Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανεξαρτητοποιήθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Μίκα Ιατρίδη
  • [02] Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κλήθηκε από τον Πάπα να πάρει μέρος στην πρωτοβουλία προσευχής υπέρ της ειρήνης στη Μ. Ανατολή
  • [03] Β. Παπαγεωργόπουλος: Άδικο να αναζητούνται ευθύνες από τον δήμαρχο
  • [04] Πάντοαν: Η ιταλική προεδρία θα δουλέψει υπέρ των μεσογειακών χωρών
  • [05] Ανοίγει το YouTube στην Τουρκία

  • [01] Ανεξαρτητοποιήθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Μίκα Ιατρίδη

    Με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη, γνωστοποίησε ότι ανεξαρτητοποιείται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

    Νωρίτερα, η κ. Ιατρίδη είχε στείλει επιστολή στη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Έλενα Κουντουρά, γνωστοποιώντας την αποχώρησή της από το κόμμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα συνεδριάσει η ΚΟ των ΑΝΕΛ για το θέμα όπου και αναμένονται οι τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου και των βουλευτών.

    [02] Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κλήθηκε από τον Πάπα να πάρει μέρος στην πρωτοβουλία προσευχής υπέρ της ειρήνης στη Μ. Ανατολή

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κλήθηκε να πάρει μέρος στην πρωτοβουλία προσευχής υπέρ της ειρήνης στην Μέση Ανατολή, την ερχόμενη Κυριακή, επιβεβαίωσαν πηγές του Βατικανού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Η πρωτοβουλία ανήκει στον πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος έχει καλέσει στη Ρώμη για την ημέρα προσευχής, τον Ισραηλινό Πρόεδρο Σιμόν Πέρες και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Αμπού Αμπάς. Η πρόσκληση επισημοποιήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα και του Οικουμενικού Πατριάρχη στους Αγίους Τόπους, πριν μια εβδομάδα.

    [03] Β. Παπαγεωργόπουλος: Άδικο να αναζητούνται ευθύνες από τον δήμαρχο

    «Εάν στην άλλη ζωή ξαναγίνω δήμαρχος, θα εγκατασταθώ στο ταμείο, θα κάνω επίβλεψη» είπε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, στο δεύτερο κομμάτι της μαραθώνιας απολογίας του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που εξετάζει σε δεύτερο βαθμό την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

    Ο ίδιος χαρακτήρισε «βλακώδη» τον τρόπο με τον οποίο υπεξαιρούσε ο πρώην ταμίας του δήμου Παναγιώτης Σαξώνης. «Θα μπορούσε να είχε αποκαλυφθεί από το πρώτο 24ωρο» επεσήμανε χαρακτηριστικά, επιρρίπτοντας ευθύνες για αμέλεια σε υπαλλήλους της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων που «δεν ζητούσαν τα χρήματα τα οποία έχαναν», όπως επίσης σε υπαλλήλους της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου. Σιώπησε όμως όταν ρωτήθηκε σχετικά από το δικαστήριο για τις δικές του ευθύνες. Επεσήμανε, όμως, σε άλλο σημείο, ότι είναι άδικο να αναζητούνται ευθύνες από τον δήμαρχο. «Εάν για παράδειγμα ένας εφοριακός υπεξαιρεί είναι άδικο να αναζητούνται ευθύνες από τον υπουργό Οικονομικών ή τον πρωθυπουργό» ανέφερε.

    [04] Πάντοαν: Η ιταλική προεδρία θα δουλέψει υπέρ των μεσογειακών χωρών

    «Η ιταλική προεδρία της ΕΕ θα εργαστεί υπέρ των μεσογειακών χωρών», δήλωσε ερωτηθείς σχετικά από το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός οικονομικών της Ιταλίας, ο Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

    «Στην περιοχή της Νότιας Ευρώπης είναι σαφές ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια. Σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία έγιναν σημαντικές προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να συνεχισθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης και του δικαστικού συστήματος των μεσογειακών χωρών», συμπλήρωσε ο Πάντοαν.

    «Θεωρώ λανθασμένη την αντιπαράθεση υπέρ ή κατά της λιτότητας. Η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη θα σταθεροποιηθεί όταν αυξηθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις, όταν δημιουργηθούν ευνοϊκές προϋποθέσεις. Δεν μπορούμε να πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη επιτυγχάνεται ανοίγοντας τρύπες, όπως έλεγε ο Κέινς», τόνισε ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Ρέντσι, [σ.σ. αναφερόμενος σε ένα απόφθεγμα του Βρετανού οικονομολόγου Τζον Μέιναρντ Κέινς (1883-1946): «για να σωθεί η οικονομία, το Κράτος πρέπει να προσλαμβάνει έναν εργάτη για να ανοίγει μια τρύπα και ένα άλλο εργάτη για να την κλείνει»].

    [05] Ανοίγει το YouTube στην Τουρκία

    Η ρυθμιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας αφαίρεσε σήμερα από τον κατάλογο των επισήμως απαγορευμένων διαδικτυακών τόπων το YouTube, κάτι που σημαίνει πως οι χρήστες του Διαδικτύου στη χώρα θα αποκτήσουν ξανά πρόσβαση σε αυτόν, αφού το ανώτατο δικαστήριο χαρακτήρισε τον αποκλεισμό παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Ο δημοφιλής ιστότοπος μετάδοσης βίντεο θα είναι προσβάσιμος για τους χρήστες στην Τουρκία εντός της ημέρας, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένα στέλεχος στο γραφείο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Καθώς η ετυμηγορία του Συνταγματικού Δικαστηρίου παραλήφθηκε σήμερα η αποκατάσταση της πρόσβασης στο YouTube θα γίνει αργότερα εντός της ημέρας» είπε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 June 2014 - 16:30:27 UTC