Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] K. Παπούλιας: Να εκλεγούν αυτοί που έχουν μεράκι να προσφέρουν
  • [02] Θ. Δρίτσας: «Σήμερα ο λαός κρατά τη δύναμη στα χέρια του»
  • [03] Β. Μιχαλολιάκος: «Παίρνουμε τις τύχες της πόλης μας, της πατρίδας μας στα χέρια μας»
  • [04] Β. Καπερνάρος: «Προσδοκούμε αποτέλεσμα που θα φέρει αλλαγή δια της ανατροπής»
  • [05] Αθ. Παφίλης: Ο αγώνας μας για τα λαϊκά προβλήματα και η συνέπειά μας θα αποτυπωθεί και στην κάλπη
  • [06] Ν. Σοφιανός: «Η λαϊκή πλειοψηφία μπορεί να σταθεί απέναντι στους εκβιασμούς και στην κοροϊδία»
  • [07] Γ. Σακελλαρίδης: «Δίνουμε τη μάχη για μία Αθήνα για όλους τους πολίτες»
  • [08] Π. Καμμένος: Να απορρίψουμε «τις επιλογές των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου»
  • [09] Αλ. Τσίπρας: Σήμερα ο λόγος ανήκει στους πολίτες
  • [10] Φ. Κουβέλης: «Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να σταθεί δίπλα στον πολίτη»
  • [11] Δημ. Κουτσούμπας: «Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μπορέσει να σταθεί όρθιος ο λαός μας»
  • [12] Ρ. Δούρου: «Σήμερα δεν είναι ημέρα των υποψηφίων, αλλά των πολιτών»
  • [13] Τα μουσεία γιορτάζουν

  • [01] K. Παπούλιας: Να εκλεγούν αυτοί που έχουν μεράκι να προσφέρουν

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας άσκησε τα εκλογικό του δικαίωμα ψηφίζοντας στο 308ο εκλογικό τμήμα στο Νησί της Παμβώτιδας στις 12.30 μμ.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα δήλωσε: «Μια πολύ σημαντική ημέρα. Αυτοδιοικητικές εκλογές , ο ζωογόνος χυμός της Δημοκρατίας. Έχουμε ιστορική παράδοση στον τόπο μας Πάντοτε οι τοπικοί άρχοντες διαδραμάτιζαν πολύ σημαντικό ρόλο στις δύσκολες στιγμές του λαού μας. Ελπίζω σήμερα με την ψήφο του λαού να εκλεγούν αυτοί που έχουν μεράκι να προσφέρουν σε αυτόν το τόπο».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ευδιάθετος, συνοδευόταν από την σύζυγό του και προσερχόμενος στο εκλογικό τμήμα ρώτησε, όσους βρίσκονταν εκεί, εάν ψήφισαν.

    [02] Θ. Δρίτσας: «Σήμερα ο λαός κρατά τη δύναμη στα χέρια του»

    Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με το συνδυασμό του Λιμανιού της Αγωνίας, Θοδωρής Δρίτσας, άσκησε τα εκλογικά του δικαιώματα στο εκλογικό τμήμα 5527 στην Ιωνίδειο Σχολή. Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Δρίτσας δήλωσε πως «σήμερα ο λαός κρατάει τη δύναμη στο χέρια του». Ο Πειραιάς αλλάζει, η περιφέρεια αλλάζει, η Ελλάδα αλλάζει. Από το πρωί στις κάλπες, κυοφορείται αυτή η αλλαγή. Μέχρι το βράδυ να μην λείψει κανείς από τη μάχη του Πειραιά, από τη μάχη της Δημοκρατίας. Ευχαριστώ όλες και όλους που εργάζονται ώστε να διεξαχθεί άψογα η εκλογική διαδικασία. Το έργο τους, είναι δύσκολο, γιατί έχουμε γενικευμένα κρούσματα ανοιχτών παραβιάσεων της νομιμότητας. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα και είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία. Ο Πειραιάς μπορεί να αισιοδοξεί".

    Ο κ. Δρίτσας κατά την άφιξή του στο εκλογικό κέντρο ήταν πλαισιωμένος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και συμβολικά από παιδιά υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τα κρούσματα που καταγγέλθηκαν για «παραβίαση της νομιμότητας» ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε «στα τραπεζάκια που είχαν στηθεί σε περίοπτες θέσεις για τη διανομή σταυρομένων ψηφοδελτίων» και στηλίτευσε τα «κηρύγματα από άμβωνος υπέρ του κ. Μώραλη» που παρατηρήθηκαν σήμερα το πρωί «σε ορισμένες ενορίες όπως του Αγίου Νείλου» αλλά και σε άλλες.

