Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ.Τσίπρας: Χρήματα για την ανεργία και όχι για τις τράπεζες
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Αγωνιζόμαστε για να διαμορφώσουμε ένα αποστομωτικά καλό αποτέλεσμα
  • [03] Γ. Κουμουτσάκος: Στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη της Αττικής
  • [04] Θ. Δρίτσας: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας στον δήμο Πειραιά
  • [05] Ευ. Βενιζέλος: «Αστεία» η θεωρία ότι ο Μπαρόζο «έχει άποψη για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα»
  • [06] Σ. Κεδίκογλου: Πόλεμος λάσπης εναντίον της κυβέρνησης
  • [07] Δικαιώνει το Πρωτοδικείο 397 καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με τον συνήγορό τους
  • [08] Μόσχα: "Καταστροφική" η συμφωνία των δυτικών χωρών να αυξήσουν τη βοήθειά τους στη συριακή αντιπολίτευση
  • [09] «Στους 282 οι νεκροί ανθρακωρύχοι στην Τουρκία»

  • [01] Αλ.Τσίπρας: Χρήματα για την ανεργία και όχι για τις τράπεζες

    Στις επιπτώσεις των προγραμμάτων λιτότητας στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ευχόμενος τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής να μην τα ζήσει κανείς άλλος στην Ευρώπη.

    Ο κ. Τσίπρας ρώτησε τους άλλους υποψηφίους, ειδικότερα τους υποψηφίους που στηρίζονται από τα κόμματα που στηρίζουν αυτή την πολιτική, αν αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι ιστορία επιτυχίας ή τραγωδίας.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους Ευρωπαίους πολίτες να στηρίξουν την αριστερά προκειμένου να σταματήσει η λιτότητα και να ξαναβρούμε τις δημοκρατικές αξίες .

    Σε ερώτηση για την ανεργία, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα, δεν θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Έχουν δώσει, πρόσθεσε, πάνω από 1 τρισ. για τράπεζες και μόνο 6 δισ. για την ανεργία.

    Η λύση, σημείωσε ο κ. Τσίπρας είναι να προχωρήσουμε σε γενναίες αποφάσεις σε μια νέα συμφωνία για ανάπτυξη. Μόνον έτσι θα αντιμετωπιστεί η ανεργία κυρίως των νέων που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις στην ΕΕ, είπε ο κ. Τσίπρας.

    Σε παρατήρηση του Γκι Φερχόφστατ για τη λειτουργία των τραπεζών και τη χρηματοδότηση των κομμάτων στην Ελλάδα από αυτές, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το πελατειακό κράτος που στήριζε τις τράπεζες, στηρίζονταν από τα μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα. Ωστόσο, πρόσθεσε, ενώ στην αρχή το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα ήταν δημοσιονομικό, στην πορεία το φάρμακο έκανε χειρότερη την ασθένεια.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Αγωνιζόμαστε για να διαμορφώσουμε ένα αποστομωτικά καλό αποτέλεσμα

    «Το βράδυ της 25ης πρέπει να βρει τη χώρα όρθια, σταθερή και την παράταξη έτοιμη για το επόμενο μεγάλο βήμα της» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε εκδήλωση του Τομέα Επιστημόνων του Κινήματος, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «εμείς επιμένουμε, εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να έχουμε εκλογικό αποτέλεσμα που θα διασφαλίσει τη σταθερότητα και την προοπτική της χώρας», υποστηρίζοντας ότι «γι' αυτό έχουν σκυλιάσει να τους πούμε τι θα γίνει σε περίπτωση κακού αποτελέσματος». «Μα ποιου κακού αποτελέσματος;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να υπογραμμίσει ότι «εμείς αγωνιζόμαστε για να διαμορφώσουμε ένα αποστομωτικά καλό αποτέλεσμα», ότι «τώρα δεν αναλύουμε κανένα αποτέλεσμα», αλλά ότι «τώρα διαμορφώνουμε το θετικό αποτέλεσμα για την παράταξη και τη χώρα».

    Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «εμάς που μας θεωρούν ότι είμαστε στριμωγμένοι και σε δύσκολη θέση, εμείς έχουμε στα χέρια μας όλες τις πρωτοβουλίες των κινήσεων και θα τις χρησιμοποιήσουμε τις πρωτοβουλίες αυτές για τον μεγάλο σκοπό μας που είναι να ξαναενώσουμε το έθνος και την κοινωνία που είναι διχασμένη στη λάθος και ψεύτικη βάση του δήθεν διπόλου "μνημονίου και αντιμνημονίου"». Ασκώντας κριτική εμμέσως πλην σαφώς προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τώρα που θα φύγει η τρόικα «κλαίνε και οδύρονται οι 'αντιμνημονιακοί' και θέλουν μνημόνιο», για να απαντήσει εν συνεχεία ότι έχουν καταλάβει όμως ότι θα χάσουν τον λόγο ύπαρξης τους, γιατί «ούτε νέα μέτρα θα πάρουμε ούτε σε κανέναν τοίχο θα πέσουμε». Επισήμανε δε ότι το 85% της δημοσιονομικής προσπάθειας είχε γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και το υπόλοιπο 15% από την παρούσα κυβέρνηση συνεργασίας.

