Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σπ. Λυκούδης: Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, για να πάει μπροστά, για να αποκτήσει βάρος
  • [02] Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό
  • [03] Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη η ανάπτυξη της οικονομίας της Ιαπωνίας
  • [04] Αντισυνταγματική έκρινε την κυβέρνηση Μίτιγκ το Ανώτατο Δικαστήριο της Λιβύης
  • [05] Έκλεψαν τα μετάλλια ανδρείας από βετεράνο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
  • [06] Απελευθερώθηκαν οι Ρώσοι δημοσιογράφοι που είχαν συλληφθεί στην ανατολική Ουκρανία
  • [07] Nεκροί όλοι οι δράστες της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Καράτσι
  • [08] Ο Ρικιάρντο κέρδισε το γκραν πρι του Καναδά

  • [01] Σπ. Λυκούδης: Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, για να πάει μπροστά, για να αποκτήσει βάρος

    «Το μεγαλύτερο θέμα του κόμματος είναι ότι μετά την εκλογική ήττα, θα πρέπει να συνομιλήσει με την Κεντροαριστερά, κάτι που δεν έκανε πριν τις εκλογές κι αυτό είναι πρόοδος... Οφείλει ωστόσο να κάνει και αυτοκριτική η αρχηγία του κόμματος», είπε ο Σπύρος Λυκούδης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Για τον διχασμό στο εσωτερικό του κόμματος, παραδέχτηκε ότι υπάρχει μία αντίληψη, που θέλει στελέχη να βλέπουν σαν λύση μία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της πρωτιάς του. «Στην ουσία να "προσκολλούνται" πάνω του» είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος πάντως, αποστασιοποιείται από αυτήν τη θέση, τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρξει ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, για να πάει μπροστά, για να αποκτήσει βάρος».

    Για την προεκλογική περίοδο είπε ότι «όσα λέγαμε καλά ήταν, αλλά ο λαός δεν τα κατάλαβε», και υπογράμμισε ότι: «πρέπει να γίνει αποτίμηση της συντριβής» και συμπλήρωσε «διαχείριση επιφάνειας ήταν η διαχείριση του εκλογικού αποτελέσματος». Ο κ. Λυκούδης απέκλεισε αποχώρηση από την ΔΗΜΑΡ λέγοντας «μέχρι τον Σεπτέμβριο θα παραμείνω στο κόμμα μου, για να δω τι θα γίνει».

    [02] Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει, όπως φαίνεται, ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του όσον αφορά το νέο υπουργικό συμβούλιο και όλα δείχνουν πως σήμερα μετά το μεσημέρι θα προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις. Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος βρισκόταν χθες όλη την ημέρα στο γραφείο του σε συνεχείς συσκέψεις με τους συνεργάτες του, αργά το βράδυ συνοδευόμενος από τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη περπάτησε από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την πλατεία Συντάγματος πριν επιστρέψει στο γραφείο του. Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς πολίτες αλλά και ξένους που επισκέπτονται την Ελλάδα.

    [03] Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη η ανάπτυξη της οικονομίας της Ιαπωνίας

    Η ιαπωνικη οικονομία αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 6,7% κατά τοπρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Τόκιο. Στα μέσα Μαϊου η ιαπωνική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι η ανάπτυξη για το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου έφτασε το 5,9%.

    Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου επωφελήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους από τις αγορές της τελευταίας στιγμής, πριν από την αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων, τον Απρίλιο. Η κυβέρνηση αύξησε, για πρώτη φορά μέσα σε 17 χρόνια, τον φόρο επί των πωλήσεων στο 8%, από 5% που ήταν προηγουμένως.

    [04] Αντισυνταγματική έκρινε την κυβέρνηση Μίτιγκ το Ανώτατο Δικαστήριο της Λιβύης

    Το Ανώτατο Δικαστήριο της Λιβύης έκρινε σήμερα αντισυνταγματική την εκλογή, στις αρχές Μαΐου, του Άχμεντ Μίτιγκ στη θέση του πρωθυπουργού, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης στη χώρα η οποία είχε βρεθεί με δύο κυβερνήσεις. «Το Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική την εκλογή του Μίτιγκ από το Εθνικό Γενικό Κογκρέσο (σ.σ. κοινοβούλιο)», ανακοίνωσε ένας δικαστής μετά την ανάγνωση της απόφασης. Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα διαβιβαστεί στο Διοικητικό Δικαστήριο το οποίο θα εκδόσει την τελική κρίση του αργότερα σήμερα.

    Εδώ και περίπου ένα μήνα η Λιβύη έχει βρεθεί σε πολιτικό αδιέξοδο καθώς δύο κυβερνήσεις διεκδικούν την εξουσία. Η κυβέρνηση του απερχόμενου πρωθυπουργού Αμπντάλα αλ Τένι είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας της να αποφανθεί εάν θα πρέπει να παραχωρήσει την εξουσία στη νέα κυβέρνηση του Μίτιγκ, η οποία στηρίζεται κυρίως από τους ισλαμιστές βουλευτές.

