Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόωρες βουλευτικές εκλογές μέσα στο 2014, προβλέπει Φ. Κουβέλης
  • [02] Δημ. Κουτσούμπας: Ο λαός να αγνοήσει σε αυτές τις εκλογές τα εκβιαστικά διλήμματα
  • [03] «Στον Γ. Παπανδρέου ανήκουν οι πολιτικές αποφάσεις και οι επιλογές που έγιναν τον Νοέμβριο του 2011»
  • [04] Με νέες κυρώσεις προειδοποιούν τη Ρωσία Ομπάμα και Ολάντ
  • [05] Ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος δεινόσαυρoς στον κόσμο
  • [06] Τρεις ακόμη θάνατοι από τον κοροναϊό MERS, στη Σαουδική Αραβία

  • [01] Πρόωρες βουλευτικές εκλογές μέσα στο 2014, προβλέπει Φ. Κουβέλης

    Πρόωρες βουλευτικές εκλογές μέσα στο 2014 προβλέπει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», αναφέρεται στην ανάγκη ανασύστασης της κεντροαριστεράς και αποκλείει τη συνεργασία με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. «Εκτιμώ ότι η αρνητική δυναμική που μεταφέρουν τα μέτρα που έρχονται, θα οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του 2014», αναφέρει ο κ. Κουβέλης υπενθυμίζοντας πως σε μια παλιότερη δήλωσή του περί εκλογών έλεγε ότι «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Προσέθετα, μάλιστα, ότι η προσφυγή στις κάλπες είναι αναγκαία, αν επιβληθούν νέα επαχθή μέτρα. Σήμερα, βρισκόμαστε σε άλλο περιβάλλον. Άλλα μέτρα ήρθαν (με το πολυνομοσχέδιο) και άλλα προαναγγέλλονται (με το μεσοπρόθεσμο). Οι κάλπες θα αποδειχθούν μονόδρομος».

    Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στην υπόθεση της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, μιας κεντροαριστεράς που, όπως τόνισε, δεν μπορεί να είναι δορυφόρος κανενός.

    [02] Δημ. Κουτσούμπας: Ο λαός να αγνοήσει σε αυτές τις εκλογές τα εκβιαστικά διλήμματα

    «Ο λαός μας να αγνοήσει σε αυτές τις εκλογές τα εκβιαστικά διλήμματα, τα αποπροσανατολιστικά δικομματικά διλήμματα και τον καυγά που εξελίσσεται αυτές τις μέρες. Να δώσει απάντηση από τη μια μεριά στους εκβιασμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στο όνομα της σταθερότητας της οικονομίας θέλουν να συνεχίσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που γνώρισε ο λαός μας και από την άλλη μεριά να δώσει απάντηση στις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, στις συνεχείς παλινωδίες του που και πριν δυο μέρες με το ντιμπέιτ των υποψηφίων για την Κομισιόν έδωσε όρκους πίστης στις αξίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όπως είπε, δηλαδή αυτές τις αξίες που έχουν οδηγήσει σε τσάκισμα τον ελληνικό λαό και τους λαούς της Ευρώπης» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος επισκέφθηκε το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ, στην Πετρούπολη.

    «Η απάντηση σε αυτά τα διλήμματα, σε αυτήν την κατάσταση, είναι μόνο η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού για να γίνει ισχυρός ο λαός, η ισχυροποίηση της λαϊκής συσπείρωσης, της λαϊκής συμμαχίας σε όλες τις κάλπες, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος ενάντια στην ΕΕ και τα μονοπώλια, ενάντια στις κυβερνήσεις που υπηρετούν αυτές τις πολιτικές που τσακίζουν τα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

    [03] «Στον Γ. Παπανδρέου ανήκουν οι πολιτικές αποφάσεις και οι επιλογές που έγιναν τον Νοέμβριο του 2011»

    Τίποτε δεν επιβλήθηκε από τον κ. Μπαρόζο στην τότε κυβέρνηση και όλες οι επιλογές που έγιναν τον Νοέμβριο του 2011 και στις Κάννες ανήκουν στον κ. Γ. Παπανδρέου αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη του στην Καθημερινή. Θέτει ζήτημα διεύρυνσης του κυβερνητικού συνασπισμού μετά τις ευρωεκλογές και αναφέρεται στις σχέσεις του με τον Γ. Παπανδρέου. «Αυτό που ζητώ από τους πολίτες είναι ακριβώς να συμβάλουν στη διασφάλιση της σταθερότητας, χωρίς την οποία δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε την έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο», αναφέρει ο κ.Βενιζέλος υπογραμμίζοντας πως στις εκλογές κρίνεται η προοπτική του τόπου.

