Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τις υπουργικές αποφάσεις για την επανατοποθέτηση πρώην δημοτικών αστυνομικών, υπέγραψε ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [02] Χωρίς πρόστιμο όσοι δεν υπέβαλαν ως σήμερα το Ε9
  • [03] Η Αγγ. Μέρκελ δήλωσε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ζ.-Κλ. Γιούνκερ
  • [04] «Ο Φάρατζ διαθέτει ειρωνεία και χιούμορ, δεν είναι ρατσιστής», υποστηρίζει ο Μπ. Γκρίλο

  • [01] Τις υπουργικές αποφάσεις για την επανατοποθέτηση πρώην δημοτικών αστυνομικών, υπέγραψε ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Τις υπουργικές αποφάσεις επανατοποθέτησης δημοτικών αστυνομικών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.Με την αξιοποίηση των πρώην δημοτικών αστυνομικών ενισχύονται σημαντικά, σε ανθρώπινο δυναμικό, νευραλγικές υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης.

    Συγκεκριμένα, 2.670 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί τοποθετούνται ως εξής:

    - Στην Ελληνική Αστυνομία: 1.542

    - Σε σωφρονιστικά καταστήματα: 575

    - Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων: 141

    - Στις Υπηρεσίες Μετανάστευσης: 382

    - Στις υπηρεσίες αντιμετώπισης του παραεμπορίου: 30

    Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν οριστικά στις νέες υπηρεσίες τους μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων κατάταξης από το ΑΣΕΠ, δηλαδή μετά την πάροδο της χρονικής περιόδου (ένας μήνας) δυνατότητας υποβολής αιτήσεων θεραπείας και την επεξεργασία τους από τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια.

    [02] Χωρίς πρόστιμο όσοι δεν υπέβαλαν ως σήμερα το Ε9

    Οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2014, οι οποίες θα υποβληθούν μέχρι την έκδοση των εκκαθαριστικών- δηλώσεων του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) στα μέσα Ιουνίου, δεν θα επιβαρύνονται με πρόστιμα, με βάση νομοθετική ρύθμιση που θα προωθηθεί για ψήφιση στη Βουλή.

    Την έμμεση παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων Ε9 ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομιών αναφερόμενο σε λόγους που σχετίζονται με την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ για πρώτη φορά. Όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών μετά την έκδοση των εκκαθαριστικών, θα προβλεφθεί, επίσης νομοθετικά, εύλογος χρόνος για διορθώσεις τυχόν λαθών χωρίς επιβαρύνσεις. Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή του Περιουσιολογίου (Ε9) παραμένει ανοικτή (σήμερα είναι η 103η ημέρα λειτουργίας της) και το 50% των δηλώσεων έχει υποβληθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες.

    [03] Η Αγγ. Μέρκελ δήλωσε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ζ.-Κλ. Γιούνκερ

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρώτη φορά μετά τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών, σε ομιλία της στο Ρέγκενσμπουργκ στη νότια Γερμανία. «Πλέον διεξάγω όλες τις συζητήσεις υπό το πνεύμα ότι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πρέπει να γίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε η Μέρκελ, σύμφωνα με ένα σχόλιο στο Twitter που έκανε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.

    Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης επέκριναν αυτή την εβδομάδα τη Μέρκελ επειδή δεν είχε υποστηρίξει ξεκάθαρα τον Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αν και είναι στην πρώτη θέση της λίστας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο ανήκει και το κόμμα της γερμανίδας καγκελαρίου, το οποίο κέρδισε τις περισσότερες έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το ΕΛΚ κέρδισε 213 έδρες σε σύνολο 751, άρα ο υποψήφιός του διεκδικεί τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όμως γι? αυτό χρειάζεται διπλή πλειοψηφία: των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ και τουλάχιστον 376 ψήφους στο Ευρωκοινοβούλιο.

    [04] «Ο Φάρατζ διαθέτει ειρωνεία και χιούμορ, δεν είναι ρατσιστής», υποστηρίζει ο Μπ. Γκρίλο

    «Ο Νάιτζελ Φάρατζ διαθέτει ειρωνεία και χιούμορ, δεν είναι ρατσιστής», δήλωσε σε συνέντευξή του προς την βρετανική εφημερίδα The Telegraph ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) Μπέπε Γκρίλο. Ο Ιταλός πολιτικός και ηθοποιός, αναφερόμενος στην προχθεσινή του συνάντησή με τον Βρετανό ευρωσκεπτικιστή πολιτικό, πρόσθεσε: «ο Φάρατζ δεν είναι όπως τον περιγράφουν, όπως και εγώ δεν είμαι ο φασίστας και ναζιστής που περιγράφουν οι ιταλικές εφημερίδες. Επιθυμεί, όπως και εμείς, να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη».

    Ο ιδρυτής του Μ5S διευκρίνισε πάντως ότι «δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί κανενός είδους συμμαχία με το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP)», αλλά «συναντήθηκε με τον ηγέτη του για μια πρώτη επαφή και η εντύπωση που σχημάτισε είναι θετική». Στο εσωτερικό του M5S ωστόσο οι διαφαινόμενες προθέσεις του Γκρίλο συνεχίζουν να προκαλούν έντονες αντιδράσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 May 2014 - 14:30:23 UTC