Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Φ. Κουβέλης: Αν θεωρούν ότι έχω κάνει τόσα λάθη, να κάνουν αποδεκτή την παραίτησή μου
  • [03] Επιδείνωση του καιρού από σήμερα
  • [04] Τις νέες υπηρεσίες των ΚΕΠ, παρακολούθησε από κοντά ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [05] Ο Μπ. Γκρίλο ετοιμάζει συμμαχία με τον Φάρατζ

  • [01] Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

    Τη νέα και ιδιαίτερα σύνθετη πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά τις ευρωεκλογές, θα αναλύσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινήτης συνεδρίαση. Επί τάπητος θα τεθεί η τακτική του κόμματος για το επόμενο διάστημα ενώ θα γίνει ανάλυση για το εκλογικό αποτέλεσμα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

    Κορυφαία κομματικά στελέχη υπογραμμίζουν ότι με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και το βαρύ κλίμα ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, η ΕΕ εισέρχεται σε κρίσιμη καμπή.

    Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε χθες στη συνεδρίαση του ΣΕΒ, απηύθυνε πρόσκληση για μια νέα κοινωνική συμφωνία, για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας.

    [02] Φ. Κουβέλης: Αν θεωρούν ότι έχω κάνει τόσα λάθη, να κάνουν αποδεκτή την παραίτησή μου

    Τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real. «Ήδη από το βράδυ της Κυριακής, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, είπα ότι και οι νίκες και οι ήττες έχουν πατέρες. Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, έχω εκλεγεί πριν από τέσσερις μήνες-ανεξάρτητα από το πολύ μεγάλο ποσοστό με το οποίο εξελέγην- και θεώρησα ότι πρέπει να αναλάβω τις προσωπικές μου ευθύνες. Είπα βέβαια, το βράδυ της Κυριακής, ότι με τις συντεταγμένες διαδικασίες και όπως αυτές προβλέπονται από το καταστατικό θα απευθυνθώ στα όργανα. Και αυτό έκανα. Και από κει και πέρα τα όργανα του κόμματος, πάντα με συντεταγμένες διαδικασίες θα αποφασίσουν για την παραίτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ».

    Απαντώντας στην κριτική για παραίτηση με αστερίσκο, ότι δηλαδή υποβάλλει την παραίτησή του στα όργανα του κόμματος αλλά αν αυτή δεν γίνει αποδεκτή θα παραμείνει στη θέση του, ο Φώτης Κουβέλης είπε: «Να επισημάνω ότι πολλές φορές τα φίλια πυρά είναι πολύ πιο έντονα από εκείνα τα οποία έρχονται έξω από το κόμμα. Και έρχονται εδώ και πάρα πολύ καιρό αυτά τα πυρά από διάφορα εξωγενή κέντρα, θα έλεγα. Δεν επιχειρώ καμία άλλου τύπου ερμηνεία από αυτή που καταγράφεται, διότι στην πολιτική και κοινωνική ζωή αυτό που καταγράφεται πρέπει να αξιολογείται. Αλλά εάν τα όργανα του κόμματος, αν η Κεντρική Επιτροπή στην οποία θα μιλήσω την προσεχή εβδομάδα, θεωρούν ότι έχω κάνει τόσα λάθη, βεβαίως να κάνουν αποδεκτή την παραίτησή μου. Να την κάνουν αποδεκτή. Και βεβαίως επειδή έχω εκλεγεί από συνέδριο, θα πρέπει να συνεδριάσει και το συνέδριο, η συλλογικότητα δηλαδή του κόμματος, τα μέλη του κόμματος, και να αποφασίσουν. Διότι δεν υπάρχουν άλλες διαδικασίες. Και επειδή εγώ αισθάνομαι στρατιώτης στην υπόθεση αυτή, όχι μόνο γιατί ίδρυσα -μαζί με άλλους βέβαια- τη ΔΗΜΑΡ, αλλά πάντοτε από τη θέση του στρατιώτη, αναζητώ την παρουσία μου στη συλλογικότητα του κόμματός μου».

    [03] Επιδείνωση του καιρού από σήμερα

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, Πέμπτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όπως ενημερώνει με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από σήμερα, αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Παράλληλα θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και τα βόρεια.

    Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα συνεχιστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που και πάλι θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους που θα σημειωθούν στη Μακεδονία, τη Θράκη, το ΒΑ Αιγαίο, ενώ από το βράδυ θα αρχίσει η σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.

    [04] Τις νέες υπηρεσίες των ΚΕΠ, παρακολούθησε από κοντά ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Το ΚΕΠ Παλαιού Φαλήρου επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να δει από κοντά τις νέες υπηρεσίες που προσφέρουν γρήγορα και απλά τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και να συγχαρεί τους υπαλλήλους «για την εξαιρετική δουλειά τους».

    Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο της μείωσης της γραφειοκρατίας και της απλούστευσης των διαδικασιών, από την προηγούμενη Τρίτη, τα ΚΕΠ παρέχουν τις ακόλουθες νέες υπηρεσίες:

    - Αίτηση ένταξης στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ.

    - Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ- ΟΤΕ.

    - Αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας αρμοδιότητας ΟΓΑ και διανομή των αντίστοιχων δελτίων, μέσω ενιαίου ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης.

    Από την 1η Μαρτίου οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν από τα ΚΕΠ, άμεσα, μία σειρά από χρήσιμα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις.

    Συγκεκριμένα, το τελευταίο τρίμηνο, περίπου από τις αρχές Μαρτίου, συνολικά, σε όλη τη χώρα, τα ΚΕΠ παρείχαν τα ακόλουθα έγγραφα: 1. Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης (απλό και ΟΓΑ): 229.795.

    2. Βεβαίωση γέννησης: 89.086.

    3. Βεβαίωση ιθαγένειας: 527.

    4. Ασφαλιστική ενημερότητα & βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ: 11.945.

    5. Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ: 11.850.

    [05] Ο Μπ. Γκρίλο ετοιμάζει συμμαχία με τον Φάρατζ

    Ο ιταλικός Τύπος προβάλλει την είδηση της συνάντησης χθες στις Βρυξέλλες του ευρωσκεπτικιστή αρχηγού του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ με τον επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) Μπέπε Γκρίλο. Ο Γκρίλο εκτιμάται ότι θέλει να προωθήσει μια συμφωνία με τον Φάρατζ με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά, όπως φαίνεται, μεγάλο μέρος των μελών και βουλευτών του δεν είναι πρόθυμο να στηρίξει την πολιτική αυτή πρωτοβουλία. Η δημόσια τηλεόραση RAI σε ρεπορτάζ της τονίζει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι βουλευτές και γερουσιαστές του M5S έχουν διαφορετική άποψη από εκείνη του Γκρίλο και θα προτιμούσαν να επιλεγεί, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μια συμμαχία με την ομάδα των οικολόγων».

    Η συμφωνία αυτή δεν μου αρέσει, δεν με εκφράζει και δεν νομίζω ότι είμαι και ο μόνος, κάθε άλλο», δήλωσε ο βουλευτής Τομάζο Κουρό. Αναλυτές, παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι για να καταφέρει να αποδείξει ότι μετά το «πλήγμα» τον ευρωεκλογών δεν εξαντλήθηκε η όλη δυναμική του Κινήματος, ο Γκρίλο κινδυνεύει να αποπροσανατολίσει πολλούς ψηφοφόρους του. Υπάρχει ενδεχόμενο να χάσει τον «απολιτικό» χαρακτήρα που πρόβαλε ως τώρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 May 2014 - 12:30:23 UTC