Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βιέννη ο Ευ. Βενιζέλος, για τη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια
  • [02] Συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ
  • [03] Επαφές του Αλ. Τσίπρα με τους συνυποψηφίους του για την προεδρία της Κομισιόν
  • [04] Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της ΧΑ, άλλοι πέντε βουλευτές του κόμματος
  • [05] Συμβολική κατάληψη έξω από το ΥΠΟΙΚ πραγματοποιούν οι καθαρίστριες
  • [06] 'Εκρηξη εμπρηστικού εκρηκτικού μηχανισμού σε καφάο του ΟΤΕ
  • [07] Το ΝΑΤΟ εξετάζει τα επόμενα βήματα για την Ουκρανία
  • [08] Προεδρικές εκλογές σήμερα στη Συρία
  • [09] Η Βαρσοβία ο πρώτος σταθμός της ευρωπαϊκής περιοδείας του Μπ. Ομπάμα
  • [10] Οι άνδρες πονάνε περισσότερο από τις γυναίκες, ύστερα από μία σοβαρή εγχείρηση

  • [01] Στη Βιέννη ο Ευ. Βενιζέλος, για τη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια

    Τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ σχετικά με την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων, θα παρουσιάσει,σήμερα, στη Βιέννη, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια, που διοργανώνεται από το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών. Μετά τη λήξη των εργασιών της Διάσκεψης, ο κ. Βενιζέλος θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, και της Ιταλίας. που διαδέχεται την Ελλάδα στην Προεδρία της ΕΕ, το δεύτερο εξάμηνο του 2014- Φεντερίτσια Μογκερίνι.

    Στη Διάσκεψη αναμένονται, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Εξωτερικών δέκα χωρών των Βαλκανίων, ο επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ Στέφαν Φίλε και η αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Λόρα Τακ.

    [02] Συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ

    Συνεδριάζει σήμερα στις 18:00, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ. Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να αποτιμηθεί το αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών.

    [03] Επαφές του Αλ. Τσίπρα με τους συνυποψηφίους του για την προεδρία της Κομισιόν

    Επαφές με τους συνυποψηφίους του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχει σήμερα, στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν.

    Ο Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους επικεφαλής, των Σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς, των Πρασίνων Σκα Κέλερ και των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόφστατ, προκειμένου να συζητήσουν την επόμενη μέρα με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τη διαδικασία και τις εξελίξεις για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Κομισιόν. Οι συναντήσεις θα γίνουν στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) Πιερ Λοράν, την πρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL Γκάμπι Τσίμερ, τον επικεφαλής των Pοdemos - Πάμπλο Ιγκλέσιας και τον Πρόεδρο του SEL Νίκι Βέντολα.

    [04] Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της ΧΑ, άλλοι πέντε βουλευτές του κόμματος

    Ενώπιον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής προσέρχονται, σήμερα, άλλοι πέντε βουλευτές του κόμματος μετά την πρόσφατη άδεια της Βουλής για την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος τους. Πρόκειται για τον ήδη προσωρινά κρατούμενο, για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιώργο Γερμενή και τους συναδέλφους του Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνη Γρέγο και Κώστα Μαρμπαρούση.

    Πλην του πρώτου, που καλείται σε συμπληρωματική απολογία για παράβαση του νόμου περί όπλων, όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές καλούνται να λογοδοτήσουν ενώπιον των δύο δικαστικών λειτουργών, για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Όπως εκτιμάται, οι πέντε βουλευτές πρόκειται να ζητήσουν προθεσμίες ώστε να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

    [05] Συμβολική κατάληψη έξω από το ΥΠΟΙΚ πραγματοποιούν οι καθαρίστριες

    Συνεχίζουν τις κινητοποίησεις τους οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που έχουν συγκεντρωθεί για άλλη μια φορά έξω από το υπουργείο Οικονομικών και πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη, ζητώντας να επιστρέψουν στη δουλειά τους, μετά τη δικαστική απόφαση που τις δικαιώνει.

    [06] 'Εκρηξη εμπρηστικού εκρηκτικού μηχανισμού σε καφάο του ΟΤΕ

    Πολύ μικρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε καφάο του ΟΤΕ απο έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού εκρηκτικού μηχανισμού που σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα στην οδό Φίλωνος και Σκουζέ κοντά στα δικαστήρια του Πειραιά. Από την έκρηξη δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός διερχόμενου πολίτη, ενώ δεν υπήρξε ούτε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Επί τόπου μετέβησαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, προκειμένου να ερευνήσουν για υπολείμματα του μηχανισμού, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

    [07] Το ΝΑΤΟ εξετάζει τα επόμενα βήματα για την Ουκρανία

    Τα επόμενα βήματα τα οποία θα πρέπει να πάρει ο Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία, αναμένεται να συζητήσουν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας της συμμαχίας. Στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθούν η ενίσχυση της άμυνας στην ανατολική Ευρώπη και η βελτίωση της ικανότητας της συμμαχίας να ανταποκριθεί στις ανορθόδοξες τακτικές που χρησιμοποιεί η Ρωσία στην Ουκρανία, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Τους τελευταίους 3 μήνες, οπότε και ξέσπασε η κρίση στην Ουκρανία, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν αποστείλει μαχητικά αεροπλάνα και πλοία, ενώ έχουν εντείνει τα στρατιωτικά γυμνάσια με σκοπό να καθησυχάσει τους ευρωπαίους συμμάχους, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν θορυβηθεί από τις ενέργειες της Ρωσίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Άμυνας των 28 χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, θα εξετάσουν τη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ενίσχυση της άμυνας στην ανατολική Ευρώπη και τους τρόπους αντίδρασης στις τακτικές που χρησιμοποιεί η Ρωσία στην Ουκρανία.

