Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Το αποτέλεσμα της ευρω-κάλπης δεν αλλάζει τη «δεδηλωμένη» στη Βουλή
  • [02] Οδηγία του ΕΣΡ για την ραδιοτηλεοπτική κάλυψη των ευρωεκλογών
  • [03] Αυτοκίνητο «εκσφενδονίστηκε» στο αντίθετο ρεύμα, στην περιφερειακή Θεσσαλονίκης
  • [04] Στο 1,1% υποχώρησε η ύφεση το α' τρίμηνο εφέτος
  • [05] Κατά 1,1% υποχώρησε το ΑΕΠ στην Ελλάδα, το πρώτο τρίμηνο του 2014
  • [06] Αποπληθωρισμός -1,6% τον Απρίλιο στην Ελλάδα
  • [07] Λιγοστεύουν οι ασφαλισμένοι και αυξάνονται οι συνταξιούχοι στον ΟΑΕΕ
  • [08] Προειδοποίηση Μεντβέντεφ: Όλοι οι καταναλωτές του ρωσικού φυσικού αερίου πρέπει να πληρώνουν
  • [09] Η γάτα της οικογένειας έσωσε έναν μικρό που δέχθηκε επίθεση σκύλου, τρέποντάς τον σε άτακτη φυγή
  • [10] Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η αυστηρή απαγόρευση του καπνίσματος στη Μελβούρνη
  • [11] Η Toshiba μετατρέπεται σε ...λαϊκή αγορά

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Το αποτέλεσμα της ευρω-κάλπης δεν αλλάζει τη «δεδηλωμένη» στη Βουλή

    Mπορεί να υπάρξει κυβερνητική σταθερότητα ακόμα και στην περίπτωση που Νέα Δημοκρατία και Ελιά δεν λάβουν υψηλά ποσοστά στις Ευρωεκλογές, δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Πρόκειται για μία ελληνική ιδιαιτερότητα» είπε και συμπλήρωσε ότι, το όποιο αποτέλεσμα της ευρω-κάλπης δεν αλλάζει το γεγονός ότι «υπάρχει η δεδηλωμένη» στη Βουλή.

    «Η συζήτηση υπονομεύει ακριβώς τη σταθερότητα που θέλουμε όλοι να διασφαλίσουμε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση έχει αντέξει και πρέπει να αντέξει και μετά τις εκλογές». Τάχθηκε εναντίον της μετονομασίας της Νέας Δημοκρατίας σε Νέα Ελλάδα, σημειώνοντας πως το όνομα ΝΔ έχει ιστορία δεκαετιών στον ελληνικό πολιτικό στίβο.

    [02] Οδηγία του ΕΣΡ για την ραδιοτηλεοπτική κάλυψη των ευρωεκλογών

    Διευκρινίσεις προς τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής και τον τρόπο ελέγχου τήρησης της ισχύουσας νομοθεσίας που διέπει την ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των εκλογών της 25ης Μαΐου 2014 για την ανάδειξη των Ελλήνων αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρέχει, με την Οδηγία της 6ης Μαΐου, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η Οδηγία έχει ως σκοπό την εφαρμογή των κανονιστικών ρυθμίσεων που ισχύουν κατά την περίοδο από Παρασκευή 25η Απριλίου έως και την Κυριακή 25 Μαΐου 2014, ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη των Ελλήνων αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Διατάξεις για τις δημοσκοπήσεις

    Οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί, κατά τη δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης, πρέπει να αναφέρουν τα εξής στοιχεία: - Την επωνυμία του διενεργήσαντος τη δημοσκόπηση. - Την επωνυμία ή το όνομα του εντολέα της δημοσκόπησης. - Το μέγεθος του δείγματος και τη γεωγραφική του κάλυψη. - Το χρονικό διάστημα και το έτος συλλογής των στοιχείων. - Το τυπικό στατιστικό σφάλμα σε σχέση με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης. - Τις ελάχιστες βάσεις του δείγματος σε σχέση με τον αριθμό των ερωτώμενων. Δημοσκοπήσεις οι οποίες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 2 Ν. 3603/2007 δεν δημοσιοποιούνται.

    Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014 τα μεσάνυκτα έως την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 στις 19:00, δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση αποτελέσματος δημοσκόπησης για την πρόθεση ψήφου των εκλογέων ή/και ερευνών γνώμης, σχετικά με τις πολιτικές τάσεις, απόψεις και προτιμήσεις της κοινής γνώμης για πολιτικά κόμματα, πολιτικές θέσεις και πρόσωπα ή άλλα οικονομικά και ζητήματα, με οποιονδήποτε τρόπο και αν διενεργούνται.

    [03] Αυτοκίνητο «εκσφενδονίστηκε» στο αντίθετο ρεύμα, στην περιφερειακή Θεσσαλονίκης

    Μετ' εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό, στο ύψος του Επταπυργίου, εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε νωρίτερα στο σημείο εκείνο, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές.

    Το πρόβλημα παρατηρείται στο ρεύμα προς δυτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκε εκτροπή Ι.Χ. αυτοκινήτου -για άγνωστους λόγους- με συνέπεια όχημα να εκσφενδονιστεί από τον ανατολικό κλάδο στο οποίο κινείτο προς το δυτικό. Οι επιβάτες είχαν «άγιο» καθώς δεν έπαθαν τίποτα, ενώ σημειώθηκε σύγκρουση με διερχόμενο όχημα.

    [04] Στο 1,1% υποχώρησε η ύφεση το α' τρίμηνο εφέτος

    Κατά 1,1% μειώθηκε το ΑΕΠ της χώρας το α΄ τρίμηνο εφέτος (σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ), γεγονός το οποίο, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αποτελεί ουσιαστικά προαναγγελία για το τέλος της ύφεσης μετά από 23 τρίμηνα συνεχούς πτώσης του ΑΕΠ. Οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι η επιβράδυνση του ρυθμού της ύφεσης κατά περίπου πέντε εκατοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα έτος (το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 6% το α΄ τρίμηνο 2013), θα επιβεβαιώσει την εκτίμηση για ανάπτυξη με ρυθμό τουλάχιστον 0,6% για το σύνολο του 2014. Η συγκεκριμένη εκτίμηση στηρίζεται στις προσδοκίες για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στο β΄ και στο γ΄τρίμηνο του έτους, λόγω της περαιτέρω «διόγκωσης» του τουριστικού κύματος προς τη χώρα.

    Σημειώνεται, ότι κατά το α΄ τετράμηνο εφέτος, ήδη καταγράφεται αύξηση των κρατήσεων στα καταλύματα κατά 30,1%. Με την πρόβλεψη για «τέλος της ύφεσης» συνηγορεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο ρυθμός μείωσης του ΑΕΠ επιβραδύνεται σταθερά από το α΄ τρίμηνο 2013 (-6% το α΄ τρίμηνο πέρυσι, -4% το β΄ τρίμηνο, -3,2% το γ΄ τρίμηνο και -2,3% το δ΄ τρίμηνο). Σημειώνεται, εξάλλου, ότι τα δύο τελευταία τρίμηνα με θετικό πρόσημο ήταν το α΄ τρίμηνο 2008 (+0,3%) και το β΄ τρίμηνο 2008 (+0,4%).

    [05] Κατά 1,1% υποχώρησε το ΑΕΠ στην Ελλάδα, το πρώτο τρίμηνο του 2014

    Κατά 1,1% υποχώρησε το ΑΕΠ στην Ελλάδα, το πρώτο τρίμηνο του 2014 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, σύμφωνα μεστοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

    Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση (πρώτο τρίμηνο 2014 σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013). Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,9% στην Ευρωζώνη και κατά 1,4% στην ΕΕ, ενώ σε τριμηνιαία βάση η αύξηση ήταν 0,2% στην Ευρωζώνη και 0,3% στην ΕΕ.

