Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ της άρσης ασυλίας των τριών βουλευτών της ΧΑ, η Βουλή
  • [02] Όποιος θέλει να φύγει, να το κάνει τώρα, τόνισε απευθυνόμενος στη ΚΟ των ΑΝΕΛ ο Π. Καμμένος
  • [03] Ένας στους τρεις ασθενείς που δηλώθηκε σε μονάδες ψυχικής υγείας, δεν υπάρχει
  • [04] Τα γενέθλια της κόρης του Ρώσου μεγιστάνα δίνουν και πάλι λάμψη στον Σκορπιό
  • [05] Φοροδιαφυγή «μαμούθ» εντόπισε το ΣΔΟΕ
  • [06] Με τον νέο Ουκρανό πρόεδρο συναντήθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα

  • [01] Υπέρ της άρσης ασυλίας των τριών βουλευτών της ΧΑ, η Βουλή

    Με 223 ψήφους «υπέρ» και μία ψήφο «παρών», η Βουλή αποφάσισε σήμερα την άρση ασυλίας του γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού. «Παρών» ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Μετά την απόφαση της Βουλής ανοίγει ο δρόμος για την άσκηση συμπληρωματικών διώξεων σε βάρος τους για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και παράνομη σύσταση υλικού.

    [02] Όποιος θέλει να φύγει, να το κάνει τώρα, τόνισε απευθυνόμενος στη ΚΟ των ΑΝΕΛ ο Π. Καμμένος

    Στη σκιά των αποχωρήσεων των δύο βουλευτών Βασ. Καπερνάρου και Μ. Ιατρίδη, συνεδρίασε υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση ο κ. Καμμένος συνέδεσε ευθέως τις αποχωρήσεις των βουλευτών του με την επικείμενη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές: «Όποιος θέλει να φύγει, όποιος έχει εξαγοραστεί από τη ΝΔ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή όποιος φοβάται ότι δεν θα επανεκλεγεί με τους ΑΝΕΛ, να σηκωθεί να φύγει τώρα». Ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έκανε λόγο για «αποστασία» και χαρακτήρισε «ενορχηστρωμένο και σχεδιασμένο» το γεγονός των αποχωρήσεων, ενώ άφησε αιχμές για τη συμπεριφορά της Μίκας Ιατρίδη κατά την προεκλογική περίοδο, λέγοντας ότι δεν προσπάθησε να βοηθήσει το κόμμα και τους υποψηφίους ευρωβουλευτές στην περιφέρειά της.

    [03] Ένας στους τρεις ασθενείς που δηλώθηκε σε μονάδες ψυχικής υγείας, δεν υπάρχει

    Συγκλονιστικά στοιχεία για το μέγεθος της απάτης σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που χρηματοδοτούνται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, φέρνουν στο φως οι έλεγχοι του υπουργείου Υγείας, καθώς, όπως αποδεκνύεται, ένας στους τρεις ασθενείς -όπως έχουν δηλωθεί από τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας και έως τον έλεγχο πληρώνονταν- στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Δηλαδή, σε ποσοστό 34,6% των δηλωθέντων ΑΜΚΑ είναι ανύπαρκτοι.

    Σύμφωνα με το πόρισμα της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας, που παρουσίασε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, έπειτα από έλεγχο στα αρχεία 68 φορέων, ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίοι λειτουργούν 272 μονάδες για ψυχικά πάσχοντες, 12.000 ασθενείς δεν υπάρχουν, καθώς τα ΑΜΚΑ ήταν ανύπαρκτα ή άκυρα, ενώ βρέθηκαν και ΑΜΚΑ που ανήκαν σε νεκρούς και δηλώνονταν μετά το θανατό τους. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι σε περαιτέρω έλεγχο στο εναπομείναν 66,36% των έγκυρων ΑΜΚΑ, των αρχικών δηλωθέντων από τους Φορείς, που αποζημιώνονταν, ποσοστό 12% των στοιχείων που πέρασαν τους προηγούμενους ελέγχους είναι, επίσης, άκυρο. Το σχετικό πόρισμα έχει ήδη αποσταλεί στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) για την περαιτέρω διερεύνηση και τον καταλογισμό ποσών, που αποτελούν ζημιά για το Δημόσιο, καθώς και στις εισαγγελικές Αρχές για τη διερεύνηση ύπαρξης τυχόν ποινικών αδικημάτων. Υπήρχαν ενδείξεις παρατυπιών, γι αυτό όλες οι επιχορηγήσεις δίνονταν με επιφύλαξη, ανέφερε η υφυπουργός, σημειώνοντας ότι με τον νέο τρόπο χρηματοδότησης των Μονάδων, η σπατάλη περιορίστηκε κατά 30.000.000 ευρώ, (από 90.000.000 ευρώ) και με τους περαιτέρω ελέγχους, αναμένεται περαιτέρω συρρίκνωσή της.