    [08] Προεδρικές εκλογές σήμερα στη Συρία

    Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 07:00 τοπική ώρα στη Συρία για την αμφιλεγόμενη ψηφοφορία των προεδρικών εκλογών που οργανώθηκαν από το καθεστώς της Δαμασκού για να εξασφαλισθεί η εκλογή του Μπασάρ αλ Ασαντ και η παραμονή του στην ηγεσία. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 15 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες στην ψηφοφορία που διενεργείται στις περιοχές που ελέγχονται από καθεστώς, σε μία « παρωδία δημοκρατικής εκλογής» σε μία αφανισμένη από τον τριετή πόλεμο χώρα, όπως καταγγέλλουν η συριακή αντιπολίτευση και οι δυτικές χώρες.

    [09] Η Βαρσοβία ο πρώτος σταθμός της ευρωπαϊκής περιοδείας του Μπ. Ομπάμα

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα φθάνει σήμερα στη Βαρσοβία, πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στην Ευρώπη που θα καταλήξει με τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο της Συμμαχικής Απόβασης στη Νορμανδία. Η κατάσταση στην Ουκρανία και η ενίσχυση της έντασης με τη Ρωσία, στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή κρίση από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, θα είναι παρούσες σε κάθε σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του Μπαράκ Ομπάμα, από την Πολωνία μέχρι τη Νορμανδία, περνώντας από τις Βρυξέλλες και τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 7.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συμμετάσχει στη Βρασοβία στις εκδηλώσεις της 25ης επετείου των πρώτων δημοκρατικών εκλογών στην Πολωνία και θα εκμεταλλευθεί την περίσταση για να διαβεβαιώσει τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης για την προσήλωση της Ουάσινγκτον στην υπεράσπιση της ασφάλειάς τους στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας και να τονίσει «την ανάγκη για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να σταθούν η μία δίπλα στην άλλη για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και την υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών» εξήγησε ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μπεν Ρόουντς.

    [10] Οι άνδρες πονάνε περισσότερο από τις γυναίκες, ύστερα από μία σοβαρή εγχείρηση

    Οι άνδρες νιώθουν μεγαλύτερους πόνους σε σχέση με τις γυναίκες, έπειτα από μία σοβαρή εγχείρηση, σύμφωνα μία νέα γερμανοαυστριακή επιστημονική έρευνα. Αντίθετα, όταν η χειρουργική επέμβαση είναι λιγότερο σοβαρή, όπως στο πλαίσιο μιας βιοψίας, τότε οι γυναίκες είναι που αναφέρουν ότι πονάνε περισσότερο. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ανδρέας Σάντνερ-Κίσλινγκ του Ιατρικού Πανεπιστημίου στο Γκρατς της Αυστρίας, οι οποίοι ανακοίνωσαν τα ευρήματά τους στο διεθνές αναισθησιολογικό συνέδριο «Euroanaesthesia» στη Στοκχόλμη, μελέτησαν τις περιπτώσεις περίπου 10.200 ασθενών, οι οποίοι σε διάστημα μιας τετραετίας είχαν κάνει εγχείρηση στην καρδιά ή στην κοιλιά τους, σε κάποιο γερμανικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο, σύμφωνα με το BBC.

    Το συμπέρασμα ήταν ότι οι άνδρες έχουν γενικά πιο δυνατούς μετεγχειρητικούς πόνους από ό,τι οι γυναίκες μετά από σοβαρή εγχείρηση, ενώ τα πράγματα αντιστρέφονται στις λιγότερο σημαντικές εγχειρήσεις, μετά τις οποίες οι γυναίκες νιώθουν συνήθως μεγαλύτερες ενοχλήσεις. Οι διαφορές του πόνου ανάμεσα στα δύο φύλα παραμένουν ένα επίμαχο ζήτημα από επιστημονική άποψη, τόσο σε πειραματικό, όσο και σε κλινικό επίπεδο. Οι διαφορετικές ορμόνες μπορεί να παίζουν ρόλο, καθώς η ανδρική τεστοστερόνη μπορεί να μειώσει τον πόνο, ενώ το «κατώφλι» του πόνου για μια γυναίκα μεταβάλλεται ανάλογα με την φάση του εμμηνοροϊκού κύκλου της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 June 2014 - 6:30:25 UTC