Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κάθειρξη 20 ετών στον καθηγητή μουσικής που σκότωσε τη γυναίκα του
  • [02] ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις των αποδοχών των ενστόλων
  • [03] Εισέπραττε σύνταξη «μαϊμού» για 4,5 χρόνια
  • [04] Γκ. Χαρδούβελης: Ενδελεχής προετοιμασία για το Eurogroup

  • [01] Κάθειρξη 20 ετών στον καθηγητή μουσικής που σκότωσε τη γυναίκα του

    Κάθειρξη 20 ετών επέβαλε το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο στον 42χρονο καθηγητή μουσικής, Γιάννη Κατσιλάμπρο, για τη δολοφονία της συζύγου του, Παναγιώτας Μαζαράκη, τον Σεπτέμβριο του 2008, τη σωρό της οποίας είχε θάψει στο πάρκο Πικιώνη στη Φιλοθέη.

    Το δικαστήριο αναγνώρισε στον καθηγητή το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, γεγονός που «έσπασε» την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό.

    Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν διαφορετική από την εισήγηση του Εισαγγελέα Έδρας, ο οποίος ζήτησε να μην μεταβληθεί η ισόβια κάθειρξη για τον 42χρονο, αναφερόμενος σε προμελετημένο έγκλημα, στην παντελή απουσία βρασμού ψυχικής ορμής του δράστη αλλά και στην «ιδιαίτερα σκληρή συμπεριφορά» που επέδειξε ο κατηγορούμενος ακόμη και στο πτώμα της 36χρονης σολίστ, «το οποίο έκρυψε, πέταξε, ξεγύμνωσε, έθαψε και τσιμέντωσε χωρίς ίχνος αγάπης και συμπόνοιας προς αυτήν».

    [02] ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις των αποδοχών των ενστόλων

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με τις υπ' αριθμ. 2192-2196/2014 αποφάσεις της δικαιώνει τους ένστολους όλων των Σωμάτων, εν ενεργεία και αποστράτους, για τις αναδρομικές μειώσεις των αποδοχών τους.

    Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ σχεδόν ομόφωνα, έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών όλων των ένστολων και όλων των Σωμάτων που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 κατ' επιταγή του νόμου 4093/2012 είναι αντισυνταγματικές.

    Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (οικ.2834080022/14.11.2012) που εκδόθηκε στο πλαίσιο του νόμου 4093/2012, με τον οποίο εγκρίθηκε το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής για την τριετία 2013-2016, έγιναν οι επίμαχες περικοπές των αποδοχών των ενστόλων, εν ενεργεία και συνταξιούχων και υποχρεώθηκαν παράλληλα να επιστρέψουν τις αποδοχές που είχαν ήδη καταβληθεί σε αυτούς αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012.

    Στις αποφάσεις της Ολομέλειας αναφέρεται ότι από τις συνταγματικές απαγορεύσεις και τους ειδικούς περιορισμούς των ατομικών δικαιωμάτων τους που διέπονται οι ένστολοι, αλλά και από τις ιδιαιτέρες συνθήκες εργασίας, απορρέει εμμέσως μια ευνοϊκή μεταχείριση προς αυτούς και οι αποδοχές των ένστολων πρέπει «να επαρκείς για αξιοπρεπή διαβίωση και ανάλογες της σημασίας της αποστολής τους για το κράτος».

    [03] Εισέπραττε σύνταξη «μαϊμού» για 4,5 χρόνια

    Σύνταξη 'μαϊμού' από το ΙΚΑ εισέπραττε επί τεσσεράμισι χρόνια ένας 58χρονος στη Θεσσαλονίκη. Όπως αποκάλυψε έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, ο 58χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, είχε κάνει δεύτερο γάμο τον Αύγουστο του 2009, τον οποίο όμως δεν δήλωσε -ως όφειλε- στο Ίδρυμα, προκειμένου να συνεχίζει να εισπράττει τη σύνταξη χηρείας από την πρώτη του σύζυγο που είχε πεθάνει. Σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία, που υποβλήθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, έως τον περασμένο Δεκέμβριο εισέπραξε παράνομα τουλάχιστον 18.736 ευρώ, ποσό που αποτελεί συγχρόνως ζημιά για το ΙΚΑ.

    [04] Γκ. Χαρδούβελης: Ενδελεχής προετοιμασία για το Eurogroup

    Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξιμου όπου είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, δήλωσε ότι έγινε μια ενδελεχής προετοιμασία για το Eurogroup της επόμενης Πέμπτης.

    «Όλα τα θέματα είναι ανοικτά. Εγώ ως νέος υπουργός πρέπει να ενημερωθώ για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα ακριβώς, τι ειπώθηκε, που βρίσκεται η διαδικασία και να ξεκινήσουμε» ανέφερε.

    Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι νέο σε σχέση με το θέμα του χρέους απάντησε ότι για αυτά τα ιδιαίτερα ζητήματα δεν μπορεί να κάνει αναφορά ακόμα.

    Σε σχέση με τα μηνύματα από το Βερολίνο είπε ότι «θετικά μας τα ειπε ο κ. Στουρνάρας, τίποτα παραπάνω».

    Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα των φοροελαφρύνσεων απάντησε πως δεν μπορεί να εισέλθει σε τέτοιες λεπτομέρειες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 June 2014 - 16:30:20 UTC