Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία στο Συμβούλιο της ΕΕ σε μία γενική προσέγγιση για eCall και εμπορικό απόρρητο
  • [02] Η Ρωσία καλεί το Κίεβο να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις
  • [03] Το Κρεμλίνο αποκλείει την επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία
  • [04] Σαρωτικός ο Ολυμπιακός

  • [01] Συμφωνία στο Συμβούλιο της ΕΕ σε μία γενική προσέγγιση για eCall και εμπορικό απόρρητο

    Σε μία γενική προσέγγιση αναφορικά με τους νέους κανόνες για την προστασία των εμπορικών απορρήτων συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί, στο πλαίσιο της υπουργικής συνόδου του Συμβουλίου της ΕΕ - σύνθεση υπουργών Ανταγωνιστικότητας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, υπό την Ελληνική Προεδρία.

    Στόχος της πρότασης οδηγίας είναι να διευκολυνθούν τα εθνικά δικαστήρια στην εκδίκαση υποθέσεων παράνομης απόκτησης εμπιστευτικών επιχειρηματικών πληροφοριών, να διασφαλιστεί ότι τα προϊόντα που παραβιάζουν το απόρρητο θα αποσύρονται από την αγορά και να καταστεί ευκολότερη η αποζημίωση των θυμάτων για παράνομες πράξεις.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά την πρωινή συνεδρίαση, υπό την προεδρία του υφυπουργού Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, συζητήθηκαν θέματα εσωτερικής αγοράς και βιομηχανίας.

    [02] Η Ρωσία καλεί το Κίεβο να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις

    H ρωσική κυβέρνηση προειδοποίησε σήμερα το Κίεβο να σταματήσει αυτήν που χαρακτήρισε μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του ίδιου του λαού της Ουκρανίας και κάλεσε τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να διεξάγει έρευνα για τις συγκρούσεις που ξέσπασαν με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην πόλη Ντονέτσκ, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

    «Αναμένουμε αντικειμενική και συνεκτική πληροφόρηση για αυτό (τις συγκρούσεις στο Ντονέτσκ) από τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ και από τις αρχές του Κιέβου - τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του ίδιου του λαού του» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια ανακοίνωσή του.

    Στο μεταξύ ο δήμαρχος του Ντονέτσκ συμβούλεψε σήμερα τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους μετά τις σφοδρές μάχες που εκτυλίχθηκαν μεταξύ των ουκρανικών στρατευμάτων και των φιλορώσων αυτονομιστών, οι οποίες «είχαν θύματα πολίτες».

    [03] Το Κρεμλίνο αποκλείει την επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία

    Η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία, όπως επιθυμεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο είναι ένα θέμα "εκτός συζήτησης" για τη Ρωσία, αφού η χερσόνησος αυτή αποτελεί πλέον τμήμα του ρωσικού εδάφους, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

    "Η Κριμαία είναι μια περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η επιστροφή της στην Ουκρανία αποκλείεται" είπε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

    Ο φιλοδυτικός, πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που εξελέγη πρόεδρος της Ουκρανίας την Κυριακή από τον πρώτο γύρο έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι η Κριμαία "ήταν και θα παραμείνει ουκρανική" και ότι αυτό είναι "αδιαπραγμάτευτο".

    [04] Σαρωτικός ο Ολυμπιακός

    Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε συγκεντρωμένος και στα 40 λεπτά του αγώνα και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον Παναθηναϊκό, ισοφαρίζοντας τη σειρά των τελικών σε 1-1. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν 89-64 τον κυπελλούχο Ελλάδας στο ΣΕΦ και την Πέμπτη επιστρέφουν στο ΟΑΚΑ (19:45) με στόχο να ολοκληρώσουν το «break» που τους γλίστρησε από τα... χέρια στον πρώτο αγώνα.

    Τα δεκάλεπτα: 29-12, 48-29, 67-46, 89-64


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 May 2014 - 20:30:22 UTC