    [03] Β. Μιχαλολιάκος: «Παίρνουμε τις τύχες της πόλης μας, της πατρίδας μας στα χέρια μας»

    Στις 11:40 το πρωί στο 9ο Γενικό Λύκειο Πειραιά στην Καστέλλα προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος. Ο κ. Μιχαλολιάκος ευχήθηκε καλή δύναμη στη δικαστική αντιπρόσωπο και στην εφορευτική επιτροπή και προσήλθε στο παραβάν για να ψηφίσει. Μάλιστα οι δημοσιογράφοι κάποιοι στιγμή τον ρώτησαν χαριτολογώντας αν γνωρίζει ποιόν θα ψηφίσει, απάντησε: «Δεν ξέρω ποιόν να πρωτοσταυρώσω- είναι άξιοι όλοι τους».

    Μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε : «Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας και η ώρα που ψηφίζει ο καθένας από εμάς». «Πολίτες όλοι, μία ψήφο έχουμε όλοι στη δημοκρατία κι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη και ο πιο ισχυρός της πολιτικής εξουσίας. Παίρνουμε τις τύχες της πόλης μας, της πατρίδας μας στα χέρια μας. 'Ασκησα το εκλογικό μου καθήκον με σεβασμό στην τιμή της πολιτικής, στο ήθος της πολιτικής και της δημοκρατίας, στον αξιακό κώδικα του Πειραιά» τόνισε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.

    [04] Β. Καπερνάρος: «Προσδοκούμε αποτέλεσμα που θα φέρει αλλαγή δια της ανατροπής»

    Την εκτίμησή του ότι οι πολίτες του δήμου της Αθήνας θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά του και θα στηρίξουν την προσπάθειά του για τον δήμο της Αθήνας, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος. Ο κ. Καπερνάρος άσκησε το μεσημέρι το εκλογικό του δικαίωμα και στη συνέχεια εξέφρασε την αισιοδοξία του διότι όπως είπε «κάναμε έναν έντιμο αγώνα, κάναμε μια τίμια προσπάθεια, δεν παραβιάσαμε το νόμο και τη λογική, σεβαστήκαμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας και προσδοκούμε αυτό το αποτέλεσμα που θα φέρει επιτέλους την αλλαγή, διά της ανατροπής, σε αυτή την κατάσταση που όλοι μας διαπιστώνουμε ότι δεν μας αξίζει». Ο κ. Καπερνάρος εξέφρασε την πικρία του για ελλιπή προβολή των θέσεών του και όπως είπε, «στην προσπάθειά μας δεν είχαμε την προστασία, την προβολή και την εύνοια κάποιων ημέτερων. Μόνοι μας και με τη βοήθεια του Θεού».

    Τέλος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες θα ανταποκριθούν, θα δεχθούν αυτή την έντιμη προσπάθειά μας και τον αγώνα μας και θα μας στηρίξουν, στηρίζοντας αυτά που λέγαμε για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση που δεν μας αξίζει και προσδοκούμε καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».

    [05] Αθ. Παφίλης: Ο αγώνας μας για τα λαϊκά προβλήματα και η συνέπειά μας θα αποτυπωθεί και στην κάλπη

    «Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο αγώνας μας για τα λαϊκά προβλήματα και η συνέπειά μας θα αποτυπωθεί και στην κάλπη, με την ισχυροποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, ώστε την επόμενη ημέρα να είναι πιο ισχυρός ο λαός, να αποσπάσουμε βελτιώσεις, να ανοίξει ο δρόμος για μια καινούργια προοπτική. Όσοι διστάζουν ας κάνουν το βήμα τώρα», δήλωσε ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

    [06] Ν. Σοφιανός: «Η λαϊκή πλειοψηφία μπορεί να σταθεί απέναντι στους εκβιασμούς και στην κοροϊδία»

    «Η λαϊκή πλειοψηφία που ζει στην Αθήνα σήμερα, με τη ψήφο της μπορεί να σταθεί απέναντι στους εκβιασμούς και στην κοροϊδία. Μπορεί να τιμωρήσει τους ψευτοσωτήρες και τους σημερινούς διαχειριστές, να διαμορφώσει τη δική της δυναμική, να διαμορφώσει τα δικά της δεδομένα», δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

    [07] Γ. Σακελλαρίδης: «Δίνουμε τη μάχη για μία Αθήνα για όλους τους πολίτες»

    «Σήμερα οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες, με τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία και την ψήφο τους, αλλάζουν την Αθήνα. Βάζουν τέλος στην εποχή της εγκατάλειψης, στην εποχή των έργων βιτρίνας» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 27ο και 30ο Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης. «Μέχρι το τελευταίο λεπτό, δίνουμε τη μάχη για την Αθήνα της αλληλεγγύης, για την Αθήνα της δημοκρατίας, για μία Αθήνα για όλους τους πολίτες» πρόσθεσε.

