Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χ. Αθανασίου: Η διάταξη για την αναστολή των προνομίων των βουλευτών δεν έχει τελική μορφή
  • [02] ΔΗΜΑΡ: Παραλογισμός οι ομαδικές απολύσεις σε μια αγορά εργασίας με 1,5 εκατ. ανέργους
  • [03] Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και καθαριστριών έξω από το υπουργείο Οικονομικών
  • [04] Συγκέντρωση για τις απολύσεις στην «Ελληνική Χαλυβουργία»
  • [05] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης
  • [06] Διακοπή λειτουργίας του διυλιστηρίου Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ λόγω μπλακ αουτ
  • [07] Αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις ανταρτών στο Τικρίτ
  • [08] Η Gazprom απειλεί με διακοπή της παροχής φυσικού αερίου προς την Ουκρανία

  • [01] Χ. Αθανασίου: Η διάταξη για την αναστολή των προνομίων των βουλευτών δεν έχει τελική μορφή

    Σε σχέση με διάταξη του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου και άλλες διατάξεις», που είναι στη Βουλή και αφορά την αναστολή των συνδεομένων με τη βουλευτική ιδιότητα ατελειών και προνομίων, λόγω τελέσεως συγκεκριμένων αξιοποίνων πράξεων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας Χαράλαμπος Αθανασίου διευκρινίζει, σε ανακοίνωσή του, τα εξής:

    «Η διάταξη αυτή δεν έχει τελική μορφή, αφού θα τύχει επεξεργασίας τόσο στην αρμόδια διαρκή επιτροπή της Βουλής όσο και στο τμήμα διακοπών της Βουλής. Κατά τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις, οι απόψεις και οι προτάσεις των κυρίων βουλευτών, προκειμένου να λάβει η διάταξη την τελική της μορφή, με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση».

    [02] ΔΗΜΑΡ: Παραλογισμός οι ομαδικές απολύσεις σε μια αγορά εργασίας με 1,5 εκατ. ανέργους

    «Η πλήρης απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων δεν μπορεί να είναι λύση σε μια αγορά εργασίας με 1,5 εκατομμύριο ανέργους. Είναι παραλογισμός». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ με αφορμή την απόφαση για τις 45 απολύσεις στη Χαλυβουργία.

    «Με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων να βρίσκεται προ των πυλών, κυβέρνηση και εργοδοτική πλευρά ενέκριναν με τη διαδικασία του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας μπαράζ απολύσεων στην Ελληνική Χαλυβουργία», προστίθεται στην ανακοίνωση η οποία επισημαίνει ακόμη ότι πρόκειται για εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη, που προλειαίνει το έδαφος, ώστε να γίνουν αποδεκτές και οι νέες απαιτήσεις των δανειστών.

    [03] Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και καθαριστριών έξω από το υπουργείο Οικονομικών

    Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ απολυμένων καθαριστριών και αστυνομικών έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όταν έγινε γνωστή η απόφαση του Αρείου Πάγου, να αναστείλει την απόφαση για την επαναπρόσληψή τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκαν δυο καθαρίστριες.

    Η μία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, στη δε δεύτερη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

    Στα επεισόδια τραυματίστηκε και φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα.

    [04] Συγκέντρωση για τις απολύσεις στην «Ελληνική Χαλυβουργία»

    Με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι τεσσάρων σωματείων εργαζομένων στον κλάδο του μετάλλου και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

    Οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην έγκριση των ομαδικών απολύσεων στην Ελληνική Χαλυβουργία και ζήτησαν την ανάκλησή τους.

    Στη συνάντηση ήταν επίσης ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου και η γενική γραμματέας του Υπουργείου 'Αννα Στρατινάκη.

    Δεκάδες εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου έχει διακοπεί.

    [05] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης

    Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον νέο υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Ακολούθως, και στο πλαίσιο του συντονισμού του κυβερνητικού έργου, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να συσκεφθεί με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.-

    [06] Διακοπή λειτουργίας του διυλιστηρίου Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ λόγω μπλακ αουτ

    Ολική διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα διυλιστήρια Ασπροπύργου από το κεντρικό δίκτυο της ΔΕΗ σημειώθηκε σήμερα λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, με αποτέλεσμα την ολική διακοπή λειτουργίας του διυλιστηρίου.

    Σύμφωνα με την εταιρεία η διακοπή έγινε με απόλυτη ασφάλεια, σημειώθηκε ωστόσο ολιγόλεπτη καύση υδρογονανθράκων στους πυρσούς του διυλιστηρίου, όπως προβλέπεται από τον σχεδιασμό του, για το ασφαλές σταμάτημα της λειτουργίας.

    Η εταιρεία ζητά την κατανόηση των κατοίκων της περιοχής για την όχληση και την ανησυχία που προκλήθηκε. Αναφέρει ακόμη ότι έχει ξεκινήσει η σταδιακή επαναφορά της λειτουργίας του διυλιστηρίου.

    [07] Αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις ανταρτών στο Τικρίτ

    Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις που ελέγχουν οι σουνίτες αντάρτες στο κέντρο του Τικρίτ, στο βόρειο Ιράκ, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Οι επιδρομές αυτές είχαν στόχο, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ένα συγκρότημα του προεδρικού μεγάρου του πρώην προέδρου Σαντάμ Χουσέιν, το οποίο ελέγχουν από χθες οι τζιχαντιστές και το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

    Την ίδια ώρα το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) ανακοίνωσε σήμερα στο Twitter ότι έχει αιχμαλωτίσει 4.500 Ιρακινούς στρατιώτες στην επαρχία Σαλαχεντίν, η οποία βρίσκεται βόρεια της Βαγδάτης.

    Το ΙΚΙΛ εξαπέλυσε την περασμένη Τρίτη μια επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ και έχει έκτοτε καταλάβει το σύνολο της επαρχίας Νινευή, με πρωτεύουσα την Μοσούλη, όπως και τοποθεσίες στις επαρχίες Κιρκούκ, στα ανατολικά, και Σαλαχεντίν, στα νότια. Το Τικρίτ βρίσκεται στην Σαλαχεντίν.

    [08] Η Gazprom απειλεί με διακοπή της παροχής φυσικού αερίου προς την Ουκρανία

    Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Gazprom απείλησε ότι θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου προς την Ουκρανία εάν η κυβέρνηση δεν εξοφλήσει μέχρι τη Δευτέρα το ποσό των 1,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αποπληρωμή του ουκρανικού χρέους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλεξέι Μίλερ.

    Ο ίδιος είπε επίσης ότι η Βουλγαρία δεν έχει ενημερώσει την Gazprom για οποιαδήποτε αναστολή των εργασιών σχετικά με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream που θα μεταφέρει αέριο προς την Ευρώπη, ενώ πρόσθεσε ότι το έργο βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 June 2014 - 16:30:24 UTC