Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πώς ψηφίζουμε την Κυριακή
  • [02] Βλ. Πούτιν: Η Μόσχα θα σεβαστεί την επιλογή του ουκρανικού λαού στις αυριανές προεδρικές εκλογές
  • [03] Eπτά νεκροί στην Καλιφόρνια από επίθεση αγνώστου

  • [01] Πώς ψηφίζουμε την Κυριακή

    Στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους έφορους, θα ψηφίσουν αύριο 9.890.854 καταγεγραμμένοι πολίτες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και 9.884.846 καταγεγραμμένοι Ευρωπαίοι πολίτες για τις ευρωεκλογές (με ζητούμενο ακόμη τον ενδελεχή έλεγχο για τους αποβιώσαντες).

    Η ψηφοφορία για τους 446 συνδυασμούς των αυτοδιοικητικών εκλογών (211 δήμοι και 12 περιφέρειες) και για τους 40 συνδυασμούς των ευρωεκλογών (1.251 υποψήφιοι) θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ (με δυνατότητα χρονικής παράτασης για τα εκλογικά τμήματα στα οποία συνεχίζει η ροή του κόσμου μετά τις επτά το απόγευμα).

    Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (ypes.gr) στην ένδειξη «Μάθε που ψηφίζεις» και στον αριθμό 213 136 1500 μπορούν, όσοι δεν προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία την περασμένη Κυριακή, να μάθουν με ακρίβεια που ψηφίζουν. Όσοι δεν βρουν το όνομά τους στον τηλεφωνικό αριθμό του υπουργείου ή στην ιστοσελίδα πρέπει να απευθυνθούν στο δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Από εκεί θα παραλάβουν πιστοποιητικό εγγραφής στα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων.

    Οι ψηφοφόροι που δεν έχουν αστυνομική ταυτότητα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαβατήριο, την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας που έχει εκδοθεί από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να ψηφίσουν. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή.

    Οι ετεροδημότες εκλογείς στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα αποκλειστικά και μόνο στην περιφέρεια του δήμου που είναι δημότες και για τις ευρωεκλογές αποκλειστικά και μόνο στον τόπο διαμονής τους. Ψηφίζουν μαζί με τους άλλους εκλογείς και δεν συστήνονται ειδικά τμήματα ετεροδημοτών.

    Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι γραμμένοι σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν μόνο για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών και όχι των περιφερειακών.

    Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές δεν σημειώνεται σταυρός προτίμησης σε υποψηφίους, διότι η ψηφοφορία είναι επαναληπτική μόνον ανάμεσα στους υποψηφίους των δυο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία. Εάν ένας ψηφοφόρος σταυρώσει υποψηφίους, το ψηφοδέλτιο θα είναι έγκυρο, αλλά δεν θα ληφθούν υπόψη οι σταυροί προτίμησης. Αντιθέτως, στις ευρωεκλογές σταυρώνονται έως τέσσερεις υποψήφιοι.

    Τα καταστήματα των ΟΤΑ οφείλουν να παραμείνουν ανοικτά έως την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα της περιοχής που εκτείνεται η χωρική τους αρμοδιότητα.

    [02] Βλ. Πούτιν: Η Μόσχα θα σεβαστεί την επιλογή του ουκρανικού λαού στις αυριανές προεδρικές εκλογές

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα σεβαστεί την επιλογή του ουκρανικού λαού στις αυριανές προεδρικές εκλογές και θα συνεργαστεί με τις νέες ουκρανικές αρχές.

    «Αναμφίβολα θα σεβαστούμε την επιλογή του ουκρανικού λαού και θα συνεργαστούμε με τις αρχές που θα προκύψουν μετά τις εκλογές», είπε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

    [03] Eπτά νεκροί στην Καλιφόρνια από επίθεση αγνώστου

    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση αγνώστου ο οποίος επέβαινε σε αυτοκίνητο, κοντά στην πανεπιστημιούπολη της πόλης Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μεταξύ των θυμάτων είναι και ο δράστης.

    Ο τηλεοπτικός σταθμός της Καλιφόρνιας KEYT-TV μετέδωσε ότι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στην πόλη Ίσλα Βίστα, κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στη Σάντα Μπάρμπαρα.

    Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν μία μαύρη BMW να κινείται γρήγορα στους δρόμους της Ίσλα Βίστα και κάποιον μέσα στο αυτοκίνητο να πυροβολεί αδιακρίτως, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι ο ένοπλος αντάλλαξε πυροβολισμούς με αστυνομικούς και στη συνέχεια το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα. Οι αρχές τον βρήκαν νεκρό από σφαίρα μέσα στο αυτοκίνητο όπου υπήρχε και ένα περίστροφο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 May 2014 - 14:30:25 UTC