Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ
  • [02] Συνέχεια πανελλαδικών με Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία
  • [03] Συνεδριάζει το ΔΝΤ για την Ελλάδα
  • [04] Η Siemens θα περικόψει 11.600 θέσεις εργασίας
  • [05] Η Google συμμορφώνεται. Δημιουργεί ιστότοπο όπου οι χρήστες θα αιτούνται διαγραφής των δεδομένων τους
  • [06] Φιλιππίνες: Παγιδευμένοι εργάτες έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά μέσα σ' ένα κλειδωμένο δωμάτιο
  • [07] Γεύμα Χ. Κλίντον - Μπ. Ομπάμα φουντώνει τα σενάρια υποψηφιότητάς της για την προεδρία στις επόμενες εκλογές
  • [08] Πέντε εκατ. θέσεις εργασίας ενδέχεται να χαθούν στην Αυστραλία, εξαιτίας των ρομπότ!

  • [01] Κρίσιμη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

    Υπό το βάρος της διάθεσης της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη στα όργανα του κόμματος και τις οξείες δημόσιες αντιπαραθέσεις για την ήττα στις ευρωεκλογές, συνεδριάζουν στις 11.30 το πρωί, μαζί η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, στα γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου. Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό (Real FM), πως αν τα όργανα του κόμματος θεωρούν ότι έχει όλες τις ευθύνες να κάνουν δεκτή την παραίτησή του.

    Ωστόσο οι εντάσεις και οι διαφωνίες στελεχών συνεχίστηκαν με ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παρεμβάσεις.

    Ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπ. Λυκούδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, είπε πως ο κ. Κουβέλης δεν έχει παραιτηθεί αλλά έχει υποβάλει την παραίτησή του στην Κεντρική Επιτροπή, και σημείωσε πως η ΔΗΜΑΡ βάδιζε προς τις εκλογές χωρίς σχέδιο και στίγμα, με αποτέλεσμα τη συντριβή της. Επίσης, επανέλαβε ότι επιβάλλεται αλλαγή πολιτικής και συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στις διεργασίες της κεντροαριστεράς.

    Από την πλευρά του, ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρόκειται για τέχνασμα του Φ. Κουβέλη και τόνισε: «Το ήθος, η συνέπεια, η σοβαρότητα δεν επιτρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας υποθέσεις με πολιτικά τρικ: ότι το έκανε για να του πει η Κεντρική Επιτροπή - την οποία ελέγχει πλήρως - "όχι μην φύγεις". Εγώ θεωρώ ότι έκλεισε ένας κύκλος, ότι ο άλλος κύκλος είναι μεγαλύτερος, είτε είναι πρόεδρος μιας μεγάλης κεντροαριστεράς είτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

    Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός με δήλωσή του υποστηρίζει ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του τις τελευταίες μέρες που του χρεώνουν την παραίτηση του κ. Κουβέλη.

    [02] Συνέχεια πανελλαδικών με Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία

    Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων από τα γενικά λύκεια και τα επαγγελματικά της β΄ομάδας επιστρέφουν σήμερα στα θρανία για να διαγωνισθούν, ανάλογα με την κατεύθυνση, στα μαθήματα Βιολογίας, Φυσικής, Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και Ιστορίας Γενικής Παιδείας.

    Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα με Αρχαία Ελληνικά (κατεύθυνσης) και Μαθηματικά (κατεύθυνσης).

    [03] Συνεδριάζει το ΔΝΤ για την Ελλάδα

    Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συνεδριάσει σήμερα για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς τη χώρα μας.

    Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, έχει παραδώσει την έκθεσή του στα μέλη του συμβουλίου και εκτιμάται ότι θα υπάρξουν τοποθετήσεις με επικρίσεις για την καθυστέρηση της τελευταίας αξιολόγησης. Όσον αφορά την έκθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, υπογραμμίζεται η «πρόοδος που έχει επιτευχθεί» και συνάμα διατυπώνονται «ανησυχίες» για την πορεία του προγράμματος.

    Κατά την τελευταία συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, επανέλαβε ότι κλιμάκιο του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Ελλάδα τον Ιούλιο και η αποστολή του ΔΝΤ μετά το καλοκαίρι.

    [04] Η Siemens θα περικόψει 11.600 θέσεις εργασίας

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens AG Τζόε Κάεσερ δήλωσε ότι ο ευρωπαϊκός γίγαντας της τεχνολογίας θα μειώσει κατά 11.600 τις θέσεις εργασίας, καθώς η επιχείρηση προσπαθεί να ρίξει το εταιρικό κόστος κατά περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ, όπως μετέδωσε το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg .

    Από τις θέσεις εργασίας που θα περικοπούν οι 7.600 θα είναι μέσω εξορθολογισμού και δημιουργίας μιας νέας διαιρεμένης εργασιακής δομής, και οι υπόλοιπες 4.000 από ομαδοποίηση περιοχών, όπως ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Τζόε Κάεσερ.

