Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Καταδίκη των κομμάτων της ΕΕ
  • [02] Νέες υπηρεσίες στα ΚΕΠ, μεταξύ των οποίων και αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ
  • [03] Eurostat: Αύξηση 20% στην τιμή ηλεκτρικού ρεύματος και μείωση 13% στην τιμή φυσικού αερίου στην Ελλάδα
  • [04] Επιστολή Μπαρόζο στον Πούτιν για το φυσικό αέριο
  • [05] Ρωσία και Κίνα υπέγραψαν τη συμφωνία για το φυσικό αέριο
  • [06] Σε Επίτιμη Διδάκτορα του ΑΠΘ θα αναγορευτεί η Άλκη Ζέη

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Καταδίκη των κομμάτων της ΕΕ

    «Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Ο λαός χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη του σε αυτό το προκλητικό παζάρι των άλλων κομμάτων και συνδυασμών, που αντιλαμβάνονται τη λαϊκή ψήφο ως εκλογική πελατεία και στόχο έχει την ενίσχυση του νέου διπολισμού» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφορικά με τα «προεκλογικά πολιτικά παιχνίδια». «Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυταπασχολούμενους, τους αγρότες, να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Πάτρα, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Ικαρία, όπου συμμετέχουν στον β' γύρο.

    Στις υπόλοιπες περιπτώσεις να εκφραστούν με κριτήριο καταδίκης της πολιτικής των κομμάτων της ΕΕ και των υποψηφίων τους. Να μην υποκύψουν σε πιέσεις στη λογική του "μικρότερου κακού"» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας και κατέληξε: «Κυρίως όμως αυτή την Κυριακή, πρέπει να κάνουν πιο ισχυρό το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές».

    [02] Νέες υπηρεσίες στα ΚΕΠ, μεταξύ των οποίων και αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

    Νέες υπηρεσίες θα προσφέρουν από την προσεχή Τρίτη, 27 Μαΐου, τα ΚΕΠ στους πολίτες, στο πλαίσιο της μείωσης της γραφειοκρατίας, της απλούστευσης των διαδικασιών και της καλύτερης εξυπηρέτησης, που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σημαντικότερη από τις υπηρεσίες είναι η αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, ενώ θα εξυπηρετείται και πλήθος ασφαλισμένων με την παροχή βεβαίωσης αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ.

    Επίσης, στα ΚΕΠ, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) αρμοδιότητας ΟΓΑ και διανομή των αντίστοιχων δελτίων, μέσω ενιαίου ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης, για τις ακόλουθες παροχές: πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού, πρόγραμμα εκδρομών, πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων εισιτηρίων θεάτρων.

    [03] Eurostat: Αύξηση 20% στην τιμή ηλεκτρικού ρεύματος και μείωση 13% στην τιμή φυσικού αερίου στην Ελλάδα

    Αύξηση 20% στην τιμή ηλεκτρικού ρεύματος και μείωση 13% στην τιμή φυσικού αερίου στην Ελλάδα, καταγράφει η Εurostat το δεύτερο εξάμηνο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

    Από τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας προκύπτει ότι στη χώρα η αύξηση στην τιμή ηλεκτρισμού ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη στην ΕΕ μετά την Εσθονία (+22%), ενώ η μείωση στην τιμή φυσικού αερίου ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μετά την Ουγγαρία (-13%).

    H μέση τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους ήταν 17 ευρώ/100 kWh, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 20,1 ευρώ/kWh και στην Ευρωζώνη 21,3.

    [04] Επιστολή Μπαρόζο στον Πούτιν για το φυσικό αέριο

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δηλώνει σε επιστολή που απηύθυνε προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ανήκει στην ευθύνη της Gazprom να διασφαλίσει την τροφοδοσία της Ευρώπης σε φυσικό άεριο στις ποσότητες που αναφέρονται στα συμβόλαια, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Μόσχα έχει δηλώσει ότι η Gazprom δεν θα αποστέλλει στην Ουκρανία, τη χώρα διέλευσης του ευρωπαϊκού αερίου, φυσικό αέριο για δική της χρήση από τις 3 Ιουνίου, εάν το Κίεβο δεν προπληρώσει τις προμήθειες, και έχει προειδοποιήσει ότι η διακοπή είναι πιθανόν να επηρεάσει την τροφοδοσία των χωρών της Ευρώπης που προμηθεύονται το φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας.

    [05] Ρωσία και Κίνα υπέγραψαν τη συμφωνία για το φυσικό αέριο

    Η Κίνα και η Ρωσία υπέγραψαν σήμερα την πουλαναμενόμενη συμφωνία φυσικού αερίου, προϊόν δεκαετών διαπραγματεύσεων, ανακοίνωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε κατά την επίσκεψη στην Κίνα του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο καθορισμός της τιμής ήταν το κύριο εμπόδιο στις μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις. Η συμφωνία προβλέπει την αποστολή 38 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στην Κίνα για 30 χρόνια, βάσει συμβολαίου ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το φυσικό αέριο θα μετεφέρεται μέσω νέου αγωγού που θα συνδέει τα κοιτάσματα της Σιβηρίας με τα μεγάλα κινεζικά κέντρα κατανάλωσης κοντά στις κινεζικές ακτές. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ ήσαν παρόντες στην υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στη ρωσική υπό κρατικό έλεγχο Gazprom και της κινεζικής National Petroleum Corp (CNPC). Η Gazprom δεν αποκάλυψε την συμφωνηθείσα στο πλαίσιο της σημερινής συμφωνίας τιμή του φυσικού αερίου.

    Διαβάστε επίσης: Επιστολή Μπαρόζο στον Πούτιν για το φυσικό αέριο

    [06] Σε Επίτιμη Διδάκτορα του ΑΠΘ θα αναγορευτεί η Άλκη Ζέη

    Σε Επίτιμη Διδάκτορα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόκειται να αναγορευτεί η γνωστή συγγραφέας, Άλκη Ζέη, μετά από απόφαση που έλαβε το τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής, θέλοντας να τιμήσει με τον τρόπο αυτό την προσφορά και το έργο της στην παιδική λογοτεχνία.

    «Το επιστημονικό προσωπικό του τμήματος, που ασχολείται με την παιδική λογοτεχνία, στο πλαίσιο των δράσεων και του αντικειμένου τους, αναγνωρίζει και τιμά το έργο της συγγραφέως» αναφέρει η πρόεδρος του τμήματος, Μαριάννα Τζεκάκη. Η διεθνώς αναγνωρισμένη και πολυβραβευμένη Άλκη Ζέη, είναι εξάλλου υποψήφια φέτος για το βραβείο παιδικής λογοτεχνίας Άστριντ Λίντγκρεν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 May 2014 - 12:30:24 UTC