Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει αύριο η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ
  • [02] Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι συγκεντρωμένες οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ
  • [03] Νεκρός βρέθηκε 84χρονος, μέσα στο σπίτι του
  • [04] Ορκίζεται σήμερα η νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση - Επιδρομές του ισραηλινού στρατού
  • [05] Τρεις Τούρκοι νεκροί, σε επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν
  • [06] Ο Έντουαρντ Σνόουντεν έχει υποβάλει αίτηση για χορήγηση ασύλου στη Βραζιλία
  • [07] Τέσσερις συλλήψεις προσώπων που συνδέονται με τζιχαντιστικές οργανώσεις, στη Γαλλία
  • [08] Ανάμεσα στον πόλεμο του φυσικού αερίου και τη διπλωματία, η Ουκρανία
  • [09] Τριπλή πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών

  • [01] Συνεδριάζει αύριο η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ

    Συνεδριάζει αύριο Τρίτη 3/6, στις 18:00, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ. Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να αποτιμηθεί το αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών.

    [02] Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι συγκεντρωμένες οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

    Συγκεντρωση πραγματοποιούν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που διαμαρτύρονται για τη μη επαναπρόσληψή τους. Εξάλλου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, από το πρωί, απολυμένοι δημοτικοί αστυνομικοί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    [03] Νεκρός βρέθηκε 84χρονος, μέσα στο σπίτι του

    Νεκρός βρέθηκε ένας 84χρονος, μέσα στο σπίτι όπου ζούσε, στο Γαρέφι Αριδαίας στην Πέλλα. Τον ηλικιωμένο άντρα εντόπισε, χθες το απόγευμα, συγγενικό του πρόσωπο. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, o γεννημένος το 1930 άντρας ήταν δεμένος πισθάγκωνα με καλώδιο και εκτιμάται ότι έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

    Όπως έγινε γνωστό, οι εσωτερικοί χώροι του σπιτιού ήταν άνω-κάτω, γεγονός που ενισχύει το σενάριο της δολοφονίας με κίνητρο τη ληστεία. Η ΕΛ.ΑΣ. ειδοποιήθηκε από την αδελφή του θύματος, που πιθανότατα ανησύχησε, διαπιστώνοντας ότι ο 84χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο εντόπισαν το πτώμα του ηλικιωμένου, πεσμένο πάνω στο κρεβάτι του. Στο σημείο μετέβη συνεργείο του γραφείου εγκληματολογικών ερευνών Πέλλας και ιατροδικαστής, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας.

    [04] Ορκίζεται σήμερα η νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση - Επιδρομές του ισραηλινού στρατού

    Σήμεραείναι προγραμματισμένο να ορκιστεί η πολυαναμενόμενη παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής ενότητας, δήλωσαν αξιωματούχοι. Η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στην έδρα του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης. Ωστόσο, οι ομάδες διαπραγματεύσεων μεταξύ της Φατάχ και του αντίπαλου κινήματος της Χαμάς φαίνεται να διαφωνούν σχετικά με το ποιος θα πρέπει να οριστεί υπουργός Εξωτερικών.

    Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε σήμερα δύο αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας ανακοινώνοντας πως πρόκειται για απάντηση σε εκτοξεύσεις ρουκετών από τους Παλαιστινίους, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι εξέφρασε, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ανησυχία για την παρουσία της Χαμάς στη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης που θα ορκισθεί σήμερα.

    [05] Τρεις Τούρκοι νεκροί, σε επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

    Τρεις Τούρκοι μηχανικοί σκοτώθηκαν και ένας τέταρτος τραυματίσθηκε, μαζί με ένα παιδί, σήμερα στο ανατολικό Αφγανιστάν όταν καμικάζι ανατίναξε την παγιδευμένη με εκρηκτικά μηχανή του πέφτοντας επάνω στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν κοντά σε κτίριο της αστυνομίας, κοντά στο Τζαλαλαμπάντ, στην επαρχία Νανγκαχάρ, ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

    Αν και δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, οι επιθέσεις αυτοκτονίας είναι το κατ΄εξοχήν όπλο των Ταλιμπάν, οι οποίοι εξαπέλυσαν στις 12 Μαΐου την εαρινή τους επίθεση, ανάμεσα στους δυό γύρους των προεδρικών εκλογών για την εκλογή του διαδόχου του προέδρου του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι.

