Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αστυνομικός κατηγορείται για «ξέπλυμα» 327.000 ευρώ
  • [02] Σκοτώθηκε σε τροχαίο η Ολυμπιονίκης Αννα Πολλάτου
  • [03] «Να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών»
  • [04] Τρόικα: Εντός τροχιάς το πρόγραμμα προσαρμογής στην Κύπρο
  • [05] «Κηρύσσουμε τον πόλεμο στη Μπόκο Χαράμ»

  • [01] Αστυνομικός κατηγορείται για «ξέπλυμα» 327.000 ευρώ

    Χρηματικό ποσό ύψους περίπου 327.000 ευρώ, απέκτησε μέσα σε επτά χρόνια από παράνομες δραστηριότητες, αστυνομικός, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα εδώ και έναν μήνα.

    Πρόκειται για ανθυπαστυνόμο, ο οποίος υπηρετούσε σε αστυνομική υπηρεσία της Αργολίδας και θεωρείται ύποπτος για διάφορα αδικήματα, τα οποία όμως δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί πλήρως, παρά την έρευνα που διενεργεί εδώ και καιρό για τις δραστηριότητές του, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

    Ο ανθυπαστυνόμος κατηγορείται για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» ενώ από την έρευνα που έκανε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τον τελευταίο χρόνο, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και την οικεία ΔΟΥ, διαπιστώθηκε ότι κατέθετε ο ίδιος ή τρίτα πρόσωπα, διάφορα χρηματικά ποσά, από το 2004 έως το 2011, σε τραπεζικούς λογαριασμούς του, οι οποίοι είναι άσχετοι με αυτόν στον οποίο κατέθετε τον μισθό του η υπηρεσία του.

    [02] Σκοτώθηκε σε τροχαίο η Ολυμπιονίκης Αννα Πολλάτου

    Η λέξη "τραγωδία" δεν αρκεί για να περιγράψει τον αδόκητο χαμό της Αννας Πολλάτου. Σε ηλικία μόλις 30 ετών, η Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ και παγκόσμια πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, σκοτώθηκε σήμερα σε τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Πύργου-Πατρών. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, η Πολλάτου έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, ενός λευκού Smart, και συγκρούστηκε με αγροτικό Ι.Χ.

    Η Αννα Πολλάτου γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1983 στην Κεφαλλονιά και ξεκίνησε την ρυθμική γυμναστική το 1988, στον σύλλογο Α.Γ.Σ. Επτανήσων Αργοστολίου. Μέλος της εθνικής ομάδας ανσάμπλ από τα 13 της χρόνια, γνώρισε σπουδαίες στιγμές με μεγαλύτερη επιτυχία το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 και φυσικά το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τη Οζάκα το 1999 και την ίδια χρονιά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

    [03] «Να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών»

    Έγγραφο, με το οποίο ζητείται από τις αρμόδιες Αρχές να μεριμνήσουν προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών, απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τη σχεδιαζόμενη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αύριο στη Θεσσαλονίκη για την ιδιωτικοποίηση ή όχι της ΕΥΑΘ.

    Το υπουργείο απέστειλε προς τους εφόρους έγγραφο, με το οποίο τους ενημερώνει ότι «περιήλθαν στην υπηρεσία μας καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες την Κυριακή 18 Μαΐου ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών Αρχών σε κάποιους δήμους της χώρας κάποιοι προτίθενται να στήσουν παράνομα κάλπες εντός σχολικών συγκροτημάτων, στα οποία θα διεξάγονται οι εκλογές, προκειμένου οι εκλογείς να ψηφίσουν για θέματα άσχετα με την επίσημη και νομοθετικά προβλεπόμενη εκλογική διαδικασία».

    Για «αντιδημοκρατικές ενέργειες» κάνει λόγο ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση «για την προσπάθεια απαγόρευσης του Δημοψηφίσματος για το Νερό στη Θεσσαλονίκη».

    Για το ίδιο θέμα, η ΔΗΜΑΡ, με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης στη Θεσσαλονίκη προδίδει πανικό.

    Πάντως, έξω από τα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης θα στηθούν αύριο οι κάλπες για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, με αντικείμενο την ιδιωτικοποίηση -ή όχι- της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της πόλης (ΕΥΑΘ ΑΕ). Στην απόφαση αυτή κατέληξαν ομόφωνα οι 11 δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος, που αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση, μετά το θέμα που ανέκυψε με την επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών.

    [04] Τρόικα: Εντός τροχιάς το πρόγραμμα προσαρμογής στην Κύπρο

    Εντός τροχιάς κρίνει η τρόικα ότι βρίσκεται το πρόγραμμα προσαρμογής της κυπριακής οικονομίας, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι παραμένουν οι προκλήσεις, με πρώτη την αποτελεσματική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Σε κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναφέρεται ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι για το πρώτο τρίμηνο του 2014 έχουν επιτευχθεί με σημαντικό περιθώριο, αντανακλώντας καλύτερες από τις προβλεπόμενες επιδόσεις στα έσοδα και συνετή εκτέλεση του προϋπολογισμού.

    Αναφέρεται ακόμα ότι έχει σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση του συνεργατικού πιστωτικού τομέα και ότι οι τράπεζες προχωρούν με τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους, ενώ οι κυπριακές Αρχές έχουν λάβει μέτρα για υλοποίηση του φιλόδοξου προγράμματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

    [05] «Κηρύσσουμε τον πόλεμο στη Μπόκο Χαράμ»

    Πέντε αρχηγοί κρατών της Αφρικής που συναντήθηκαν σήμερα στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ενέκριναν ένα σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της νιγηριανής ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, η οποία έχει γίνει «μεγάλη απειλή» στην Αφρική.

    «Βρισκόμαστε εδώ για να κηρύξουμε τον πόλεμο στην Μπόκο Χαράμ» συνόψισε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Καμερούν, Πολ Μπιγιά.

    Το σχέδιο που ενέκρινε η σύνοδος προβλέπει «το συντονισμό των μυστικών υπηρεσιών, την ανταλλαγή πληροφοριών, την κεντρική διεύθυνση των μέσων, την επιτήρηση των συνόρων, στρατιωτική παρουσία γύρω από τη λίμνη Τσαντ και δυνατότητα επέμβασης σε περίπτωση κινδύνου», ανέφερε ο Φρανσουά Ολάντ.

    «Η Γαλλία δεν είναι απαραίτητο να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις, είναι παρούσες στην περιοχή», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    «Αλ Κάιντα της Δυτικής Αφρικής η Μπόκο Χαράμ»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 May 2014 - 18:30:24 UTC