    [05] Έκλεψαν τα μετάλλια ανδρείας από βετεράνο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

    Η βρετανική αστυνομία απηύθυνε έκκληση την Κυριακή για πληροφορίες σχετικά με ένα ψευτο-υπάλληλο της εταιρείας ύδρευσης ο οποίος έκλεψε τα στρατιωτικά μετάλλια ανδρείας ενός 92χρονου βετεράνου του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου ανήμερα της 70ής επετείου της ιστορικής συμμαχικής απόβασης στη Νορμανδία.

    Ένας άνδρας που ισχυρίστηκε ότι είναι υπάλληλος της εταιρείας ύδρευσης πήγε στο σπίτι του υπερήλικα πρώην στρατιώτη στο βόρειο Λονδίνο και ζήτησε να μπει μέσα για να ελέγξει την πίεση του νερού, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Το ίδιο βράδυ, ο βετεράνος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αντιλήφθηκε ότι πολλά από τα πράγματα στο σπίτι του είχαν μετακινηθεί και διαπίστωσε ότι είχαν κλαπεί έντεκα στρατιωτικά παράσημα ανδρείας, ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιάρντ. Ο 92χρονος Βρετανός βετεράνος, είχε υπηρετήσει στις τάξεις των γρεναδιέρων κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και περνούσε τον περισσότερο χρόνο του στην Ιταλία και τη Βόρεια Αφρική.

    [06] Απελευθερώθηκαν οι Ρώσοι δημοσιογράφοι που είχαν συλληφθεί στην ανατολική Ουκρανία

    Δύο Ρώσοι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού καναλιού Zvezda που ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας αφέθηκαν ελεύθεροι αφού είχαν συλληφθεί την Παρασκευή στην ανατολική Ουκρανία, ως ύποπτοι για κατασκοπεία. Οι δύο άνδρες, ο Αντρέι Σουτσένκοφ και ο Αντόν Μαλίτσεφ, συνελήφθησαν σε ένα φυλάκιο ελέγχου στην είσοδο του Σλαβιάνσκ, το προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας. Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου είχε ζητήσει αμέσως να απελευθερωθούν χωρίς καθυστέρηση.

    Το Σάββατο η ουκρανική Εθνοφρουρά εξήγησε ότι υπήρχαν υποψίες πως οι δύο δημοσιογράφοι εκτελούσαν αποστολή συγκέντρωσης πληροφοριών και είχαν παραδοθεί στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU). Το κανάλι τους, που ανακοίνωσε την απελευθέρωσή τους, δεν διευκρίνισε υπό ποιες συνθήκες έγινε αυτό.

    [07] Nεκροί όλοι οι δράστες της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Καράτσι

    Η επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι τελείωσε και όλοι οι δράστες είναι νεκροί, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της πόλης, σχεδόν δώδεκα ώρες αφότου βαριά οπλισμένοι Ταλιμπάν, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά, επιχείρησαν να το καταλάβουν. Ο στρατός και η αστυνομία θα παραδώσουν τον έλεγχο του αεροδρομίου στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας το μεσημέρι, δήλωσε ο εκπρόσωπος Σιμπτάιν Ρίζβι.

    Η επίθεση ξεκίνησε γύρω στις 23.00, τοπική ώρα της Κυριακής (21.00 ώρα Ελλάδας) και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 24 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και οι δέκα δράστες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν. Τα ξημερώματα ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι η μάχη τελείωσε, όμως λίγο αργότερα ακούστηκαν και πάλι πυρά από το χώρο του αεροδρομίου.

    [08] Ο Ρικιάρντο κέρδισε το γκραν πρι του Καναδά

    Ο Ντανιέλ Ρικιάρντο ήταν ο νικητής στο γκραν πρι του Καναδά, έβδομος αγώνας της χρονιάς, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα. Ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull πέρασε πρώτος τη γραμμή του φίνις και άφησε στη δεύτερη θέση τον Γερμανό Νίκο Ρόσμπεργκ της Μερτσέντες. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο επίσης Γερμανός, αλλά και «ομόσταυλος» του μεγάλου νικητή στο Μόντρεαλ, Σεμπάστιαν Φέτελ. Στον 46ο γύρο είχε εγκαταλείψει λόγω προβλήματος στα φρένα ο Λιούις Χάμιλτον, 2η εγκατάλειψη για την Μερτσέντες φέτος μετά το πρώτο GP στην Αυστραλία, με αποτέλεσμα να απωλέσει η Μερτσέντες την ευκαιρία να πανηγυρίσει για έκτη φορά φέτος, το «1-2» στους νικητές, σε επτά αγώνες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 June 2014 - 8:30:28 UTC