    [06] Ο Έντουαρντ Σνόουντεν έχει υποβάλει αίτηση για χορήγηση ασύλου στη Βραζιλία

    Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος καταζητείται από τις αμερικανικές Αρχές και βρίσκεται στη Ρωσία, όπου του έχει χορηγηθεί προσωρινό πολιτικό άσυλο, δήλωσε σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη ότι υπέβαλε αίτηση ασύλου στη Βραζιλία. «Θα μου άρεσε πολύ να ζω στη Βραζιλία» είπε ο πρώην αναλυτής της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) στον βραζιλιάνικο τηλεοπτικό σταθμό Globo TV. Το προσωρινό άσυλο που του έχει χορηγηθεί από τη Ρωσία λήγει τον Αύγουστο. Η Ουάσινγκτον του έχει κατασχέσει το αμερικανικό του διαβατήριο κι ως εκ τούτου οι πιθανές κινήσεις του σε άλλες χώρες είναι περιορισμένες.

    [07] Τέσσερις συλλήψεις προσώπων που συνδέονται με τζιχαντιστικές οργανώσεις, στη Γαλλία

    Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στην περιοχή του Παρισιού και στη νότια Γαλλία σε σχέση με τζιχαντιστικές οργανώσεις, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψη ενός Γάλλου που θεωρείται ύποπτος για τους φόνους στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

    «Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι στρατολογούν τζιχαντιστές (...) Υπάρχουν τη στιγμή που σας ομιλώ συλλήψεις στην περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς και στη νότια Γαλλία» δήλωσε ο υπουργός Μπερνάρ Καζνέβ μιλώντας στο ραδιοσταθμό Εροπ 1 και κάνοντας λόγο για τέσσερις συλληφθέντες, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

    [08] Ανάμεσα στον πόλεμο του φυσικού αερίου και τη διπλωματία, η Ουκρανία

    Μια εβδομάδα αποφασιστικής σημασίας άρχισε για την Ουκρανία, η οποία απειλείται με διακοπή της παροχής του ρωσικού φυσικού αερίου εν μέσω πλήρους αναρχίας στις φιλορωσικές αυτονομιστικές ανατολικές περιοχές και ενώ ο εκλεγμένος πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο πρόκειται να συναντήσει τον Μπαράκ Ομπάμα και ίσως τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο διεθνών εορταστικών εκδηλώσεων.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί από αύριο, Τρίτη, στην Ευρώπη για την 70η επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία, ένα ταξίδι που σηματοδοτείται από τις ιστορικές συγκρουσεις της Γηραίας Ηπείρου εν μέσω της ουκρανικής κρίσης. Η άνοδος της έντασης με τη Ρωσία σχετικά με την Ουκρανία, η ισχυρότερη αναταραχή στην Ευρώπη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, θα είναι φανερή σε κάθε σταθμό του Ομπάμα από την Πολωνία ως τη Νορμανδία για τις τελετές της επετείου της 6ης Ιουνίου 1944, καθώς και κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών στις Βρυξέλλες. Παράλληλα προβλέπεται να διεξαχθούν σήμερα στις Βρυξέλλες διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής καθώς η Ουκρανία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να διακοπούν από αύριο οι παραδόσεις του ρωσικού φυσικού αερίου, κάτι που θα μπορούσε να διαταράξει τις προμήθειες των ευρωπαϊκών χωρών.

    [09] Τριπλή πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών

    Σε ένα από τα πιο εμβληματικά ζευγάρια της δυτικής λογοτεχνίας, τον Αβελάρδο και την Ελοϊζα, αφιερώνει τη νέα του παράσταση ο Γιάννης Καλαβριανός, με την οποία σήκωσε χθες βράδυ αυλαία το Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260 και έκλεισε με ένα ενθουσιώδες και παρατεταμένο χειροκρότημα. Η ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα Δ΄ παρακολούθησε με απόλυτη προσήλωση την 95λεπτη πρόταση του Γιάννη Καλαβριανού που μέσα από 40 σκηνές ξετυλίγει το νήμα της πραγματικής ιστορίας δύο ανθρώπων που απασχόλησαν τη Γαλλία του 12ου αιώνα, πάλεψαν απέναντι στον αμείλικτο θεοκρατισμό της εποχής τους για να πεθάνουν ματαιωμένοι μα αμετανόητα ερωτευμένοι.

    Ο μυθιστορηματικός τραγικός, προγενέστερος του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, έρωτας τους αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ποιητές, ζωγράφους, συγγραφείς αλλά και ιστορικούς, ψυχολόγους και κοινωνιολόγους των επόμενων αιώνων και είναι σημείο αναφοράς για τους απανταχού ερωτευμένους διαχρονικά. Μετά τις «Παραλογές» και το «Γιοι και κόρες», ο «Αβελάρδος και η Ελοϊζα» σηματοδοτούν την 3η συμμετοχή του Γιάννη Καλαβριανού στο Φεστιβάλ Αθηνών, με τον ίδιο να υπογράφει το κείμενο και τη σκηνοθεσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 June 2014 - 8:30:25 UTC