    [06] Αποπληθωρισμός -1,6% τον Απρίλιο στην Ελλάδα

    Αποπληθωρισμό -1,6% εμφάνισε η Ελλάδα τον Απρίλιο, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, ενώ ακολουθούν η Βουλγαρία με -1,3% και η Κύπρος με -0,4%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες. Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 0,5% το Μάρτιο σε 0,7% τον Απρίλιο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 1,2%.

    Διαβάστε επίσης: Κατά 1,1% υποχώρησε το ΑΕΠ στην Ελλάδα, το πρώτο τρίμηνο του 2014

    [07] Λιγοστεύουν οι ασφαλισμένοι και αυξάνονται οι συνταξιούχοι στον ΟΑΕΕ

    Σημαντική μείωση εμφανίζει κατά το τελευταίο έτος ο αριθμός των ασφαλισμένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ενώ ταυτόχρονα μειώνεται κάθε χρόνο ο αριθμός των ασφαλισμένων σε σχέση με τον αριθμό των συνταξιούχων, σύμφωνα με τα στατιστικά οικονομικά στοιχεία για το 2012, που έδωσε στη δημοσιότητα η Διοίκηση του Οργανισμού.

    Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι, οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ μειώθηκαν μέσα σε έναν χρόνο κατά 32.279 άτομα και από 811.714 το 2011, έφθασαν τους 774.435 το 2012. Συνολικά από το ταμείο συνταξιοδοτούνται περίπου 342.606 άτομα, ενώ ο αριθμός των ασφαλισμένων φθάνει τους 774.435.

    Σήμερα αντιστοιχούν 2,26 ασφαλισμένοι για κάθε συνταξιούχο, από 2,73 το 2007. Οι συνταξιούχοι γήρατος ανέρχονται σε 195.740 έναντι 184.681 το 2011 με μέσο όρο σύνταξης, τα 921,64 ευρώ για τους άνδρες και τα 706,82 για τις γυναίκες. Συντάξεις αναπηρίας λαμβάνουν 30.463 άτομα με μέσο όρο τα 654,52 ευρώ για τους άνδρες και τα 553,58 ευρώ για τις γυναίκες.

    [08] Προειδοποίηση Μεντβέντεφ: Όλοι οι καταναλωτές του ρωσικού φυσικού αερίου πρέπει να πληρώνουν

    Ολοι οι καταναλωτές ρωσικού φυσικού αερίου, περιλαμβανομένης της Ουκρανίας, πρέπει να είναι είναι συνεπείς ως προς τον απλό κανόνα ότι οι προμήθειες πρέπει να πληρώνονται, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προσθέτοντας ότι η ενέργεια και η πολιτική πρέπει "να παραμένουν διαχωρισμένες". "Εχοντας να αντιμετωπίσουμε πολλές καταστάσεις κρίσης, θέλω να υπενθυμίσω ένα απλό και συνηθισμένο πράγμα: είναι αναγκαίο να πληρώνουμε για τις ενεργειακές προμήθειες που έχουν γίνει", είπε κατα την ομιλία του σε διεθνή διάσκεψη για την ενέργεια στην οποία συμμετέχουν υπουργοί χωρών του ΟΠΕΚ. "Ελπίζω ότι όλες οι χώρες το κατανοούν αυτό, όλοι οι καταναλωτές, είτε είναι παρόντες σε αυτό το φόρουμ , είτε όχι για οποιονδήποτε λόγο, περιλαμβανομένης της Ουκρανίας. Οι πληρωμές, γενικά, δεν πρέπει να συνδέονται με την πολιτική σε κάθε περίπτωση", πρόσθεσε. Χθες, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα επαναλάβει τις συνομιλίες με την Ουκρανία, εάν το Κίεβο αποπληρώσει τουλάχιστον μέρος του χρέους του για το φυσικό αέριο.

