Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, σήμερα, θα αποφασιστεί η αποδοχή ή όχι της παραίτησης Φ. Κουβέλη
  • [02] Ανθρωποκτονία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
  • [03] Αυξήθηκε κατά 75%, μέσα σε έναν χρόνο, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας
  • [04] Εύσημα από την Κρ. Λαγκάρντ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Κύπρο
  • [05] Επιπλέον οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ σε Ουκρανία, Μολδαβία και Γεωργία
  • [06] Τουλάχιστον 30 ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε επιχείρηση του στρατού, στο Αφγανιστάν
  • [07] Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, στην Τουρκία
  • [08] Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο ηθοποιός Τρέισι Μόργκαν
  • [09] Ορκίζεται ο νέος Πρόεδρος της Αιγύπτου
  • [10] Αμοιβή 5 εκατ. δολαρίων προσφέρουν οι συγγενείς των επιβατών του χαμένου Boeing

  • [01] Σε συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, σήμερα, θα αποφασιστεί η αποδοχή ή όχι της παραίτησης Φ. Κουβέλη

    Βαρύ κλίμα, αλλά χωρίς εντάσεις λόγω του αποτελέσματος, παραίτηση του Φώτη Κουβέλη στη διάθεση των οργάνων του κόμματος, απαίτηση να ξεκαθαρίσει η στάση της ΔΗΜΑΡ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αγωνία για το μέλλον του κόμματος, κριτική και καταλογισμό ευθυνών για την οδυνηρή ήττα, κυρίως στην ηγετική ομάδα, συζήτηση για συνέδριο ή όχι και αγεφύρωτες διαφωνίες για την συμμετοχή στην υπό συγκρότηση Κεντροαριστερά ή στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προσδιόρισαν τη χθεσινή πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Γρηγόρη Ψαριανού, που δέχθηκε κριτική για τις προσωπικές επιθέσεις στον Φώτη Κουβέλη, και του Ανδρέα Παπαδόπουλου , απουσίες που ερμηνεύτηκαν ως προανάκρουσμα αποχωρήσεων.

    Η αποδοχή ή όχι της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη θα αποφασισθεί στη σημερινή συνεδρίαση όπου ή ο ίδιος θα συμμεριστεί την έκκληση της μεγάλης πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής να την αποσύρει ή θα ζητήσει τη σύγκληση συνεδρίου για να ληφθεί οριστική απόφαση. Άφησε αιχμές για ελλιπή στήριξη από στελέχη του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο ενώ ζήτησε ενωτική και συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ.

    [02] Ανθρωποκτονία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

    Μαχαιρωμένος βρέθηκε αργά χτες το βράδυ 31χρονος άνδρας υπήκοος Αλβανίας στην περιοχή Διοικητηρίου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ απεβίωσε, σύμφωνα με την αστυνομία. Ήδη διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη και σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για ομοεθνή του θύματος.

    [03] Αυξήθηκε κατά 75%, μέσα σε έναν χρόνο, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας

    Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας αυξήθηκε κατά 75% μέσα σε έναν χρόνο, φτάνοντας τα 35,92 δισεκατομμύρια δολάρια, διαψεύδοντας τους αναλυτές που δεν το περίμεναν τόσο υψηλό, χάρη στην αύξηση των εξαγωγών και τη μείωση των εξαγωγών. Οι εξαγωγές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου αυξήθηκαν κατά 7% τον Μάιο, στα 195,47 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 1,6%, στα 159,55 δισ. δολάρια αν και οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι θα αυξάνονταν κατά 6%.

    Με βάση τις προβλέψεις των αναλυτών που είχαν ρωτηθεί για το θέμα από το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Dow Jones, το πλεόνασμα αναμενόταν να φτάσει στα 23,4 δισ. δολάρια. Η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα υποχώρησε στο 7,4% κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, στο χαμηλότερο επίπεδό της τους τελευταίους 18 μήνες. Τα στοιχεία του εξωτερικού εμπορίου ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά την περίοδο αυτή, μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου, καθώς η χώρα παρουσίαζε αιφνιδίως εμπορικό έλλειμμα ύψους περίπου 23 δισ. τον Φεβρουάριο, για πρώτη φορά μέσα σε έναν χρόνο.

    [04] Εύσημα από την Κρ. Λαγκάρντ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Κύπρο

    Εύσημα απένειμε στην Κύπρο για την επιτυχή εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στον «Φιλελεύθερο», σήμερα. Η κ. Λαγκάρντ τονίζει ότι η Κύπρος πάει πολύ καλά και της αξίζουν συγχαρητήρια αλλά προσθέτει ότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος.

    Χαρακτηρίζει εντυπωσιακή την απόδοση της χώρας στο πρόγραμμα αναπροσαρμογής της οικονομίας και εκθειάζει την αποφασιστικότητα του κυπριακού λαού να αντιμετωπίσει τάχιστα την κρίση. Παρατηρεί, ωστόσο, ότι η ανεργία εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλή και τονίζει ότι η ανάκαμψη θα είναι σταδιακή και χρειάζεται πιστή και έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για την επιστροφή της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας.

    [05] Επιπλέον οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ σε Ουκρανία, Μολδαβία και Γεωργία

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύθηκαν να προσφέρουν επιπλέον εκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη βοήθεια προς την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Γεωργία, εμβαθύνοντας την αμερικανική υποστήριξη σε αυτές τις χώρες που έχουν δυτικό προσανατολισμό και βρίσκονται στα σύνορα της Ρωσίας. Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την επιπλέον βοήθεια, η οποία πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο όπου παραβρέθηκε στην ορκωμοσία του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

    Η Ουάσινγκτον υποσχέθηκε 48 εκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία, 8 εκατομμύρια δολάρια στη Μολδαβία και 5 εκατομμύρια δολάρια για τη Γεωργία μετά τη συνάντηση που είχε ο Τζο Μπάιντεν με τους Προέδρους των τριών χωρών.