    Στην ερώτηση εάν είναι μονόδρομος η συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. ο Βενιζέλος αναφέρει πως «προτείναμε στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2012 και μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 να μετάσχει σε ένα ευρύτερο σχήμα κυβέρνησης εθνικής ενότητας, κατά προτίμηση ένα ευρύτερο σχήμα κυβέρνησης φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων εάν θεωρούσε ότι ανήκε σε αυτές. Ούτε είναι μονόδρομος τίποτα. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αφήσει κανένα περιθώριο διαλόγου. Μας επιτίθεται και μας κατηγορεί διαρκώς».

    [04] Με νέες κυρώσεις προειδοποιούν τη Ρωσία Ομπάμα και Ολάντ

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Γάλλος ομόλογός του Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησαν την Παρασκευή τη Ρωσία για το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον «κυρώσεων» εάν συνεχίσει να προκαλεί την αποσταθεροποίηση στην Ουκρανία, ανέφερε σήμερα ο Λευκός Οίκος έπειτα από μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών. Εννέα ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, «οι πρόεδροι υπογράμμισαν ότι η Ρωσία θα έρθει αντιμέτωπη με επιπλέον σημαντικές κυρώσεις εάν διατηρήσει την προκλητική και αποσταθεροποιητική της στάση» υπογραμμίζεται σε ένα δελτίο τύπου.

    Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Νιγηρία,όπου η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ απήγαγε 276 μαθήτριες.

    [05] Ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος δεινόσαυρoς στον κόσμο

    Παλαιοντολόγοι από την Αργεντινή ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή ότι ανακάλυψαν τα απολιθωμένα λείψανα ενός τεράστιου δεινόσαυρου που ζύγιζε σχεδόν 100 τόνους, όσο δηλαδή 14 ελέφαντες. Πρόκειται «για το μεγαλύτερο δείγμα (δεινόσαυρου) που έχει ανακαλυφθεί, ηλικίας τουλάχιστον 90 εκατομμυρίων ετών», δήλωσε στον τοπικό Τύπο ο Ρούμπεν Κουνέο διευθυντής του μουσείου παλαιοντολογίας της Παταγονίας.

    Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα νέο είδος τιτανόσαυρου, ενός τεράστιου φυτοφάγου δεινόσαυρου από την Κρητιδική εποχή, που έχει μήκος περίπου 40 μέτρα από το κεφάλι ως την ουρά.

    [06] Τρεις ακόμη θάνατοι από τον κοροναϊό MERS, στη Σαουδική Αραβία

    Το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σημειώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι από τον κοροναϊό MERS, ανεβάζοντας σε 163 τον απολογισμό των νεκρών από την εμφάνιση της ασθένειας στη χώρα το 2012. Στον ιστότοπό του το υπουργείου επισημαίνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του MERS στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 520.

    Εξάλλου την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αποφάσισε να μην κηρύξει «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο» ελλείψει αδιάσειστων αποδείξεων για την μετάδοση του MERS από άνθρωπο σε άνθρωπο. Παρόλα αυτά ο ΠΟΥ σημείωσε πως «η βαρύτητα της κατάστασης έχει αυξηθεί, όσον αφορά τις συνέπειές της για τη δημόσια υγεία». Ο κοροναϊός MERS θεωρείται ένας πιο θανατηφόρος, αλλά λιγότερο μεταδοτικός εξάδελφος του ιού που είναι υπεύθυνος για το Οξύ και Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) και προκάλεσε το 2003 τον θάνατο σχεδόν 800 ανθρώπων σε διεθνές επίπεδο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 May 2014 - 10:30:28 UTC