    [04] Τα γενέθλια της κόρης του Ρώσου μεγιστάνα δίνουν και πάλι λάμψη στον Σκορπιό

    Τη λάμψη της οικογένειας Ωνάση, ξανάδωσε στον Σκορπιό ο νέος ιδιοκτήτης του νησιού Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ. Τα γενέθλια της κόρης του Εκατερίνα, έφεραν στο νησί υψηλούς προσκεκλημένους, οι οποίοι χθες το βράδυ διασκέδασαν στην πολυτελή θαλαμηγό της οικογένειας.Το «ΜΥ ΑΝΝΑ», είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Σκορπιού, του οποίου την προβλήτα διατήρησε ο Ρώσος μεγιστάνας, έτσι όπως την είχε κατασκευάσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης, λιθόστρωτη με σχηματισμούς μαιάνδρων. Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν από χθες το απόγευμα στην περιοχή, το πάρτι με τους 120 και πλέον καλεσμένους διήρκεσε μέχρι τις 3 τα ξημερώματα.

    Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα στον Σκορπιό δουλεύουν πυρετωδώς περίπου 200 άτομα για τη μεγάλη γιορτή των γενεθλίων της Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα.

    [05] Φοροδιαφυγή «μαμούθ» εντόπισε το ΣΔΟΕ

    «Λαβράκια» δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν φορολογικά αδικήματα εντόπισαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ τον μήνα Μάιο 2014. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο της πάταξης του Οικονομικού Εγκλήματος, της απάτης, της αποκάλυψης αδήλωτων εσόδων από τις υψηλές εισοδηματικές τάξεις και τον έλεγχο αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας, πραγματοποίησε κατά τον μήνα Μάιο 2014 έρευνες και ελέγχους σε εκτέλεση του ετήσιου προγράμματος με σημαντικά αποτελέσματα.

    Παρατίθενται χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

    - Kαταλογίστηκε παράβαση για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, ύψους 6.045.000 ευρώ, σε οφθαλμίατρο στην Αθήνα για τα έτη 2000-2011.

    - Σε οδοντίατρο στη Βούλα καταλογίστηκε παράβαση για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων ύψους 4.700.000 ευρώ για τα έτη 2002-2008.

    - Σε επιχείρηση συμφερόντων του ως άνω οδοντιάτρου, καταλογίστηκε παράβαση για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων ύψους 3.760.000 ευρώ για τα έτη 2005-2008.

    - Σε άλλη επιχείρηση συμφερόντων του ιδίου, καταλογίστηκε παράβαση για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων ύψους 4.120.000 ευρώ για τα έτη 2009-2011.

    - Έμπορος οδοντιατρικών οργάνων και συσκευών στην Γλυφάδα, δεν εξέδωσε για τα έτη 2002-2013 φορολογικά στοιχεία ύψους 828.000 ευρώ.

    Ο έλεγχος του οδοντιάτρου, της εμπόρου και των δύο ως άνω επιχειρήσεων, σχετίζεται και με τον έλεγχο προσώπων που αναφέρονται στη «λίστα Λαγκάρντ» για την οποία διενεργείται έλεγχος κατόπιν παραγγελίας των εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος.

    [06] Με τον νέο Ουκρανό πρόεδρο συναντήθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα

    Οπρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε σήμερα στη Βαρσοβία με τον φιλοδυτικό εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, σε μια δεύτερη σημαντική κίνηση των ΗΠΑ προς το Κίεβο αφού ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε χθες ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την ασφάλεια στην ανατολική Ευρώπη. Ο Ομπάμα δήλωσε μετά τη συνάντηση πως συζήτησε με τον Ποροσένκο τρόπους με τους οποίους οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των ουκρανικών δυνάμεων της τάξης και του στρατού, καθώς και σχέδια για τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της Ουκρανίας από τη Ρωσία και την αποκατάσταση της ειρήνης και της οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα. Ο Ποροσένκο πραγματοποιεί στη Βαρσοβία το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά την εκλογή του στις 25 Μαΐου, ενώ οι βιαιότητες συνεχίζονται στην Ουκρανία. Το μεσημέρι ο Ομπάμα πρόκειται να συναντηθεί με δέκα αρχηγούς κρατών της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης οι οποίοι βρίσκονται στη Βαρσοβία για να συμμετάσχουν στις τελετές για την 25η επέτειο των πρώτων δημοκρατικών εκλογών στην Πολωνία, πρώην χώρα του σοβιετικού συνασπισμού. Οι εορτασμοί αυτοί λαμβάνουν ιδαίτερο χαρακτήρα με την κρίση ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση μετά την προσάρτηση της Κριμαίας. Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πρόκειται να φθάσει αργά σήμερα το πρωί στη Βαρσοβία, όπου πρόκειται να συναντήσει επίσης τον Ποροσένκο. Την επίσκεψη του Ομπάμα στην Πολωνία θα ακολουθήσει μια σύνοδος κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών το βράδυ της Τετάρτης και την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, η οποία συνεκλήθη μετά την απόφαση των Δυτικών να ματαιώσουν τη σύνοδο της Ομάδας των Οκτώ (G8, η G7 συν τη Ρωσία) στο Σότσι της νότιας Ρωσίας και να αναστείλουν τη συμμετοχή της Ρωσίας στην ομάδα αυτή μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 June 2014 - 12:30:24 UTC