Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τριήμερη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων
  • [02] ΥΠΟΙΚ: Δεν θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα λιτότητας
  • [03] Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ της ΤτΕ
  • [04] «Θα πρέπει να ντρεπόμαστε» δήλωσε ο Mπ. Ομπάμα για την αποτυχία ενίσχυσης του ελέγχου οπλοκατοχής
  • [05] Η Τζένιφερ Λόπεζ θα τραγουδήσει στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ
  • [06] «Το Ημέρωμα της Στρίγγλας», στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
  • [07] Πρώτος θάνατος από τον κοροναϊό MERS στην Αλγερία

  • [01] Τριήμερη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων

    Τριήμερη απεργία, από σήμερα έως και την Παρασκευή, κήρυξε η πανελλήνια ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι έχει κολλήσει το θέμα της διαϊδρυματικής κινητικότητας των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

    Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος των υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών κάνει λόγο για «εκρηκτική» κατάσταση στο Ίδρυμα μετά την κατάργηση 399 οργανικών θέσεων και την απομάκρυνση 399 υπαλλήλων από το Πανεπιστήμιο, τη μείωση του διοικητικού προσωπικού κατά 129 υπαλλήλους, κατόχων διδακτορικού τίτλου οι οποίοι μεταπήδησαν σε θέσεις ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) και τη συνταξιοδότηση 49 υπαλλήλων.

    [02] ΥΠΟΙΚ: Δεν θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα λιτότητας

    Η κυβέρνηση πιστεύει ότι δεν θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα λιτότητας για την εξασφάλιση των οικονομικών και δημοσιονομικών στόχων το 2015- 2016, καθώς αναμένει ότι, όπως και το 2013, οι προβλέψεις της θα επαληθευθούν. Αυτό αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας στην έκθεση που δημοσιοποίησε το χθες το απόγευμα το ΔΝΤ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η ικανοποιητική πορεία του προϋπολογισμού με τη σημαντική υπέρβαση στόχων, σε συνδυασμό με τη σταδιακή αύξηση της ρευστότητας έπειτα από την έξοδο του Δημοσίου και των τραπεζών στις αγορές, και την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, θα μηδενίσουν την όποια δημοσιονομική απόκλιση. Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών επανέρχεται με έμφαση στην ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, η οποία, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, προέχει και για αυτήν έχουν δεσμευτεί οι εταίροι, σε συνδυασμό με την πιστή εφαρμογή των καίριων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

    [03] Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ της ΤτΕ

    Στο διοικητικό συμβούλιο της Τραπέζης της Ελλάδος, που αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα, είναι πολύ πιθανόν να μεταφερθεί η πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το πρόσωπο του νέου διοικητή με δεδομένο ότι η θητεία του Γιώργου Προβόπουλου λήγει σε λίγες ημέρες.

    [04] «Θα πρέπει να ντρεπόμαστε» δήλωσε ο Mπ. Ομπάμα για την αποτυχία ενίσχυσης του ελέγχου οπλοκατοχής

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε χθες τη βαθιά του απογοήτευση για την ανικανότητα της Ουάσινγκτον να επιβάλει ακόμη και τα επιεικέστερα μέτρα ελέγχου της οπλοκατοχής ύστερα και από την τελευταία αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε σε σχολείο του Πόρτλαντ. «Η χώρα πρέπει να κάνει μία ενδοσκόπηση για το ζήτημα αυτό. Τείνει να γίνει ο κανόνας και το θεωρούμε ως κάτι δεδομένο σε τέτοιο βαθμό ώστε εμένα σαν γονέα να με τρομοκρατεί» δήλωσε ο Ομπάμα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

    Χθες Τρίτη, ένας άνδρας οπλισμένος με καραμπίνα εισέβαλε στο γυμναστήριο ενός λυκείου στην πόλη Τρούτντεϊλ, κοντά στο Πόρτλαντ, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ και σκότωσε έναν 14χρονο μαθητή, τον Εμίλιο Χόφμαν, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε και ο ίδιος νεκρός μέσα στις τουαλέτες. Δεν είναι ακόμη σαφές αν ο δράστης αυτοκτόνησε ή εξουδετερώθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν.

    Το περιστατικό αυτό είναι το τελευταίο από μια σειρά εγκλημάτων κατά τα οποία πολίτες ανοίγουν πυρ δημοσίως. Ένα φαινόμενο που γνωρίζει έξαρση τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ.

