Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [02] Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Βασ. Καπερνάρος
  • [03] Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Αύξηση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές
  • [05] Αλλαγή ηγεσίας στην Alpha Bank

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά συναντάται αυτή την ώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.

    Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκροατίας Κάρολο Παπούλια. «Το κλειδί για την πορεία της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα και αυτό τον δρόμο είμαστε αποφασισμένοι να τον βαδίσουμε μέχρι τέλους. Λείπουν ορισμένα βήματα ακόμη και αυτά θα τα κάνουμε για να σβήσει οριστικά ο εφιάλτης και το άγχος που έζησε ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Στόχος να διορθωθούν τα λάθη και οι αδικίες

    [02] Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Βασ. Καπερνάρος

    Με έναν βουλευτή λιγότερο βγήκε με το πέρας της συνεδρίασής της η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αφού ο βουλευτής Α' Αθηνών και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Βασίλης Καπερνάρος, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

    Στη συνεδρίαση της ΚΟ συζητήθηκε εκτενώς το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ εκφράστηκε κριτική σε επιλογές του κόμματος, και του προέδρου του Πάνου Καμμένου, κυρίως στις επιλογές του στον οργανωτικό τομέα.

    «Όποιος με αμφισβητεί να μου το πει τώρα» είπε -σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ- ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κατά τις ίδιες πληροφορίες, ουδείς βουλευτής έθεσε θέμα ηγεσίας.

    Κοινός παρονομαστής των τοποθετήσεων των βουλευτών ήταν ότι «δεν θέτουμε θέμα ηγεσίας, αλλά πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας» κάτι που αποδέχθηκε και ο κ. Καμμένος, ο οποίος έκανε λόγο για λάθη που θα διορθωθούν, κυρίως στον οργανωτικό τομέα.

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενημέρωσε επίσης για την κατάσταση των οικονομικών του κόμματος, τις αλλαγές που προώθησε, και τους λόγους αυτών των αλλαγών, κυρίως του γενικού διευθυντή του κόμματος Κώστα Χαραλαμπόπουλου, στον οποίο καταλόγισε πολλές ευθύνες.

    [03] Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

    Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα αρχίσει την ουσιαστική διαδικασία αποτίμησης των εκλογικών αποτελεσμάτων για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Είναι η δεύτερη κατά σειρά συζήτηση που γίνεται στην Πολιτική Γραμματεία. Η πρώτη κατ' αρχήν συζήτηση είχε πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας. Εκτός από τη συζήτηση επί των εκλογικών αποτελεσμάτων, θα ανταλλαγούν απόψεις για την τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έως τον Σεπτέμβριο.

    Η διαδικασία αποτίμησης των εκλογικών αποτελεσμάτων θα συνεχιστεί στις κομματικές οργανώσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιουνίου σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

    [04] Αύξηση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές

    Στα 4,325 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Απρίλιο οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ( που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του έτους) έναντι 3,562 δισ. ευρώ το Μάρτιο.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την παρακολούθηση των επιδόσεων της φορολογικής διοίκησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία που αφορούν τους ελέγχους:

    - Για τους ελέγχους των εμβασμάτων εξωτερικού από τους 751 που έχουν προγραμματιστεί έχουν ολοκληρωθεί οι 48. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αναμένει πάντως σημαντική επιτάχυνση στην ολοκλήρωση τόσο των ελέγχων αυτών όσο και των υπόλοιπων κατηγοριών από το Μάιο.

    - Για τους ελέγχους των off shore από τους 159 που έχουν προγραμματισθεί έχουν ολοκληρωθεί τέσσερις στους οποίους βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα 5,7 εκατ. ευρώ

    - Για τους φορολογούμενους μεγάλου πλούτου σε εξέλιξη βρίσκονται 397 έλεγχοι , έχουν ολοκληρωθεί 64 και έχουν βεβαιωθεί φόροι και πρόστιμα 19,1 εκατ. ευρώ.

    [05] Αλλαγή ηγεσίας στην Alpha Bank

    Αλλαγή στην ηγεσία της Alpha Bank ανακοινώθηκε σήμερα μετά την αποχώρηση του προέδρου της Γιάννη Κωστόπουλου, τη θέση του οποίου θα κατέχει ο Βασίλης Ράπανος. Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, εξέλεξε ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, για την υπολειπόμενη διάρκεια της θητείας του, τους Βασίλειο Θ. Ράπανο σε αντικατάσταση του Γιάννη Σ. Κωστοπούλου, Shahzad Shahbaz σε αντικατάσταση του Αθανασίου Μ. Βερέμη, Ευθύμιο Ο. Βιδάλη σε αντικατάσταση του Παύλου Γ. Καρακώστα και Ibrahim S. Dabdoub σε αντικατάσταση του Γεωργίου Ε. Αγουρίδη. Περί της εκλογής των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ενημερωθεί η αμέσως προσεχής Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τραπέζης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 May 2014 - 16:30:24 UTC