Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της GPO
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Εγώ σκίζω τα μνημόνια κάθε μέρα εδώ και δύο χρόνια
  • [03] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της MRB
  • [04] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της «Marc»
  • [05] Β. Πούτιν: Η κατάσταση στην Ουκρανία θα εξομαλυνθεί
  • [06] Χιλιάδες άνθρωποι για την κηδεία του διαδηλωτή στην Κωνσταντινούπολη

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της GPO

    Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,2% έναντι της ΝΔ για τις ευρωεκλογές της Κυριακής, καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας GPO, που διενεργήθηκε από τις 20 Μαΐου έως και σήμερα, για λογαριασμό των ιστοσελίδων iefimerida, NewPost και Newsit.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,5% έναντι 23 της ΝΔ, με τη Χρυσή Αυγή να έπεται με ποσοστό 8,3%. Η Ελιά συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 7% των ερωτηθέντων, το Ποτάμι και το ΚΚΕ 5,8% έκαστο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4%, η ΔΗΜΑΡ 2,5% και οι Πράσινοι Οικολόγοι-Πειρατές 2,2%. Τα μικρότερα κόμματα συγκεντρώνουν συνολικά την προτίμηση ποσοστού 7,3% των ερωτηθέντων.

    Οι αναποφάσιστοι κυμαίνονται στο 9,6%

    [02] Αντ. Σαμαράς: Εγώ σκίζω τα μνημόνια κάθε μέρα εδώ και δύο χρόνια

    Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του στο Σύνταγμα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας «θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος» και διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν καινούργια μέτρα και καινούργια μνημόνια.

    «Είμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της πιο μεγάλης μάχης, η Ελλάδα θα πάει μπροστά, θα κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Βγαίνουμε από τα μνημόνια και την κρίση. Δεν θα πω ούτε γι αυτό, ούτε για τα πλεονάσματα, ούτε για την ανεργία, που πέφτει, ούτε που η Ελλάδα δανείζεται από τις αγορές. Αυτά τα ξέρετε. Όπως ξέρετε ότι κάποιοι δεν θέλουν να βγει από την κρίση, θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν στο χάος. Θέλουν, λέει, να ρίξουν την κυβέρνηση. Η ΝΔ τους απαντά: γιατί να ρίξουν την κυβέρνηση τώρα που βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο; Τώρα που στο τέλος του καλοκαιριού θα ρυθμίσουμε το χρέος, τώρα που έρχονται μεγάλες καινούργιες επενδύσεις; Γιατί θέλουν να παγώσουν τα πάντα και να φέρουν αστάθεια; Να σας πω, γιατί θέλουν να γυρίσουν την χώρα πίσω στην κρίση. Όλες οι απίστευτες ασυναρτησίες που λένε αρκούν για να δημιουργήσουν ξανά κίνδυνο να βγούμε από το ευρώ. Ο καθένας από εσάς με την ψήφο του πρέπει να αποτρέψει τον κίνδυνο επιστροφής στην αβεβαιότητα».

    Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η χαλαρή στάση των πολιτών, που βλέπουν να βγαίνει η χώρα από την κρίση, είναι ο κίνδυνος. «Ας μην παίξει κανένας το παιχνίδι εκείνων, που θέλουν τον φόβο την αστάθεια και τον πανικό« είπε.

    «Πρόωρες εκλογές ζητούν εκείνοι», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, «καινούργιο Σύνταγμα, απαντάμε εμείς. Να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος και να εκλέγεται από τον λαό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε με έμφαση: «Εγώ σχίζω τα μνημόνια κάθε μέρα, εδώ και δύο χρόνια».

    [03] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της MRB

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 2,9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ, κατέγραψε πανελλαδική δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε τα τελευταία 24ωρα από την εταιρεία MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 24,9% έναντι της ΝΔ, που συγκεντρώνει 22%. Ακολουθούν η ΧΑ με 7,9%, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ με 7%, η Ελιά με 6%, το ΚΚΕ με 5,1%, οι ΑνΕλ με 3,1% και η ΔΗΜΑΡ με 2,2%. Τα μικρά κόμματα στο σύνολό τους συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις του 7,8% των ερωτηθέντων.

    Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 14%.

    [04] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της «Marc»

    Προβάδισμα 3,6 ποσοστιαίων μονάδων παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση (20-22 Μαΐου) της εταιρείας «Marc» για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha.

    Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,6% και η ΝΔ 21%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 8,7%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 6%, η Ελιά με 5,6% το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 2,4%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι-Πειρατές συγκεντρώνουν 1,9%, ο ΛΑΟΣ 1,7%, οι ΓΕΦΥΡΕΣ 1,1%, άλλο κόμμα 4,8% και λευκό- άκυρο 1,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 11,4%.

    Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 41,6%, η ΝΔ 38,3%, ενώ δεν ξέρω/δεν απαντώ απάντησαν 20,1% των ερωτηθέντων.

    Εξάλλου, 58,1% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θέλουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας, έναντι 35,1% των ερωτηθέντων, που θεωρούν ότι οι πρόωρες εκλογές θα έδιναν λύση.

    [05] Β. Πούτιν: Η κατάσταση στην Ουκρανία θα εξομαλυνθεί

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σήμερα ότι αισιοδοξεί όσον αφορά τις προοπτικές διευθέτησης της κρίσης στην Ουκρανία και προέβλεψε ότι η λύση της κρίσης αυτής θα συμβάλει να βελτιωθούν οι σχέσεις της χώρας του με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

    «Είμαι αισιόδοξος. Δεν χάνω την πίστη μου στο ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα εξομαλυνθεί κάποια στιγμή κι ότι θα βρούμε την εσωτερική δύναμη να εξομαλύνουμε τις σχέσεις μας (με τις ΗΠΑ» είπε ο Πούτιν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, τη ρωσική απάντηση στο Νταβός.

    Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είπε ακόμη ότι η Μόσχα δεν θέλει να απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο και ότι θέλει να συνεργαστεί με την Ουάσινγκτον για να υλοποιηθούν διάφορα σχέδια.

    [06] Χιλιάδες άνθρωποι για την κηδεία του διαδηλωτή στην Κωνσταντινούπολη

    Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη λαϊκή συνοικία Οκμεϊντάνι της Κωνσταντινούπολης για να συμμετάσχουν στην κηδεία του διαδηλωτή που σκοτώθηκε την Πέμπτη από την αστυνομία στην περιοχή αυτή.

    "Είχε έρθει χθες για την κηδεία κάποιου άλλου και σήμερα θάβουμε τον ίδιο" είπε ένας από τους συγκεντρωμένους στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Συνολικά, μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και αστυνομικών στο Οκμεϊντάνι. Το πρώτο θύμα, ο 30χρονος Ουγκούρ Κουρτ, δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι ενώ παρακολουθούσε την κηδεία ενός συγγενή του.

    Για να διαλύσουν ένα πλήθος που διαδήλωνε εναντίον της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης οι αστυνομικοί αρχικά πυροβόλησαν στον αέρα και κατόπιν εναντίον των συγκεντρωμένων, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Ο Κουρτ τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου υπέκυψε λίγο αργότερα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 May 2014 - 18:30:23 UTC