    [08] Π. Καμμένος: Να απορρίψουμε «τις επιλογές των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου»

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος άσκησε σήμερα το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στο 3798ο εκλογικό τμήμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας και σε δήλωσή του κάλεσε τους ψηφοφόρους να αποδοκιμάσουν τις επιλογές των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, απορρίπτοντας στα πρόσωπά τους «τα μνημόνια». «Θέλω να θυμίσω στους Έλληνες πολίτες ότι δεν θα πρέπει αύριο το πρωί να επιτρέψουμε να κάνουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη δήλωση που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου την επόμενη των δημοτικών εκλογών του 2010. Να μην πουν δηλαδή, ότι ο ελληνικός λαός ενέκρινε τα μνημόνια» είπε ο κ. Καμμένος.

    Τέλος συνεχάρη τους υποψήφιους για τον προεκλογικό τους αγώνα, και ευχήθηκε στους υποψήφιους του κόμματός του "καλά αποτελέσματα".

    [09] Αλ. Τσίπρας: Σήμερα ο λόγος ανήκει στους πολίτες

    Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα γιατί ο λόγος ανήκει στους πολλούς, στους πολίτες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κυψέλη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σήμερα ο λαός, «θα κάνει το πρώτο αλλά σημαντικό βήμα για να αλλάξουν ηγεσία οι πόλεις και οι περιφέρειες. Ένα σημαντικό βήμα για να αλλάξει σελίδα η πατρίδα μας».

    [10] Φ. Κουβέλης: «Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να σταθεί δίπλα στον πολίτη»

    «Οι πολίτες διεκδικούν με την ψήφο τους μια αυτοδιοίκηση δημοκρατική, προοδευτική και αλληλέγγυα προς την κοινωνία που δοκιμάζεται» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 41ο-42ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στου Γκύζη. «Η τοπική αυτοδιοίκηση α' και β' βαθμού καλείται να επιτελέσει το έργο της, να σταθεί δίπλα στον πολίτη, να δώσει λύση στα προβλήματά του» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

    [11] Δημ. Κουτσούμπας: «Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μπορέσει να σταθεί όρθιος ο λαός μας»

    «Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μπορέσει να σταθεί όρθιος ο λαός μας, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αυτό που λείπει σήμερα από τη χώρα μας, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στα μονοπώλια το κεφάλαιο την ΕΕ τις κυβερνήσεις τους και απέναντι στις αντιλαϊκές τοπικές αρχές σε Δήμους και Περιφέρειες. Για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα και κυρίως να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση σύγχρονων λαϊκών αναγκών» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Νέα Ιωνία.

    [12] Ρ. Δούρου: «Σήμερα δεν είναι ημέρα των υποψηφίων, αλλά των πολιτών»

    «Σήμερα δεν είναι ημέρα των υποψηφίων, αλλά των πολιτών», δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος η υποψήφια για την περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για το εκλογικό αποτέλεσμα. Η κα Δούρου ευχαρίστησε, τους δικαστικούς, τις εφορευτικές επιτροπές και το υπουργείο Εσωτερικών για τη διασφάλιση των ομαλών διαδικασιών στις εκλογές χαρακτηρίζοντας την σημερινή ημέρα των εκλογών «σπουδαία μέρα για την περιφέρεια και για την Ελλάδα ολόκληρη».

    [13] Τα μουσεία γιορτάζουν

    Με θέμα «Οι συλλογές των μουσείων μάς ενώνουν» και τιμώμενο το Βυζαντινό Μουσείο, που συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή του, γιορτάζεται σήμερα η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Ημέρα που σε όλη την επικράτεια τα μουσεία έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

    Παράλληλα πλήθος εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα έως τις 18 Ιουνίου, σε μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και πολιτιστικά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 May 2014 - 10:30:27 UTC