Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα Ι. Σγουρού στην Αττική - Επανεξελέγη ο Γ. Καμίνης στην Αθήνα
  • [02] «Νίκησε η πόλη, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι» δήλωσε ο Ι. Μπουτάρης
  • [03] Ο Σταύρος Αρναουτάκης επανεκλέγεται περιφερειάρχης Κρήτης
  • [04] Η δήλωση του γγ της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκου, για τις επιδόσεις της παράταξης στις ευρωεκλογές
  • [05] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,28% έναντι της ΝΔ
  • [06] Προβάδισμα Γ. Καμίνη στην Αθήνα και Ρ. Δούρου στην Αττική - «Ντέρμπι» στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
  • [07] Αποδέχθηκε την ήττα του, στον Πειραιά, ο Β. Μιχαλολιάκος
  • [08] Προβάδισμα Γ. Καμίνη στην Αθήνα και Ρ. Δούρου στην Αττική
  • [09] Εκτίμηση αποτελέσματος της Singular Logic: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3,9%
  • [10] Προβάδισμα Γ. Καμίνη στην Αθήνα και Ρ. Δούρου στην Αττική
  • [11] Τη διάλυση του γαλλικού κοινοβουλίου ζητά η Μαρίν Λεπέν

  • [01] Προβάδισμα Ι. Σγουρού στην Αττική - Επανεξελέγη ο Γ. Καμίνης στην Αθήνα

    Συνεχής είναι η ροή των αποτελεσμάτων, από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ μέχρι στιγμής έχει καταμετρηθεί πάνω από το 22,69%, για τις περιφέρειες.

    Στην περιφέρεια Αττικής, και με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 18,92%, προηγείται ο συνδυασμός του Ι. Σγουρού με 50,28% έναντι 49,72% του συνδυασμού της Ρ. Δούρου.

    Στον δήμο Αθηναίων και με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 19,69% προηγείται ο συνδυασμός του Γ. Καμίνη με 51,66% έναντι 48,34% του συνδυασμού του Γ. Σακελλαρίδη.Τον Γιώργο Καμίνη συνεχάρη τηλεφωνικώς, ο συνυποψήφιός του Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

    [02] «Νίκησε η πόλη, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι» δήλωσε ο Ι. Μπουτάρης

    «Νίκησε η πόλη, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι» δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος πανηγύρισε την επανεκλογή του στη θέση του δημάρχου, μαζί με τους συνεργάτες του, στελέχη και μέλη της παράταξης στο προεκλογικό κέντρο, στη συμβολή των οδών, Τσιμισκή και Κομνηνών. Ο κ. Μπουτάρης έφτασε μαζί με τη κόρη και τα εγγόνια του και το συγκεντρωμένο πλήθος τον υποδέχθηκε με αναμμένους πυρσούς, χειροκροτήματα, συνθήματα και αγκαλιές.

    Όπως είπε ο ίδιος, ο ηττημένος των εκλογών, ο Σταύρος Καλαφάτης, του τηλεφώνησε και τον συνεχάρη για τη νίκη του και ο δήμαρχος τον ευχαρίστησε.

    [03] Ο Σταύρος Αρναουτάκης επανεκλέγεται περιφερειάρχης Κρήτης

    Επανεκλέγεται περιφερειάρχης Κρήτης ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος, με καταμετρημένο το 25% των εκλογικών τμημάτων, συγκεντρώνει ποσοστό 64,4%, έναντι 35,6% που συγκεντρώνει ο κ. Σεραφείμ Τσόκας.

    Ο κ. Τσόκας, επικεφαλής του συνδυασμού «ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» συνεχάρη τον κ. Αρναουτάκη και δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ τον κ. Αρναουτάκη για το αποτέλεσμα και να του ευχηθώ μία δημιουργική πενταετία. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Κρήτης, που στάθηκαν δίπλα μας όλον αυτόν τον καιρό. Πάνω από όλα, όμως, επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω όλες και όλους αυτούς που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο και στάθηκαν, πραγματικά, παλικάρια σε όλον αυτόν τον προεκλογικό αγώνα».

