Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεφώσεις, βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, το σκηνικό του καιρού για το τριήμερο
  • [02] Πενήντα εννέα νεκροί σε συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και εξεγερμένους, στο Ιράκ
  • [03] O Πούτιν έδωσε εντολή να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα σύνορα με την Ουκρανία

  • [01] Νεφώσεις, βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, το σκηνικό του καιρού για το τριήμερο

    Αλλάζει ο καιρός από το μεσημέρι σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Για σήμερα, η ΕΜΥ προβλέπει σποραδικές βροχές ή καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στα ορεινά της χώρας. Ειδικά για την Αττική, κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φθάσει έως 31 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Για αύριο Κυριακή, προβλέπονται σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και βόρειοι άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Για τη Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο 5-6 μποφόρ. Αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

    [02] Πενήντα εννέα νεκροί σε συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και εξεγερμένους, στο Ιράκ

    Σφοδρές μάχες έφεραν σήμερα για δεύτερη διαδοχική ημέρα αντιμέτωπους στη Μοσσούλη (βόρειο Ιράκ) την ιρακινή αστυνομία και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), με αποτέλσμα να σκοτωθούν 59 άνθρωποι, έγινε γνωστό από αξιωματούχους. Εδώ και 48 ώρες η μεγάλη πόλη του βόρειου Ιράκ είναι το θέατρο συγκρούσεων μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και εξεγερμένων του ΙΚΙΛ, οι οποίοι έχουν εξαπολύσει μια σειρά επιθέσεων στη χώρα. Χθες, Παρασκευή, τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν εκεί και οι συγκρούσεις και οι βομβαρισμοί συνεχίσθηκαν στη διάρκεια της νύκτας.

    Παράλληλα, στο Ραμάντι, στη δυτική επαρχία Αλ - Άνμπαρ, τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ κατέλαβαν το πανεπιστήμιο του Ραμάντι και συνέλαβαν ομήρους φοιτητές και καθηγητές. Οι ειδικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επίθεση για να τους απελευθερώσουν.

    [03] O Πούτιν έδωσε εντολή να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα σύνορα με την Ουκρανία

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα σύνορα με την Ουκρανία ώστε να μην περνούν άνθρωποι παράνομα, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Ο Πούτιν έδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδισθούν οι παράνομες διελεύσεις από τα μεθοριακά φυλάκια αφού το Κίεβο παραδέχθηκε την Πέμπτη πως αποχώρησε από τρία μεθοριακά σημεία διέλευσης τα οποία κατελήφθησαν από τους φιλορώσους αυτονομιστές.

    Η εντολή δίνεται επίσης μια ημέρα αφού ο Πούτιν είχε συνομιλίες με παγκόσμιους ηγέτες στη Γαλλία, όπου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα του ζήτησε να σταματήσει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και να σταματήσει τις παραδόσεις όπλων και υλικού διαμέσου των συνόρων. Οι ρωσικές μεταναστευτικές αρχές υποστηρίζουν πως σχεδόν 4.000 κάτοικοι της ανατολικής Ουκρανίας έχουν ζητήσει άσυλο στη Ρωσία και πως οι ρωσικές μεθοριακές περιοχές αντιμετωπίζουν συρροή προσφύγων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 June 2014 - 14:30:22 UTC