Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αθ. Θεοχαρόπουλος: Δεν τίθεται ζήτημα συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στη σημερινή κυβέρνηση
  • [02] Αύριο η πληρωμή της σύνταξης Ιουνίου και του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους του ΙΚΑ
  • [03] Προς κατάργηση ο νόμος περί δίωξης οικονομικά αδύναμων οφειλετών του Δημοσίου
  • [04] Σ. Λαβρόφ: Οι χώρες της Δύσης ωθούν την Ουκρανία σε αδελφοκτόνο πόλεμο

  • [01] Αθ. Θεοχαρόπουλος: Δεν τίθεται ζήτημα συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στη σημερινή κυβέρνηση

    «Δεν τίθεται ζήτημα συμμετοχής της Δημοκρατικής Αριστεράς στη σημερινή κυβέρνηση» τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε, νωρίς σήμερα το πρωί, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Η κυβέρνηση βρίσκεται μακριά από την προοδευτική πολιτική που εμείς αναζητούμε. Η πτώση του ποσοστού τής ΝΔ κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες και του ΠΑΣΟΚ κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες -δηλαδή της συγκυβέρνησης συνολικά κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες- δείχνει ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής άμεσα, τώρα. Με απασχόληση, ανάπτυξη, με θέσεις εργασίας» προσθέτει ο κ. Θεοχαρόπουλος. Ερωτηθείς για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές ο κ. Θεοχαρόπουλος σημειώνει: «Οι εκλογές είναι μια δημοκρατική διαδικασία, όμως πρέπει να ξεκαθαρίζουμε τα θέματα. Τώρα είχαμε ευρωεκλογές, όχι εθνικές εκλογές και το αποτέλεσμα αφορά στις ευρωεκλογές. Ανέδειξε πράγματι πρώτο κόμμα την αξιωματική αντιπολίτευση, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αύξησε τα ποσοστά του σε σχέση με Ιούνιο του 2012. Δεν δείχνει να έχει επιπρόσθετη δυναμική. Οι εκλογές είναι δημοκρατική διαδικασία, όμως δεν πρέπει με κάθε ευκαιρία ένα κόμμα να ζητάει εθνικές εκλογές. Αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή της πολιτικής άμεσα, διότι οδήγησε σε πτώση των ποσοστών τής συγκυβέρνησης κατά 11 μονάδες. Αν δεν γίνει, η ίδια η πολιτική η σημερινή θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων σε εθνικές εκλογές».

    Σε ό,τι αφορά την κεντροαριστερά, ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς σημειώνει: «Εμείς και προεκλογικά είχαμε πει ότι θέλουμε να εκφράσουμε αυτό τον χώρο μιας προοδευτικής κεντροαριστερας, μιας κεντροαριστεράς με θετικό πρόσημο. Φαίνεται ότι το μήνυμά μας ήταν θολό, το πολιτικό μας στίγμα δεν ήταν καθαρό και ότι δεν έχουμε πείσει τους πολίτες σε αυτά τα ζητήματα».

    [02] Αύριο η πληρωμή της σύνταξης Ιουνίου και του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους του ΙΚΑ

    Αύριο θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των συντάξεων του Ιουνίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος. Μαζί με τη σύνταξη θα γίνει και η πληρωμή του ΕΚΑΣ σε 193.478 δικαιούχους, καθώς και των αναδρομικών του ΕΚΑΣ του τρέχοντος έτους.

    Την Παρασκευή 30 Μαΐου, θα γίνει η καταβολή των συντάξεων του τέως Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠ-ΟΤΕ).

    [03] Προς κατάργηση ο νόμος περί δίωξης οικονομικά αδύναμων οφειλετών του Δημοσίου

    Σε κατάργηση του νόμου με τον οποίο διώκονται ποινικά οι αποδεδειγμένα οικονομικά αδύναμοι οφειλέτες του Δημοσίου, πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου (απαντώντας σε παρέμβαση για το θέμα του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου) έχει ήδη ετοιμάσει τη σχετική διάταξη, η οποία, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, θα κατατεθεί στη Βουλή.

    Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, «εγώ έχει ετοιμάσει τη διάταξη εδώ και πολύ καιρό, αλλά το Υπουργείο Οικονομικών είναι το επισπεύδον σ' αυτήν την περίπτωση. Είμαστε σε επαφή, προκειμένου να φέρουμε μαζί με άλλες διατάξεις κι αυτήν τη διάταξη...».

    [04] Σ. Λαβρόφ: Οι χώρες της Δύσης ωθούν την Ουκρανία σε αδελφοκτόνο πόλεμο

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε σήμερα τις χώρες της Δύσης ότι ωθούν την Ουκρανία σε έναν «αδελφοκτόνο πόλεμο» κι επανέλαβε τις εκκλήσεις της Μόσχας να τερματιστεί η επιχείρηση του στρατού που έχει εξαπολύσει η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών.

    «Ο λαός (της Ουκρανίας) ουσιαστικά ωθείται στην άβυσσο του αδελφοκτόνου πολέμου» δήλωσε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια μιας δεξίωσης του υπουργείου στην οποία παραβρέθηκε ο επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας, ο πατριάρχης Κύριλλος, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

    Δεν ονομάτισε συγκεκριμένα καμία χώρα, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι κατηγορεί τις χώρες της Δύσης, υποστηρίζοντας ότι η ουκρανική κρίση προήλθε από «τις προσπάθειες να χρησιμοποιηθεί η χώρα όχι ως ένας ενωτικός σύνδεσμος μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων του Ευρασιατικού χώρου, κάτι που συνιστά απόλυτα τον φυσικό της ρόλο, αλλά ως υδροκρίτης μεταξύ των χωρών της δύσης και της ανατολής της ευρωπαϊκής ηπείρου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 May 2014 - 16:30:22 UTC