    [03] Γ. Κουμουτσάκος: Στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη της Αττικής

    Την πρωτεύουσα θέση του Πειραιά στο σχεδιασμό του για ανάδειξη της Αττικής σε κέντρο διεθνών εμπορευματικών ροών, ανέπτυξε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Κουμουτσάκος στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στον Πειραιά.

    Όπως σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος, που κατέρχεται στις εκλογές με τον συνδυασμό «180 μοίρες και η Αττική αλλάζει πρόσωπο», ο Πειραιάς διαθέτει ένα σαφές γεωπολιτικό πλεονέκτημα, που του επιτρέπει να αναδειχθεί σε εμπορική πύλη Ανατολής και Δύσης, στη σημαντικότερη ίσως ευρωπαϊκή μητρόπολη όλης της Ανατολικής Μεσογείου. Και στη συνέχεια, η ίδια η Ελλάδα -όπως είπε- μπορεί στο πλαίσιο ενός νέου γεωπολιτικού ρόλου να αναδειχθεί σε κέντρο διεθνών εμπορευματικών ροών.

    Η σύνδεση του Πειραιά με όλα τα μεγάλα δίκτυα δι-ευρωπαϊκών μεταφορών μπορεί να επιτευχθεί με κοινοτικούς πόρους, πηγή χρηματοδότησης την οποία ο κ. Κουμουτσάκος διαβεβαίωσε ότι θα αξιοποιήσει στο έπακρον ως Περιφερειάρχης και βαθύς γνώστης της ευρωπαϊκής πολιτικής και γραφειοκρατίας. Όπως μάλιστα τόνισε, θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα όχι για έργα βιτρίνας αλλά για ανάπτυξη σε βάθος χρόνου και για δημιουργία θέσεων εργασίας. Διότι η ανεργία, όπως τόνισε, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με μεμονωμένες παρεμβάσεις μικρής κλίμακας. Αυτές δεν δημιουργούν μόνιμες θέσεις εργασίας. Χρειάζεται να υπάρξει ένας συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός. Χρειάζεται να δούμε την Αττική ως σύνολο με στρατηγικές προτεραιότητες, είπε.

    [04] Θ. Δρίτσας: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας στον δήμο Πειραιά

    «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας στον δήμο Πειραιά και να τελειώνουμε με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που άπλωσαν χέρια πάνω από την πόλη αλλά και με τις φατρίες, με το παλαιοκομματικό προσωπικό των μνημονιακών κυβερνήσεων που μας κυβερνά δεκαετίες και μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη κρίση» σημείωσε απόψε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τον συνδυασμό «Λιμάνι της Αγωνίας», Θοδωρής Δρίτσας, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

    «Είμαστε Πειραιώτες και Πειραιώτισσες με γνώση και ανιδιοτέλεια, που εργαζόμαστε δεκάξι χρόνια, τώρα καθημερινά, για την πόλη μας. Το Λιμάνι της Αγωνίας είναι το εργαστήρι μας. Ο Πειραιάς, η πόλη μας, είναι ο χώρος της δημιουργίας και των αγώνων μας» τόνισε ο Θ. Δρίτσας, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη ευκαιρία να μιλήσει η κοινωνία του Πειραιά και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία στις κάλπες για τον δήμο και την Περιφέρεια, ώστε να στείλει το δυνατό προμήνυμα της μεγάλης νίκης αυτή και την επόμενη Κυριακή.

    [05] Ευ. Βενιζέλος: «Αστεία» η θεωρία ότι ο Μπαρόζο «έχει άποψη για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα»

    Ήταν «εθνικό καθήκον να «σκοτώσουμε» το δημοψήφισμα για το ευρώ» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Αντέννα», εξηγώντας τη δήλωση που έκανε ξημερώματα της 3ης Νοεμβρίου 2011, επιστρέφοντας από τις Κάνες, με την οποία αποστασιοποιήθηκε από την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

    Ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι τρεις μέρες πριν, στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, είχε χαρακτηρίσει «εθνικά λυτρωτικό» το δημοψήφισμα. Όπως διευκρίνισε αυτό που είπε, ήταν ότι «είναι εθνικά λυτρωτικό όλο το σχήμα όπως διαμορφώνεται».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπεραμυνόμενος της τότε απόφασής του, τόνισε ότι αν δεν είχε κάνει εκείνη τη δήλωση, στις 5 το πρωί, «στις 9 το πρωί δεν θα υπήρχε εθνική οικονομία».

