Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δίνει δημοσκόπηση της VPRC
  • [02] Σ. Κεδίκογλου: Μοχλός πολιτικής ανωμαλίας ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Θα διαψεύσουμε κάθε δημοσκοπική πρόγνωση
  • [04] Στήριξη Αντ. Σαμαρά στην υποψηφιότητα του Γ. Κουμουτσάκου
  • [05] Αλ. Τσίπρας: Το εκλογικό αποτέλεσμα θα διαψεύσει πολλούς
  • [06] Ευ. Βενιζέλος: Το δημοψήφισμα με ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ» δεν το ήθελε κανείς
  • [07] Εκπτώσεις 30% στα εισιτήρια από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις εκλογές
  • [08] Ολ. Τουρτσίνοφ: Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό
  • [09] Ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ

  • [01] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δίνει δημοσκόπηση της VPRC

    Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 16,7% της ΝΔ που συγκεντρώνει το 13,7 %, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές , σε δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα».

    Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 23 % ενώ η Ελιά εξασφαλίζει 3% , η ΧΑ 4,3% , οι ΑΝΕΛ 3,5%, το Ποτάμι 4,8% , το ΚΚΕ 4,2 % και η ΔΗΜΑΡ 1,7 %.

    Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 28%, και η Νέα Δημοκρατία το 24% , το Ποτάμι και η ΧΑ συγκεντρώνουν από 8% , το ΚΚΕ 7%, η Ελιά και οι ΑΝΕΛ από 5% και η ΔΗΜΑΡ 3%.

    [02] Σ. Κεδίκογλου: Μοχλός πολιτικής ανωμαλίας ο Αλ. Τσίπρας

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας έδειξε σήμερα πού ακριβώς στοχεύει.

    Είπε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές όχι για ευρωβουλευτές αλλά για να ρίξουν την κυβέρνηση και να προκληθούν εκλογές.

    «Αποκάλυψε ξεκάθαρα ότι ο ίδιος είναι μοχλός πολιτικής ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης της χώρας. Ο λαός θα τον κρίνει», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Θα διαψεύσουμε κάθε δημοσκοπική πρόγνωση

    Στο «πραγματικό ερώτημα, δίλημμα» που υπάρχει ενόψει των εκλογικών διαδικασιών των δημοτικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών εκλογών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε εργαζόμενους του Ιδιωτικού & Δημοσίου Τομέα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τομέας Συνδικαλιστικού του Κινήματος, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Ειδικότερα, είπε ότι παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε πίσω αυτό που «ψέλλισε» στην αρχή ότι οι εκλογές είναι δημοψήφισμα και παρόλο που «διαμορφώνεται μια ατμόσφαιρα αθώας, παιδικής εκδρομής», παραμένει το «τεχνητό δίπολο» ότι «οι ευρωεκλογές είναι για να μετρήσουμε το εάν θα είναι η πρώτη η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ» και κάποιοι «περιμένουν το βράδυ των εκλογών να βγάλουν συμπεράσματα». Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι υπάρχει ένα πραγματικό δίλημμα: «Η συνολική εντύπωση από τις εκλογικές διαδικασίες των δημοτικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών εκλογών θα είναι ότι η χώρα πορεύεται σταθερά προς την ολοκλήρωση μια συγκεκριμένης πολιτικής δύσκολης, δυσάρεστης, αλλά μιας πολιτική που δίνει αποτελέσματα και που τώρα φτάνει στο τέλος ή αμφισβητούνται τα πάντα και ο καθένας μπορεί να λέει ?δεν δικαιούστε να ασκείτε εξουσία, δεν έχει στήριξη και νομιμοποίηση η πολιτική που εφαρμόζετε, άρα πάμε πάλι πίσω στο σημείο μηδέν, να ακυρώσουμε όλες τις θυσίες και τον πόνο, να ρίξουμε την καρδάρα με το γάλα και να πάμε να ζήσουμε την εμπειρία της απόλυτης καταστροφής'». Γιατί, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, ποτέ δεν είναι αργά για την απόλυτη καταστροφή», «η ζημιά γίνεται εύκολα, η αποκατάσταση της ζημιάς γίνεται πολύ δύσκολα». «Αυτό λέμε», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, «μην ακούτε πώς είναι τα πράγματα μέχρι το βράδυ των εκλογών αλλά πώς θα είναι μετά». Παραπέμποντας, στο τέλος της ομιλίας του, στην «εντυπωσιακή παρουσία» των παρευρισκόμενων την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικό οιωνό», ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «θα διαψεύσουμε κάθε δημοσκοπική πρόγνωση και το βράδυ των εκλογών η χώρα θα είναι σταθερή και η δημοκρατική παράταξη, η Ελιά θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων».

    [04] Στήριξη Αντ. Σαμαρά στην υποψηφιότητα του Γ. Κουμουτσάκου

    Την έμπρακτη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Γιώργου Κουμουτσάκου για την Περιφέρεια Αττικής παρείχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, χαιρετίζοντας την κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου, στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις ικανότητες, το ήθος, την ακεραιότητα, την εργατικότητα κα το πείσμα του κ. Κουμουτσάκου, επισημαίνοντας πως θέλει έναν περιφερειάρχη με αυτά τα χαρακτηριστικά για να εργαστούν με πείσμα για την ανάπτυξη στην Αττική.

    Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «η Αττική κατεβαίνει τη σκάλα του κακού» και θέλει έναν άνθρωπο άφθαρτο, με εμπειρία, που να μπορεί να διεκδικήσει απέναντι στα κοινοτικά όργανα όσα απαιτεί η Αττική.

    «Ο Γιώργος έχει όλα αυτά τα προσόντα, βοηθήστε τον να αλλάξει σελίδα η χώρα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

    [05] Αλ. Τσίπρας: Το εκλογικό αποτέλεσμα θα διαψεύσει πολλούς

    Μια σημαντική διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ θα προκαλέσει άμεσες πολιτικές εξελίξεις καθώς η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κρατηθεί, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντέννα», ενώ για τις εθνικές εκλογές υποστήριξε πως όποτε και αν γίνουν, το κόμμα του θα είναι αυτοδύναμο.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι ιστορικό και ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα διαψεύσει πολλούς και θα επιβεβαιώσει ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρμονία μεταξύ λαϊκής βούλησης και επιλογών της κυβέρνησης.

    Αν είναι μεγάλο το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα το αποτέλεσμα καταδικάζει τα κόμματα της κυβέρνησης θα σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι είναι διαφορετικό «να ζητάμε εκλογές με μία ψήφο διαφορά και διαφορετικά θα μπορέσουμε να προκαλέσουμε εξελίξεις με μεγάλη διαφορά». Αν το αποτέλεσμα είναι μια συντριπτική ήττα για την κυβέρνηση, τότε αυτή δεν θα κρατηθεί ούτε μία μέρα, είπε χαρακτηριστικά.

    Β 

    Β 

    Β 

    [06] Ευ. Βενιζέλος: Το δημοψήφισμα με ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ» δεν το ήθελε κανείς

    «Φαίνεται ότι στον τόπο μας έχει χαθεί τελείως και η κοινή λογική και η στοιχειώδης μνήμη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα διαδραματιζόμενα με αφορμή την «αντιπαράθεση ανάμεσα στους κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα για την υποτιθέμενη παρέμβαση Μπαρόζο», κατά την προσέλευσή του σε εκδήλωση του συνδικαλιστικού τομέα του ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «στις Κάννες, την πρωτοβουλία των κινήσεων την είχαν οι αρχηγοί των κυβερνήσεων των δύο μεγάλων κρατών: Ο κ. Σαρκοζί και η κα Μέρκελ», ότι «η συνάντηση είχε διακυβερνητικό χαρακτήρα» και πως «οι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παρίσταντο και παρακολουθούσαν μια συζήτηση μεταξύ κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης». Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως «το δημοψήφισμα με ερώτημα "ναι ή όχι στο ευρώ" δεν το ήθελε κανείς, ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό. Δεν το ήθελε κανένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα. Δεν το άντεχε η χώρα», γιατί, όπως πρόσθεσε, «καθ' οδόν προς ένα δημοψήφισμα "μέσα ή έξω από το ευρώ", θα είχαν διαλυθεί οι τράπεζες, θα είχαν χαθεί οι καταθέσεις, θα είχε καταστραφεί η ελληνική οικονομία». «Άρα δεν υπήρχε άλλη λύση από αυτήν που τελικά εφαρμόστηκε», υπογράμμισε.

    [07] Εκπτώσεις 30% στα εισιτήρια από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις εκλογές

    Έκπτωση 30% στις τιμές εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης ή με επιστροφή χορηγεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να διευκολύνει το επιβατικό κοινό που προτίθεται να ταξιδέψει σιδηροδρομικά για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

    Η έκπτωση ισχύει για αγορά εισιτηρίου από τις θυρίδες πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και για ηλεκτρονική αγορά μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας, για τις μετακινήσεις από 12 έως και 30 Μαΐου 2014, και για επιβάτες που δεν έχουν επωφεληθεί από άλλες εκπτώσεις και προσφορές. Επίσης, δεν ισχύει για τα εισιτήρια προσφοράς που εκδίδονται μέσω internet.

    [08] Ολ. Τουρτσίνοφ: Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό

    Η κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι «έτοιμη να ακούσει» τους Ρωσόφωνους στο ανατολικό τμήμα της χώρας, αλλά αρνείται να υποκύψει στον «εκβιασμό» των ένοπλων ανταρτών που «επιβάλλουν την θέληση» της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ.

    «Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τους πολίτες της Ανατολής. Όμως αυτοί δεν πρέπει να πυροβολούν, να λεηλατούν, να καταλαμβάνουν κυβερνητικά κτίρια» επισήμανε ο Τουρτσίνοφ κατά την εναρκτήρια ομιλία του σε μια πρώτη «στρογγυλή τράπεζα» που οργανώθηκε στο Κίεβο και συγκλήθηκε με τη στήριξη των χωρών της Δύσης με στόχο την αποκλιμάκωση.

    «Εκείνοι οι οποίοι, με τα όπλα στα χέρια, διεξάγουν έναν πόλεμο εναντίον της ίδιας τους της χώρας (. . .), που μας επιβάλλουν τη θέληση της γειτονικής χώρας, θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό», τόνισε.

    [09] Ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ

    Το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός μία...στροφή πριν το τέλος των πλέι οφ. Οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Ατρόμητο στην άδεια λόγω τιμωρίας, Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής και σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη πήραν την 1η θέση στην ειδική βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 33΄ με τον Κλωναρίδη, αλλά στο 85΄ ο Ναπολεόνι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Αστέρας νίκησε τον ΠΑΟΚ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 May 2014 - 20:30:25 UTC