Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο
  • [02] Κ. Παπούλιας: Να μην επιτρέψουμε άλλη περιβαλλοντική υποβάθμιση
  • [03] Συναγερμός και στην Αντιτρομοκρατική για τη ληστεία στο Συκούριο
  • [04] Ανώτατες τιμές και στα κυλικεία οργανωμένων πλαζ
  • [05] Ένοπλη ληστεία τράπεζας με λεία 150.000 ευρώ στο Συκούριο
  • [06] Ι. Στουρνάρας: Και θέλω και δεν θέλω να φύγω από το υπουργείο Οικονομικών
  • [07] Πέντε επενδυτικά σχήματα πέρασαν στη β' φάση για τον ΟΛΠ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο

    Την ανάγκη «μιας ευρωπαϊκής λύσης στο πρόβλημα του χρέους, το οποίο δεν είναι βιώσιμο και απειλεί τη σταθερότητα όλης της Ευρώπης» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ τάσσεται υπέρ του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    «Η Ελλάδα έχει ανάγκη για μια νέα εθνική στρατηγική στις διαπραγματεύσεις γιατί έχουμε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση μπροστά μας, για την αναδιάρθρωση του χρέους» τόνισε ο κ.Τσίπρας.

    Στο ερώτημα του δημοσιογράφου, τι τον κάνει να πιστεύει ότι η Ευρώπη θα αποδεχθεί μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

    «Διότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και απειλεί τη σταθερότητα όλης της Ευρώπης. Αυτός ο συστημικός κίνδυνος οδήγησε τις Βρυξέλλες να ασχοληθούν με το ελληνικό χρέος το 2010. Η απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ χρησιμοποιήθηκε ως εκβιασμός. Όλοι ήξεραν ότι κάτι τέτοιο θα τίναζε στον αέρα την ευρωζώνη. Η Ελλάδα δεν κατάλαβε με ποιό τρόπο να χρησιμοποιήσει τις διαπραγματευτικές της δυνατότητες».

    [02] Κ. Παπούλιας: Να μην επιτρέψουμε άλλη περιβαλλοντική υποβάθμιση

    Η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος δεν προσφέρεται για αισιόδοξες σκέψεις. Η απληστία και η μανία για το κέρδος σκοτώνουν τη φύση, αλλάζουν το κλίμα, προκαλούν ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, αναφέρει σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. «Σε διεθνές επίπεδο συντελούνται εγκλήματα σε βάρος των επόμενων γενεών. Παρά την ευαισθητοποίηση ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας των πολιτών, παρά τις προσπάθειες των κινημάτων και των μη κυβερνητικών οργανώσεων, εξαφανίζονται δάση, μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας και ο αέρας που αναπνέουμε, λιγοστεύει το νερό, λιώνουν οι πάγοι από την άνοδο της θερμοκρασίας, εξολοθρεύονται σπάνια είδη της πανίδας» τονίζει ο κ. Παπούλιας.

    «Το λιγότερο που χρωστάμε στην αδικημένη νέα γενιά είναι να μην επιτρέψουμε άλλη περιβαλλοντική υποβάθμιση» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    [03] Συναγερμός και στην Αντιτρομοκρατική για τη ληστεία στο Συκούριο

    Υπόνοιες για ενέργεια τρομοκρατικής ομάδας εκφράζουν αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., για την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε το μεσημέρι στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο της Λάρισας.

    Την πιθανότητα αυτή εξετάζουν εκτός των άλλων οι διωκτικές Αρχές, λόγω της μεθοδολογίας των δραστών, που έχει ομοιότητες με άλλες ένοπλες ληστείες που έχουν διαπραχθεί σε τράπεζες της επαρχίας, και με βάση στοιχεία και ενδείξεις αποδίδονται σε άτομα που κινούνται στον συγκεκριμένο χώρο.

    Για τον λόγο αυτό μεταβαίνει στη Λάρισα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, μαζί με ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, που θα συμμετάσχουν στις έρευνες.

    Διαβάστε επίσης:

    Ένοπλη ληστεία τράπεζας με λεία 150.000 ευρώ στο Συκούριο

    [04] Ανώτατες τιμές και στα κυλικεία οργανωμένων πλαζ

    Αλλαγές στους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (ΔΙΕΠΠΥ) ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με Αγορανομική Διάταξη που υπέγραψε ο υφυπουργός Θ. Σκορδάς.