    [06] Τουλάχιστον 30 ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε επιχείρηση του στρατού, στο Αφγανιστάν

    Τουλάχιστον 30 ταλιμπάν σκοτώθηκαν και άλλοι 40 τραυματίστηκαν σε επιχείρηση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιμωατούχος. Ο στρατός εξαπέλυσε επίθεση στη βόρεια επαρχία Κουντούζ πριν από 20 ημέρες, με στόχο να εκκαθαρίσει την περιοχή από τους αντάρτες, ανέφερε ο Γούλαμ Μουστάφα Μοσένι, ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας.

    Η επιχείρηση αυτή επικεντρώθηκε στην περιφέρεια Ναστ-ε-Άρτσι. "Ένας διοικητής των Ταλιμπάν, ο Κάρι Ουάλι Μοχάμαντ, είναι μεταξύ των νεκρών", διευκρίνισε ο Μοσένι. Μέχρι στιγμής οι ταλιμπάν δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο για την πληροφορία αυτή.

    [07] Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, στην Τουρκία

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ Κούρδων διαδηλωτών και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές. Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές, διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή νέων στρατιωτικών φυλακίων στην περιοχή, εκτόξευαν βόμβες μολότοφ στις δυνάμεις ασφαλείας και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας απάντησαν στα πυρά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο διαδηλωτές και να τραυματιστεί ένας στρατιώτης.

    Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν οργανωθεί πολλές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στην περιοχή με αφορμή την κατασκευή νέων στρατιωτικών φυλακίων. Πρόσφατα μάλιστα οι διαδηλωτές απέκλεισαν έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πόλη του Ντιγιάρμπακιρ με την επαρχία Μπινγκόλ.

    [08] Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο ηθοποιός Τρέισι Μόργκαν

    Η αστυνομία απήγγειλε χθες Σάββατο κατηγορίες εναντίον του οδηγού του ημι-ρυμουλκούμενου φορτηγού που ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο κωμικός ηθοποιός Τρέισι Μόργκαν. Ο 45χρονος Μόργκαν, τηλεοπτικός αστέρας στην εκπομπή 30 Rock του NBC επέβαινε σε ένα λεωφορείο-λιμουζίνα μαζί με έξι άλλους επιβάτες όταν το όχημα τους ενεπλάκη σε τροχαίο με άλλα έξι οχήματα νότια της Νέας Υόρκης. Στο δυστύχημα σκοτώθηκε ένα άτομο.

    Ο Τρέισι Μόργκαν είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

    [09] Ορκίζεται ο νέος Πρόεδρος της Αιγύπτου

    Ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου, ο απόστρατος στρατάρχης Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι που εξελέγη πρόεδρος της χώρας στα τέλη Μαΐου με ποσοστό 96,9% θα ορκιστεί σήμερα, σε μια τελετή που θα επικυρώσει και επισήμως την εξουσία που ασκεί ντε φάκτο εδώ και ένα χρόνο. Εκτός από τους ηγέτες ορισμένων χωρών του Κόλπου, τον Παλαιστίνιο πρόεδρο και τρεις προέδρους αφρικανικών χωρών, ελάχιστοι άλλοι επίσημοι ξένοι προσκεκλημένοι θα παραστούν στην ορκωμοσία του Σίσι ενώπιον του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου, στο Κάιρο.

    Ο Σίσι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα αφότου ανέτρεψε και συνέλαβε, στις 3 Ιουλίου 2013, τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι. Το καθεστώς του Σίσι κατέστειλε τις διαδηλώσεις υπέρ του Μόρσι και έθεσε εκτός νόμου την οργάνωση από την οποία προερχόταν ο πρώην πρόεδρος, τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Ταυτοχρόνως, εξάλειψε και κάθε είδους αντιπολίτευση, ισλαμιστική ή φιλελεύθερη. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι κέρδισε τις πρόσφατες εκλογές, στις οποίες όμως η συμμετοχή των ψηφοφόρων ανήλθε μόνο στο 47,5%.

    Στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Αιγύπτου θα παραβρεθεί, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης, ενώ την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος.

    [10] Αμοιβή 5 εκατ. δολαρίων προσφέρουν οι συγγενείς των επιβατών του χαμένου Boeing

    Συγγενείς των επιβατών της πτήσης ΜΗ370 θέλουν να προσφέρουν αμοιβή 5 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον διαθέτει πληροφορίες για την εξαφάνιση του αεροσκάφους Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που χάθηκε μυστηριωδώς ακριβώς πριν από τρεις μήνες. Οι οικογένειες των επιβατών ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για τη συγκέντρωση του ποσού αυτού μέσω του ιστοτόπου Indiegogo. Το Boeing χάθηκε στις 8 Μαρτίου, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο. Μετέφερε 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

    Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το αεροπλάνο άλλαξε πορεία και κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό. Ωστόσο, τρεις μήνες ερευνών δεν στάθηκαν αρκετοί για να εντοπιστεί έστω το παραμικρό συντρίμμι και πολλές οικογένειες πιστεύουν ότι οι χώρες που εμπλέκονται στην υπόθεση τους κρύβουν την αλήθεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 June 2014 - 8:30:26 UTC