    [04] Η δήλωση του γγ της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκου, για τις επιδόσεις της παράταξης στις ευρωεκλογές

    Με μία μακροσκελή δήλωσή του από τη φυλακή, ο γγ της ΧΑ, Νίκος Μιχαλολιάκος, χαιρέτησε τις εκλογικές επιδόσεις της παράταξής του στις ευρωεκλογές. «Η Χρυσή Αυγή είναι ο μεγάλος νικητής των σημερινών ευρωεκλογών. Είμαστε η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας. Είμαστε το μοναδικό κόμμα με διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά. Είμαστε, πλέον, ο βασικός ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων. Είμαστε η Ελλάδα που έρχεται» αναφέρει.

    Σύμφωνα με τον γγ της Χρυσής Αυγής, το μήνυμα των ευρωεκλογών είναι «η άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης» με επιστροφή των φυλακισμένων βουλευτών της στα κοινοβουλευτικά καθήκοντά τους. «Να πάψει, επιτέλους, η εκτροπή και οι σκευωροί, που κατέλυσαν το Σύνταγμα να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου» λέει. «Η ΝΔ του Σαμαρά πλήρωσε, εκτός από την αντιλαϊκή της πολιτική, τα ψέματα και την άθλια πολιτική σκευωρία εις βάρος μας» υπογραμμίζει, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «απέτυχε παταγωδώς να εκφράσει το ρεύμα της οργής των Ελλήνων».

    [05] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,28% έναντι της ΝΔ

    Με 3,28% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ, σύμφωνα τα έως τώρα αποτελέσματα των ευρωεκλογών (ενσωμάτωση 23,06%) της καταμέτρησης στην Επικράτεια.

    Λαμβάνουν:

    ΣΥΡΙΖΑ 26,43%

    ΝΔ 23,15%

    ΧΑ 9,38%

    Ελιά 8,07%

    Το Ποτάμι 6,59%

    ΚΚΕ 6,01%

    Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,44%

    ΛΑΟΣ 2,73%

    Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες 1,45%

    ΔΗΜΑΡ 1,24%

    [06] Προβάδισμα Γ. Καμίνη στην Αθήνα και Ρ. Δούρου στην Αττική - «Ντέρμπι» στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

    Προβάδισμα του Γ. Καμίνη στην Αθήνα και της Ρ. Δούρου στην Αττική δείχνουν τα έως τώρα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών.

    Στον δήμο Αθηναίων και με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 15,92% προηγείται ο συνδυασμός του Γ. Καμίνη με 51,76% έναντι 48,24% του συνδυασμού του Γ. Σακελλαρίδη.

    Στην περιφέρεια Αττικής, και με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 10,25%, προηγείται ο συνδυασμός της κας Ρ. Δούρου με 50,35% έναντι 49,65% του συνδυασμού του Γ. Σγουρού.

    «Ισόπαλοι» αναδεικνύονται στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι συνδυασμοί των κκ Απ. Κατσιφάρα και Α. Κατσανιώτης, οι οποίοι, με την ενσωμάτωση στο 8,88% λαμβάνουν από 50%.

    [07] Αποδέχθηκε την ήττα του, στον Πειραιά, ο Β. Μιχαλολιάκος

    Λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ανακοίνωσε το εκλογικό αποτέλεσμα για τον δήμο, έξω από το εκλογικό του κέντρο, στην οδό Δραγάτση. «Παιδιά, χάσαμε» είπε και διατύπωσε τον απόλυτο σεβασμό του προς την ετυμηγορία του πειραϊκού λαού, που προτίμησε μια αλλαγή.

    «Στη Δημοκρατία η δύναμη είναι ο λαός. Αποφασίζει. Έχει δικαίωμα και για το σωστό, έχει δικαίωμα και για το λάθος. Να εκφράσω την ευχή η απόφασή του να είναι η σωστή» σημείωσε αναφέροντας ότι ήδη τηλεφώνησε στον κ. Μώραλη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ο απερχόμενος δήμαρχος ευχαρίστησε τα μέλη της οικογένειάς του, τους φίλους του και στενούς του συνεργάτες, αλλά και τα στελέχη του συνδυασμού του, που «έδωσαν έναν αγώνα εκρηκτικό, με ποιότητα, ήθος και πάθος για την πόλη που αγαπάμε». Δήλωσε, επίσης, ότι δεν του ταιριάζει ο ρόλος του παραπονιάρη, καθώς ο πειραϊκός λαός τού έχει χαρίσει πολλές εκλογές.