    [09] Η γάτα της οικογένειας έσωσε έναν μικρό που δέχθηκε επίθεση σκύλου, τρέποντάς τον σε άτακτη φυγή

    Ένα αγόρι στην Καλιφόρνια που δέχτηκε επίθεση σκύλου κι έπεσε από το ποδήλατό του σώθηκε χάρις στην άμεση επέμβαση της γάτας της οικογενείας του, η οποία όταν είδε τη σκηνή επιτέθηκε στον σκύλο και τον... έτρεψε σε άτακτη φυγή, όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που ανέβηκε σήμερα στο YouTube. Το βίντεο, το οποίο διαδόθηκε γρήγορα στο Ίντερνετ, δείχνει ένα μικρό αγόρι να παίζει σε δρόμο του Μπέικερσφιλντ όταν ξαφνικά εμφανίζεται ένας σκύλος, το αρπάζει από το πόδι και το τραβάει ρίχνοντάς το από το ποδήλατο (το βίντεο στο YouTube: http://r.reuters.com/hyt39v).

    [10] Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η αυστηρή απαγόρευση του καπνίσματος στη Μελβούρνη

    Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η πρόθεση του δήμου Μελβούρνης να απαγορεύσει εντελώς το κάπνισμα στο κέντρο της πόλης, από το 2016. Την πρόταση έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Ρίτσαρντ Φόστερ, ο οποίος σημείωσε ότι το μέτρο εφαρμόστηκε ήδη πειραματικά σε έξι από τους πολλούς πεζόδρομους της πόλης και αποδείχθηκε επιτυχημένο. Μαζί του φέρεται να συμφωνεί και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, αλλά διαφωνεί ο πολιτειακός πρωθυπουργός Ντένις Νάπθαϊν και πολλοί δημότες.

    «Δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό» δήλωσε ο πολιτειακός πρωθυπουργός ενώ τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα πήραν φωτιά. «Η Μελβούρνη είναι πρώτη στην κατανάλωση ναρκωτικών και ειδικά στο "ice", γίνεται κατάχρηση αλκοόλ και οι Αρχές νοιάζονται μόνο για το τσιγάρο, που είναι και νόμιμο» γράφει ένας δημότης στο Facebook. O δήμος θέλει η πόλη να είναι μια από τις πρώτες στον κόσμο που απαγορεύουν εντελώς το τσιγάρο. Σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους. O κ. Φόστερ είπε πως αν τελικά το μέτρο εφαρμοστεί τότε θα οριστούν συγκεκριμένες περιοχές εντός του κέντρου της πόλης στις οποίες οι καπνιστές θα μπορούν να καπνίσουν. Για να περάσει το μέτρο αυτό θα πρέπει να ψηφιστεί από τους έξι εκ των έντεκα δημοτικών συμβούλων που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο της Μελβούρνης.

    [11] Η Toshiba μετατρέπεται σε ...λαϊκή αγορά

    Ο ιαπωνικός βιομηχανικός όμιλος Toshiba, γνωστός για τις ηλεκτρονικές συσκευές του και τους πυρηνικούς αντιδραστήρες του, ανακοίνωσε σήμερα μια νέα δραστηριότητα: την πώληση λαχανικών που θα παράγει σε εργοστάσιο.

    Ο όμιλος ετοιμάζεται πράγματι να προχωρήσει στην παραγωγή λαχανικών χωρίς φυτοφάρμακα ούτε άλλες χημικές ουσίες σ' ένα εντελώς κλειστό και αποστειρωμένο εργοστάσιο, το οποίο θα λειτουργεί χάρη σε έναν εντυπωσιακό ηλεκτρονικό μηχανισμό. Ο όμιλος Toshiba, ο οποίος ειδικεύεται επίσης στον ιατρικό εξοπλισμό και διαχειρίζεται το δικό του νοσοκομείο στο Τόκιο, λέει πως θέλει να συμβάλει στην καλή υγεία των ανθρώπων. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, την κατανάλωση υγιεινής τροφής, η οποία είναι δυνατό να κατασκευάζεται σε εργοστάσια υπό ορισμένες τεχνολογικές προϋποθέσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 May 2014 - 10:30:27 UTC