    [05] Η Google συμμορφώνεται. Δημιουργεί ιστότοπο όπου οι χρήστες θα αιτούνται διαγραφής των δεδομένων τους

    Η Google Inc παρουσίασε μια υπηρεσία μέσω της οποίας Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να ζητούν να αφαιρούνται από τα αποτελέσματα των αναζητήσεων σύνδεσμοι προς δεδομένα για τα οποία έχουν αντιρρήσεις, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για να συμμορφωθεί προς μια απόφαση του κορυφαίου δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνωρίζει το "δικαίωμα στη λήθη". Η μεγαλύτερη στον κόσμο μηχανή αναζήτησης στο Ίντερνετ, η οποία επεξεργάζεται περισσότερο από το 90% όλων των διαδικτυακών αναζητήσεων που γίνονται στην Ευρώπη, ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, πως κατέστησε διαθέσιμο ένα ηλεκτρονικό έντυπο μέσω του οποίου χρήστες μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους, αλλά δεν διευκρίνισε πότε θα αφαιρεί συνδέσμους που ανταποκρίνονται στα κριτήρια για να αφαιρεθούν. Η Google ανακοίνωσε επίσης πως δημιούργησε μια επιτροπή ανώτερων στελεχών της Google και ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για να προσπαθήσει να επεξεργασθεί μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση για την αντιμετώπιση του μπαράζ των αιτήσεων που αναμένεται από την Ευρώπη.

    [06] Φιλιππίνες: Παγιδευμένοι εργάτες έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά μέσα σ' ένα κλειδωμένο δωμάτιο

    Οκτώ εργάτες έχασαν σήμερα τη ζωή τους παγιδευμένοι μέσα σ' ένα κλειδωμένο δωμάτιο σε αποθήκη η οποία καταστράφηκε από τη φωτιά στις Φιλιππίνες, ανακοινώθηκε από το Γραφείο Αντιπυρικής Προστασίας. Το δωμάτιο των θυμάτων, στο δεύτερο όροφο, είχε κλειδώσει ο ιδιοκτήτης εξωτερικά με λουκέτο, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να ξεφύγουν από την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από τα χαράματα στην αποθήκη αυτή στο προάστιο Πασάι της Μανίλας, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή. Εννέα άλλοι εργάτες κατάφεραν να διαφύγουν επειδή ο ιδιοκτήτης δεν είχε κλειδώσει το δικό τους δωμάτιο και μπόρεσαν έτσι να πηδήξουν στη στέγη ενός γειτονικού κτιρίου, σύμφωνα με μια πρώτη έρευνα. Το Γραφείο Αντιπυρικής Προστασίας ανακοίνωσε πως η αποθήκη χρησίμευε για την αποθήκευση DVD και συσκευών αναπαραγωγής DVD.

    [07] Γεύμα Χ. Κλίντον - Μπ. Ομπάμα φουντώνει τα σενάρια υποψηφιότητάς της για την προεδρία στις επόμενες εκλογές

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρέθεσε γεύμα στην πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, πιθανή υποψήφια να τον διαδεχθεί ως επικεφαλής των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

    Σύμφωνα με τον αξιωματούχο ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, «ο πρόεδρος γευμάτισε ανεπίσημα και ιδιωτικά με την Κλίντον στο Λευκό Οίκο το απόγευμα» .

    Ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος το 2008. Η φημολογία ανθεί για μια πιθανή προσπάθεια της Κλίντον να θέσει υποψηφιότητα διεκδικώντας εκ νέου το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2016, όταν και αναμένεται να δημοσιεύσει και τα απομνημονεύματά της.

    [08] Πέντε εκατ. θέσεις εργασίας ενδέχεται να χαθούν στην Αυστραλία, εξαιτίας των ρομπότ!

    Σχεδόν το 50% όλων των θέσεων εργασίας στα βιομηχανικά κράτη, όπως είναι η Αυστραλία, κινδυνεύουν να χαθούν μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες σύμφωνα με την καθηγητή του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Μάικλ Οσμπρν, ο οποίος υποστηρίζει ότι λόγω των ρομπότ ενδέχεται να χαθούν έως και πέντε εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Αυστραλία!

    «Εκείνο που βλέπουμε σήμερα και σαφώς διαφέρει από το χτες, είναι ότι όλο και περισσότερες μηχανές εισχωρούν σε τομείς εργασίας που βασίζονται στη σκέψη. Εργάζομαι στον χώρο της τεχνητής ευφυίας και είμαι σε θέση να διαπιστώσω την ιλιγγιώδη εξέλιξη σε πάρα πολλούς χώρους της τεχνολογίας. Μας έχει ζητηθεί να εντοπίσουμε ποια επαγγέλματα ενδέχεται να αντικατασταθούν από τον αυτοματισμό και διαπιστώσαμε ότι 47% των επαγγελμάτων στις ΗΠΑ ανήκουν σ' αυτήν την κατηγορία» τονίζει. Ο ίδιος λέει ότι το αποτέλεσμα αυτό, ισχύει και για την Αυστραλία, αρκεί να λάβει κανείς υπόψη του ότι 700 ρομπότ το χρόνο, εισάγονται τώρα, στον βιομηχανικό χώρο στην Αυστραλία και πάνω από 1 εκατομμύριο εργάζονται ήδη εντατικά σε διάφορες βιομηχανικές χώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 May 2014 - 6:30:24 UTC