Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: Οι Έλληνες ψηφοφόροι να ενισχύσουν τις δημοκρατικές δυνάμεις του ευρωκοινοβουλίου
  • [02] Έρευνες της Αστυνομίας για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Ένοπλοι εμποδίζουν την εκλογική διαδικασία στο Ντονέτσκ και άλλες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας
  • [04] Έκκληση για ειρήνη στους προέδρους Ισραήλ και Παλαιστίνης από τον Πάπα

  • [01] Κ. Παπούλιας: Οι Έλληνες ψηφοφόροι να ενισχύσουν τις δημοκρατικές δυνάμεις του ευρωκοινοβουλίου

    Την σπουδαιότητα του ρόλου της ευρωβουλής αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επισήμανε στην δήλωση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τα Ιωάννινα όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

    «Είναι μία ωραία ημέρα. Τελειώνει ο κύκλος των αυτοδιοικητικών εκλογών. Όπως είπα και την περασμένη Κυριακή ελπίζω να εκλεγούν εκείνοι που έχουν μεράκι να προσφέρουν. Γιατί η αυτοδιοίκηση είναι ένας τόπος προσφοράς, φαντασίας και δημιουργικότητας. Σήμερα όμως έχουμε και τις σημαντικές, πολύ σημαντικές εκλογές για την ευρωβουλή. Ελπίζω οι Έλληνες ψηφοφόροι να ενισχύσουν τις δημοκρατικές δυνάμεις του ευρωκοινοβουλίου για να μπορέσουν να διαδραματίσουν τον σπουδαίο ρόλο της κατοχύρωσης της ειρήνης, της ενίσχυσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του περιορισμού της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, του περιορισμού των κοινωνικών ανισοτήτων και να είναι μια Ευρωβουλή προς όφελος των εργαζομένων όλων των λαών της Ευρώπης».

    Ο κ. Παπούλιας, όπως και στον Α΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ψήφισε στη 1 μ. μ. στο 308ο εκλογικό τμήμα στο Νησί της λίμνης Παμβώτιδα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ήταν ευδιάθετος και συνοδευόταν από τη σύζυγο του, μάλιστα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φίλους και συντοπίτες που συνάντησε έξω από το εκλογικό κέντρο.

    [02] Έρευνες της Αστυνομίας για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

    Επιθεση με καλάσνικοφ σημειώθηκε, εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην οδο Χαριλάου Τρικούπη.

    Συμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η επίθεση έγινε πιθανότατα, από τις 11 χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί.

    Δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, ωστόσο η επίθεση έγινε αντιληπτή, όταν σήμερα βρέθηκαν δύο οπές από βλήμα πυροβόλου όπλου, σε τζάμια του δευτέρου και τρίτου ορόφου του κτιρίου.

    Από την έρευνα που έχει γίνει, έως τώρα, από κλιμάκιο της αστυνομίας στον χώρο, προκύπτει ότι πιθανότητα οι πυροβολισμοί ερίφθησαν από τη γωνία Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου, όπου βρέθηκε και ένας κάλυκας από καλάσνικοφ.

    Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    [03] Ένοπλοι εμποδίζουν την εκλογική διαδικασία στο Ντονέτσκ και άλλες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας

    Δεκάδες ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το σπίτι του πλουσιότερου ανθρώπου στην Ουκρανία, του Ρινάτ Αχμέτοφ, στην ανατολική πόλη Ντονέτσκ την ώρα που οι Ουκρανοί ψηφίζουν για την ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας.

    Οι ένοπλοι έχουν εμποδίσει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στο Ντονέτσκ και σε άλλα τμήματα της κυρίως ρωσόφωνης ανατολικής Ουκρανίας.

    Ο δισεκατομμυριούχος Αχμέτοφ, ο οποίος ελέγχει τη βιομηχανία ατσαλιού και θερμοηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, ενώ δραστηριοποιείται και στον τομέα των ορυχείων, είναι γνωστός στο εξωτερικό ως ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαχτάρ Ντονέτσκ.

    Την περασμένη εβδομάδα, κάλεσε τους Ουκρανούς να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές και κατηγόρησε τους ενόπλους για «γενοκτονία». Ο Αχμέτοφ, στα εργοστάσια και στα ορυχεία του οποίου απασχολούνται περίπου 300.000 άνθρωποι, προέτρεψε τις τελευταίες μέρες τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του να συμμετάσχουν σε πορείες διαμαρτυρίας κατά των αυτονομιστών και υπέρ μίας ενωμένης Ουκρανίας ενόψει των σημερινών εκλογών.

    [04] Έκκληση για ειρήνη στους προέδρους Ισραήλ και Παλαιστίνης από τον Πάπα

    Τη διάθεσή του να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους για την επίλυση του Μεσανατολικού εξέφρασε ο πάπας Φραγκίσκος. Ο πάπας Φραγκίσκος από την πλατεία των Μάγων στη Βηθλεέμ, απέναντι από τη βασιλική της Γεννήσεως, απηύθυνε έκκληση στους προέδρους του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, και των Παλαιστινίων Μαχμούντ Αμπάς να προσευχηθούν μαζί του και να ζητήσουν από τον Θεό το δώρο της ειρήνης.

    Ο Φραγίσκος, ο οποίος μιλούσε μετά την Θεία Λειτουργία , δήλωσε ότι προσφέρει στους δύο προέδρους την κατοικία του στο Βατικανό . «Να οικοδομήσεις την ειρήνη είναι δύσκολο, αλλά να ζήσεις χωρίς αυτήν είναι ανεπίτρεπτο», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος θέτει το Βατικανό στη διάθεση των δύο χωρών για να ξεπεραστούν οι διαφορές και να επικρατήσει η ειρήνη και η αρμονική συμβίωση στον τόπο όπου γεννήθηκε, μαρτύρησε και αναστήθηκε ο Χριστός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 May 2014 - 12:30:22 UTC