    Στις Κάνες, όπως είπε, την πρωτοβουλία είχαν η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί και χαρακτήρισε την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί ως «ασφυκτική». Το ερώτημα που τέθηκε από τους ευρωπαίους, ανέφερε επίσης, ήταν ότι ή δεν θα γίνει το δημοψήφισμα ή αν γίνει τα ερώτημα που πρέπει να τεθεί θα έπρεπε να είναι «εντός ή εκτός ευρώ».

    Χαρακτήρισε «αστεία» τη θεωρία ότι ο κ. Μπαρόζο «έχει άποψη για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα» και διέψευσε ότι, τον Ιούνιο του 2011, ο κ. Παπανδρέου παρέδωσε την πρωθυπουργία στον κ. Σαμαρά. Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπανδρέου, «διαπραγματεύτηκε με τον κ. Σαμαρά συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τρίτο πρόσωπο ως πρωθυπουργό».

    [06] Σ. Κεδίκογλου: Πόλεμος λάσπης εναντίον της κυβέρνησης

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσιεύματα των Financial Times, επιτέθηκε εκ νέου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Το κατηγόρησε ότι ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες έναν βρώμικο πόλεμο λάσπης εναντίον της κυβέρνησης, στηρίζοντας, όπως είπε, τις συκοφαντίες του σε υποτιθέμενα δημοσιεύματα των Financial Times.

    Σημείωσε, επίσης, ότι τώρα, που, με βάση τα πραγματικά δημοσιεύματα, αποκαλύπτεται ότι η χώρα βρέθηκε ένα βήμα πριν από την έξοδο από το ευρώ και την πλήρη καταστροφή, η οποία απετράπη την τελευταία στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ «αντί να ζητάει δημόσια συγνώμη, συνεχίζει να βρίζει και να συκοφαντεί».

    «Τον αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού που γνωρίζει πλέον τα αληθή δημοσιεύματα», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι παραμένει αναπάντητο και απευθύνει το ερώτημα στον ΣΥΡΙΖΑ «γιατί το δημοψήφισμα που τότε χαρακτήριζε "πολιτικό τρικ" σήμερα το υπερασπίζεται».

    «Περιμένουμε την απάντησή του», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

    [07] Δικαιώνει το Πρωτοδικείο 397 καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με τον συνήγορό τους

    Δεκτή κάνει το Μονομελές Πρωτοδικείο την προσφυγή των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, Γιάννη Καρούζο, με την οποία ζητούσαν να κηρυχθεί παράνομη η διαθεσιμότητά τους.

    Σύμφωνα με τον συνήγορο των καθαριστριών, με απόφαση του το Μονομελές ΠρωτοδικείοΑθηνών, στο οποίο προσέφυγαν με τη διαδικασίατων εργατικών διαφορών, δικαιώνει τις 397 αιτούσες υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

    Με την απόφασή του, όπως αναφέρει ο συνήγορος των καθαριστριών, το δικαστήριο διατάσσει την επαναπρόσληψη των συγκεκριμένων εργαζομένων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν το δικαστήριο διατάσσει να γίνει προσωρινά εκτελεστή ή όχι η απόφασή του.

    [08] Μόσχα: "Καταστροφική" η συμφωνία των δυτικών χωρών να αυξήσουν τη βοήθειά τους στη συριακή αντιπολίτευση

    Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα τη Δύση και τις χώρες του Κόλπου που έχουν ταχθεί κατά του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ για "καταστροφική" πολιτική, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν να εντείνουν τη στήριξή τους προς τη συριακή αντιπολίτευση.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε ότι οι "Φίλοι της Συρίας", η ομάδα των χωρών που εκπροσωπήθηκαν στη σημερινή σύνοδο του Λονδίνου, συμφώνησαν να αυξήσουν τη βοήθεια που παρέχουν στη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση.

    "Σε αντίθεση με ορισμένους δυτικούς εταίρους μας που συναντήθηκαν στο Λονδίνο εμείς συνεργαζόμαστε με όλες τις πλευρές στη Συρία, όχι μόνο με μία στηρίζοντάς την εναντίον της άλλης", είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

    [09] «Στους 282 οι νεκροί ανθρακωρύχοι στην Τουρκία»

    Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ορυχείου της Σόμα επιβεβαίωσε τον κυβερνητικό απολογισμό που κάνει λόγο για 282 νεκρούς μετά την έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη, ενώ ανακοίνωσε ότι 450 ανθρακωρύχοι έχουν διασωθεί, εκ των οποίων 80 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

    Εξάλλου σε ανακοίνωσή της στον ιστότοπό της η εταιρεία αναφέρει πως στο ορυχείο διεξάγονταν έλεγχοι για την κατάσταση ασφαλείας κάθε έξι μήνες, ο τελευταίος από τους οποίους πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο χωρίς να διαπιστωθούν ελλείψεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 May 2014 - 20:30:25 UTC