Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ο Αλ. Τσίπρας θέλει να δημιουργήσει ατμόσφαιρα τεχνητής ευφορίας και έντασης
  • [02] Π. Καμμένος: Ανοιχτό συνέδριο για συνεργασία με τις αντιμνημονιακές, πατριωτικές δυνάμεις
  • [03] Σ. Κεδίκογλου: Οι προσπάθειες του κ. Τσίπρα είτε για διενέργεια πρόωρων εκλογών, είτε για ακυβερνησία θα πέσουν στο κενό
  • [04] Ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» εναντίον του αεροδρομίου του Ντονέτσκ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ο Αλ. Τσίπρας θέλει να δημιουργήσει ατμόσφαιρα τεχνητής ευφορίας και έντασης

    Κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μετά από τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον για «κραυγαλέα αντισυνταγματική και αδιέξοδη γραμμή» καθώς επίσης και ότι «θέλει να δημιουργήσει ατμόσφαιρα τεχνητής ευφορίας και έντασης, ενώ απέτυχε η πολιτική της εφόδου».

    Ειδικότερα, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Εκλογικής Επιτροπής του Κινήματος, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο κ. Τσίπρας τελικά «ξέχασε» σήμερα το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών «γιατί δεν μπορεί να αντλήσει ένα θετικό συμπέρασμα για τον ίδιο με εξαίρεση την εντύπωση που δημιουργήθηκε οριακά στην Περιφέρεια Αττικής» πρόσθεσε ότι «έρχεται να μας πει σήμερα ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, θέτει ζήτημα ανατροπής, ζητεί εκλογές επικαλούμενος το Σύνταγμα, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ύπαρξη "προφανούς δυσαρμονίας" μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της σύνθεσης της Βουλής, όπως αυτή έχει προκύψει τον Ιούνιο του 2012». Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα τον «ενημέρωσε ότι η σχετική συνταγματική διάταξη έχει αλλάξει ριζικά το 1986».

    Υποστήριξε ακόμα ότι «ο κ. Τσίπρας με το σημερινό του διάβημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθιστώντας τον ακροατή μιας αντισυνταγματικής του πρότασης και με αυτό που έκανε παραποιεί το κοινοβουλευτικό πολίτευμα της Ελλάδας και το Σύνταγμα της χώρας».

    [02] Π. Καμμένος: Ανοιχτό συνέδριο για συνεργασία με τις αντιμνημονιακές, πατριωτικές δυνάμεις

    «Βαριά πληγωμένοι» από τις ευρωεκλογές βγήκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αφού έχασαν πάνω από τις μισές δυνάμεις που είχαν καταγράψει τον Ιούνιο του 2012. Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα συγκεντρώνουν το 3,45% των ψήφων, χάνοντας 4,05% των δυνάμεών τους από τον Ιούνιο του 2012, όταν είχαν συγκεντρώσει 7,51%, κάτι που δημιούργησε βαρύ κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπως αναδεικνύεται και από τις δηλώσεις βουλευτών σε διάφορα ΜΜΕ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος υπό τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, προκειμένου να συζητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ στη συνέχεια θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο. Ο κ. Καμμένος, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις απώλειες που είχε το κόμμα του και τόνισε ότι θα πραγματοποιήσει ένα «ανοιχτό συνέδριο διεύρυνσης» με στόχο την ενότητα των «αντιμνημονιακών πατριωτικών δυνάμεων». Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, στόχος είναι η συνεργασία με τα μικρά αντιμνημονιακά κόμματα τα οποία «δεν ασκούν επιρροή με τα ποσοστά που έλαβαν, αλλά αθροιστικά, αποτελούν σοβαρή πολιτική δύναμη».

    [03] Σ. Κεδίκογλου: Οι προσπάθειες του κ. Τσίπρα είτε για διενέργεια πρόωρων εκλογών, είτε για ακυβερνησία θα πέσουν στο κενό

    Η κυβέρνηση κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν κατάφερε να προκαλέσει εκλογές, ότι δεν έπεισε το εκλογικό σώμα για την «ανατροπή» που σχεδίαζε και τώρα προχωρά σε πρωτοφανή θεσμική εκτροπή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει για ευρωβουλή και όχι για τη διακυβέρνηση του τόπου.

    «Είναι εκτροπή να ερμηνεύει την ψήφο του λαού για ερώτημα άλλο απ' αυτό που τέθηκε στο εκλογικό σώμα. Αν ήταν έτσι, τότε δεν θα υπήρχαν σε καμία χώρα κυβερνητικές τετραετίες?» εξήγησε ο κ. Κεδίκογλου. Επίσης, ανέφερε ότι το αίτημα του κ. Τσίπρα για «ανατροπή» δεν πήρε καν τις ψήφους που είχε πάρει το κόμμα του στις εκλογές του 2012.

    [04] Ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» εναντίον του αεροδρομίου του Ντονέτσκ

    Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε σήμερα μια «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία το οποίο ελέγχουν από το πρωί φιλορώσοι αυτονομιστές, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της περιφερειακής μονάδας που είναι υπεύθυνη για την επιχείρηση.

    Σύμφωνα με αξιωματούχους των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, μαχητικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο εξαπέλυσαν αεροπορική επίθεση εναντίον των ανταρτών. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι αλεξιπτωτιστές προσγειώθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης στον χώρο του αεροδρομίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 May 2014 - 14:30:22 UTC