    [08] Προβάδισμα Γ. Καμίνη στην Αθήνα και Ρ. Δούρου στην Αττική

    Προβάδισμα του Γ. Καμίνη στην Αθήνα και της Ρ. Δούρου στην Αττική δείχνουν τα έως τώρα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών.

    Στο δήμο Αθηναίων και με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 11,15% προηγείται ο συνδυασμός του Γ. Καμίνη με 51,76% έναντι 48,24% του συνδυασμού του Γ. Σακελλαρίδη.

    Στην περιφέρεια Αττικής, και με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 7,46%, προηγείται ο συνδυασμός της κας Ρ. Δούρου με 50,24% έναντι 49,76% του συνδυασμού του Γ. Σγουρού.

    [09] Εκτίμηση αποτελέσματος της Singular Logic: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3,9%

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,9%, έναντι της ΝΔ, δίνει στην πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεοκλογών η εταιρεία Singular Logic.

    Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να λάβει το 26,7%, η ΝΔ 22,8%, η Χρυσή Αυγή το 9,3%, η Ελιά το 8,1%, το Ποτάμι το 6,7%, το ΚΚΕ το 6% οι ΑΝΕΛ το 3,4%, ο ΛΑΟΣ 2,8%, οι Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες 1,4% και η ΔΗΜΑΡ 1,3%.

    [10] Προβάδισμα Γ. Καμίνη στην Αθήνα και Ρ. Δούρου στην Αττική

    Προβάδισμα του Γ. Καμίνη στην Αθήνα και της Ρ. Δούρου στην Αττική δείχνουν τα έως τώρα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών.

    Στο δήμο Αθηναίων και με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 9,26% προηγείται ο συνδυασμός του Γ. Καμίνη με 51,45% έναντι 48,55% του συνδυασμού του Γ. Σακελλαρίδη.

    Στην περιφέρεια Αττικής, και με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 5,55%, προηγείται ο συνδυασμός της κας Ρ. Δούρου με 50,07% έναντι 49,93% του συνδυασμού του Γ. Σγουρού.

    [11] Τη διάλυση του γαλλικού κοινοβουλίου ζητά η Μαρίν Λεπέν

    Η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν ζήτησε απόψε τη διάλυση του κοινοβουλίου στη Γαλλία, αφού οι δημοσκοπήσεις εξόδου έδειξαν ότι το αντιμεταναστευτικό, ευρωσκεπτικιστικό κόμμα της κερδίζει με διαφορά τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τετραπλασιάζοντας το ποσοστό του σε σύγκριση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2009. «Τι άλλο μπορεί να κάνει ο πρόεδρος (Φρανσουά Ολάντ) μετά από μια τέτοια απόρριψη;» είπε η 45χρονη Λεπέν όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν θα πρέπει να διαλυθεί η παρούσα Βουλή. «Τι άλλο μπορεί να κάνει πέρα από το να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, να εφαρμόσει το αναλογικό εκλογικό σύστημα ώστε να εκπροσωπείται ο κάθε Γάλλος» στο κοινοβούλιο «και να οργανώσει νέες εκλογές;», είπε η Λεπέν.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς έσπευσε πάντως να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το FN προκάλεσε πολιτικό σεισμό στη Γαλλία καθώς φαίνεται ότι κερδίζει τις ευρωεκλογές με το ιστορικό ποσοστό του 25%, ενώ η δεξιά αντιπολίτευση του UMP έρχεται στη δεύτερη θέση με 20% και οι Σοσιαλιστές (PS) υφίστανται νέα ήττα, συγκεντρώνοντας ποσοστό μικρότερο του 15%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 May 2014 - 20:30:27 UTC