    [05] Η Τζένιφερ Λόπεζ θα τραγουδήσει στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ

    Θα συμμετάσχει τελικά στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία η διάσημη ποπ τραγουδίστρια Τζένιφερ Λόπεζ όπως έκανε γνωστό η FIFA που είναι το ανώτατο σώμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Αρχικά την περασμένη την Κυριακή η FIFA είχε ανακοινώσει ότι η Λόπεζ, η οποία μετείχε στην ηχογράφηση του επίσημου τραγουδιού του Μουντιάλ με τίτλο «We Are One» μαζί με τον ράπερ Πίτμπουλ και τη Βραζιλιάνα τραγουδίστρια Κλαούντια Λέιτε, δεν μπορούσε να εκτελέσει μαζί με τους άλλους δυο καλλιτέχνες το συγκεκριμένο αφιερωμένο στο Μουντιάλ τραγούδι για καθαρά λόγους «παραγωγής». «Η FIFA και η Οργανωτική Επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι θα έχουμε απαρτία των αστέρων στην εκτέλεση του επίσημου τραγουδιού We Are One αυτή την Πέμπτη » ανέφερε σε ανακοίνωσή της η FIFA.

    Παρόμοια ανακοίνωση εξέδωσε και το επιτελείο της Λόπεζ σημειώνοντας ότι η προηγούμενη αναφορά για τη μη συμμετοχή της ήταν «πρόωρη». «Η Τζένιφερ πάντα ήθελε να συμμετάσχει στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου ΚυπέλλουΒ¨» αναφέρει η ανακοίνωση. «Η Τζένιφερ δεν θα ήθελε να απογοητεύσει τους θαυμαστές της ή τους οπαδούς του ποδοσφαίρου. Θα είναι εκεί» συμπληρώνει η ανακοίνωση του εκπροσώπου της διάσημης ποπ τραγουδίστριας.

    [06] «Το Ημέρωμα της Στρίγγλας», στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

    Τι ρόλο παίζει ο έρωτας όταν η μάχη των δύο φύλων βγαίνει εκτός ορίων; Η «στρίγγλα» Κατερίνα φτάνει στα όρια του «δαιμονισμού» και τρομοκρατεί μια ολόκληρη πόλη της Ιταλίας με τις παραξενιές της. Όταν ο γοητευτικός και ατρόμητος Πετρούκιος την παντρευτεί, εφαρμόζει τις δικές του εκκεντρικές μεθόδους, προκειμένου να τη μεταμορφώσει από στρίγγλα σε αρνάκι.

    Η Κατερίνα Λέχου και ο Τάσος Ιορδανίδης ζωντανεύουν επί σκηνής την αιώνια μάχη μεταξύ γυναικών και ανδρών, μέσα από «Το Ημέρωμα της Στρίγγλας».

    Το έργο του Σαίξπηρ, σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Φωτεινής Μπαξεβάνη, ανεβαίνει από τις 19 Ιουνίου και για όλο το καλοκαίρι στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός κόσμος». Είναι η πρώτη φορά που αξιοποιείται ο χώρος για τις ανάγκες μιας θεατρικής παράστασης, -όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου, Θρασύβουλος Γιάτσος- συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων 4 χρόνων με τη φιλοξενία μουσικών εκδηλώσεων.

    [07] Πρώτος θάνατος από τον κοροναϊό MERS στην Αλγερία

    Ένας 59χρονος Αλγερινός πέθανε από τον κοροναϊό MERS, ο πρώτος νεκρός από τον θανατηφόρο ιό στη χώρα, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το υπουργείο Υγείας. Το θύμα είναι ένα από τα δύο κρούσματα του MERS που εντοπίστηκαν στην Αλγερία στα τέλη του περασμένου μήνα. Και οι δύο άνδρες είχαν επιστρέψει από προσκύνημα στους ιερούς τόπους της Σαουδικής Αραβίας, όπου έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα και οι περισσότεροι θάνατοι από τον ιό. Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, κατέληξε στο νοσοκομείο της πόλης Τλεμσέν, 600 χιλιόμετρα δυτικά από το Αλγέρι, ύστερα από 11 μέρες νοσηλείας.

    Ο δεύτερος άνδρας που έχει προσβληθεί από τον ιό, ένας 66χρονος, νοσηλεύεται στην πόλη Κολέα κοντά στο Αλγέρι και σύμφωνα με το υπουργείο η κατάστασή του βελτιώνεται.

    Κρούσματα έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες, περιλαμβανομένων της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Λιβάνου, του Ιράν, της Ολλανδίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των ΗΠΑ, και πρόκειται κυρίως για άτομα που έχουν ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 June 2014 - 6:30:23 UTC