    Σε αυτές περιλαμβάνεται και η επέκταση των ανώτατων τιμών για εμφιαλωμένο νερό, καφέδες, τοστ κ.λπ. στις οργανωμενες παραλίες με εισιτήριο εισόδου (ανώτατες τιμές ισχύουν ήδη σε αεροδρόμια, πλοία, γήπεδα, αρχαιολογικούς χώρους, κινηματογράφους, θέατρα κ. α. για όρθιους πελάτες).

    Οι αλλαγές αφορούν μεταξύ άλλων τη διακίνηση ψωμιού, ελαιολάδου, καυσίμων, κ. α. Σε σχετική δήλωση ο κ. Σκορδάς επισημαίνει: «Μετά την εμπειρία που αποκτήσαμε από την εφαρμογή των ΔΙΕΠΠΥ για περίπου εννέα μήνες, κι αφού λάβαμε υπόψη παρατηρήσεις και υποδείξεις φορέων τηγς αγοράς και ενώσεων καταναλωτών, καθώς και συναρμόδιων υπηρεσιών, προέκυψε η ανάγκη επιμέρους διορθωτικών παρεμβάσεων, με σκοπό την περαιτέρω διευκόλυνση των εμπόρων και την μεγαλύτερη διασφάλιση των καταναλωτών».

    [05] Ένοπλη ληστεία τράπεζας με λεία 150.000 ευρώ στο Συκούριο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό των Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που λήστεψαν τράπεζα στην περιοχή του Συκουρίου Λάρισας.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν, μέχρι στιγμής, γνωστά από την Αστυνομία, τρία άτομα, τα δύο φορούσαν περούκες και το ένα καπέλο, εισέβαλαν στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς και με την απειλή πιστολιών, αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, αφαίρεσαν το ποσό των 150.000 ευρώ. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο το οποίο, αργότερα, εγκατέλειψαν και του έβαλαν φωτιά.

    [06] Ι. Στουρνάρας: Και θέλω και δεν θέλω να φύγω από το υπουργείο Οικονομικών

    «Και θέλω και δεν θέλω. Έχω δώσει πάρα πολλά στο Υπουργείο Οικονομικών, να ξέρετε, και θα είναι δύσκολη η ημέρα που θα φύγω». Αυτή ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του Γιάννη Στουρνάρα στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν θα αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών και χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως μια πολύ δύσκολη ημέρα της ζωής του.

    Ο κ. Στουρνάρας είχε βρεθεί στη Βουλή, και ειδικότερα στο γραφείο του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Φώτη Καϋμενάκη, για να υπογράψει την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου για την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

    Σε ερώτηση αν θα είναι ο διάδοχος του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδας, αρκέστηκε να πει πως «είναι διαφορετική η θέση αυτή».

    Τέλος, εκτίμησε ότι πιθανότερη ημέρα για τον ανασχηματισμό είναι η Δευτέρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ι. Στουρνάρας: Κανένα πρόβλημα με την έκθεση του ΔΝΤ

    [07] Πέντε επενδυτικά σχήματα πέρασαν στη β' φάση για τον ΟΛΠ

    Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, τα πέντε επενδυτικά σχήματα, που εισέρχονται στη Β' φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ:

    Τα σχήματα είναι:

    APM Terminals, B.V.

    COSCO (Hong Kong) Group Limited

    International Container Terminal Services, Inc

    Ports America Group Holdings

    Utilico Emerging Markets Limited

    Κατά τη Β' Φάση, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το περιουσιακό στοιχείο και τους σχετικούς όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

    Εξάλλου, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από 8 επενδυτικά σχήματα έληξε σήμερα η προθεσμία υποβολής εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ.:

    Τα σχήματα είναι:

    APM Terminals, B.V.

    Deutsche Invest Equity Partners, GmbH

    DufercoParticiption Holding, SA

    International Container Terminal Services, Inc

    Mitsui & Co., Ltd.

    P&O Steam Navigation Company (DP World)

    Russian Railways JSC / GEK TERNA S.A.

    Yilport Holding,Inc

    Στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες αιτήσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 June 2014 - 18:30:23 UTC