Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φάρσα για τοποθέτηση βόμβας στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
  • [02] Φοιτητές «παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους» και διοργανώνουν το «Job Fair Athens»
  • [03] Ρυθμό ανάπτυξης 0,5% για το 2014 και 2% για το 2015, προβλέπει ο Fitch
  • [04] Στη Eurobank 14 ακίνητα του Δημοσίου
  • [05] Η Google υποχρεούται πλέον να διαγράφει ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών της
  • [06] Με τον Ουκρανό πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Γερμανός ΥΠΕΞ
  • [07] Συνεχίζεται η αιματοχυσία στο Ιράκ
  • [08] Πέθανε ο γιατρός των φτωχών, Χαθίντο Κονβίτ, ο οποίος εξέλιξε το εμβόλιο κατά της λέπρας
  • [09] Ανακοινώθηκαν νωρίτερα οι τελικές λίστες του Αναγνώστη για τα λογοτεχνικά βραβεία του 2014
  • [10] Το Facebook κατευθύνεται στο Πεκίνο
  • [11] Ζωήρεψε η μικρή... Ζωή, το αρκουδάκι που υιοθέτησε ο «Αρκτούρος»
  • [12] Τα παιδιά που μεγαλώνουν εν μέσω ύφεσης, γίνονται λιγότερο εγωκεντρικοί ενήλικοι

  • [01] Φάρσα για τοποθέτηση βόμβας στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

    Τηλεφώνημα από άγνωστο για τοποθέτηση βόμβας στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, που τελικώς αποδείχθηκε φάρσα, προκάλεσε το πρωί την κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. Το τηλεφώνημα έγινε λίγο πριν τις 11πμ σε υπηρεσία των δικαστηρίων. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και μετά τις απαραίτητες έρευνες στο εσωτερικό του κτηρίου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

    [02] Φοιτητές «παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους» και διοργανώνουν το «Job Fair Athens»

    Τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στα πανεπιστήμια και την αγορά εργασίας επιχειρούν να γεφυρώσουν φοιτητές πανεπιστημιακών σχολών, οι οποίοι προχωρούν στη διοργάνωση του «Job Fair Athens», αύριο και την Πέμπτη, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Εκατόν είκοσι φοιτητές προπτυχιακών σχολών, μέλη του διεθνούς φοιτητικού οργανισμού ηλεκτρολόγων μηχανικών EESTEC, αποφάσισαν «να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους», όπως λένε, και να φέρουν σε επαφή φοιτητές και νέους αποφοίτους πολυτεχνικών, οικονομικών και τεχνολογικών σχολών με εταιρείες που αναζητούν προσωπικό. «Υπάρχει έλλειψη προετοιμασίας από τα πανεπιστήμια στους φοιτητές για να βγουν στην αγορά εργασίας. Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε τους φοιτητές, ώστε να μπουν στο στάδιο του προβληματισμού και της ενημέρωσης για την αγορά εργασίας» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της διοργάνωσης, Σεραφείμ Ζορμπάς.

    [03] Ρυθμό ανάπτυξης 0,5% για το 2014 και 2% για το 2015, προβλέπει ο Fitch

    Ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 0,5% για το 2014 και 2% για το 2015, προβλέπει για την Ελλάδα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch σε έκθεσή του για το αξιόχρεο των χωρών της Ευρωζώνης (Eurozone Sovereign Snapshot).

    Ο οίκος προβλέπει, εξάλλου, ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα μειωθεί εφέτος στο 2,2% του ΑΕΠ και το 2015 περαιτέρω στο 1,1% του ΑΕΠ, ενώ το χρέος θα διαμορφωθεί φέτος στο 177,5% του ΑΕΠ και θα μειωθεί το επόμενο έτος στο 172,5% του ΑΕΠ. Για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών προβλέπεται πλεόνασμα 0,2% του ΑΕΠ εφέτος και 0,5% του ΑΕΠ το 2015.

    Ο Fitch σημειώνει ότι το ελληνικό αξιόχρεο, το οποίο σήμερα βρίσκεται στη διαβάθμιση "Β-" με σταθερές προοπτικές και θα επανεξεταστεί στις 23 Μαΐου, θα επηρεασθεί αρνητικά στην περίπτωση που δεν ανακάμψει η οικονομία, οδηγώντας στην επανεμφάνιση νέων χρηματοδοτικών κενών. Αντίστοιχα, αρνητικά θα επηρεασθεί το αξιόχρεο και σε περίπτωση νέας πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας που θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές και εκτροχιασμό του προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ.

    Αντίθετα, ο οίκος αναφέρει, ως παράγοντα που θα επηρεάσει θετικά την αξιολόγηση, μία διατηρήσιμη οικονομική ανάπτυξη που θα εδράζεται στη στέρεη εφαρμογή του προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ και θα οδηγεί σε αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ που είναι συνεπής με τη βιωσιμότητα του χρέους. Θετικά θα επηρεάσει, επίσης, η περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή σε συνδυασμό με νέα ώθηση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

    [04] Στη Eurobank 14 ακίνητα του Δημοσίου

    Ολοκληρώθηκε και τυπικά η απόκτηση του χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και η ταυτόχρονη εκμίσθωσή τους στο Ελληνικό Δημόσιο για 20 έτη, με την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων πώλησης και μίσθωσης από την Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

    Η συνολική δομημένη επιφάνεια των ακινήτων ανέρχεται σε 189.000 τμ περίπου, εκ των οποίων τα 136.000 τ.μ., περίπου, αντιστοιχούν στην ανωδομή και τα 53.000 τ.μ. περίπου σε υπόγειους χώρους.

    Τα κυριότερα ακίνητα του χαρτοφυλακίου στεγάζουν: *το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ακίνητο επί της οδού Αν. Παπανδρέου 37 στο Μαρούσι,

  • το Υπουργείο Υγείας, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 39 στο Μαρούσι, *το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επί της Λεωφόρου Μεσογείων 96 στο Γουδί, *τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 173 στην Αθήνα, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα βρίσκονται σε κεντρικές τοποθεσίες της Αθήνας και της περιφέρειας.

    Το οικονομικό αντάλλαγμα που καταβλήθηκε από την Εταιρεία ανέρχεται σε 145,81 εκατ. ευρώ ενώ τα ετήσια έσοδα από μισθώματα θα είναι 14,05 εκατ. ευρώ.

    [05] Η Google υποχρεούται πλέον να διαγράφει ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών της

    Το κορυφαίο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πήρε σήμερα το μέρος των υποστηρικτών του δικαιώματος στην ιδιωτικότητα, αποφαινόμενο πως μπορεί να απαιτηθεί από την Google, την υπ' αριθμόν ένα στον κόσμο μηχανή αναζήτησης στο Ίντερνετ, να αφαιρέσει ευαίσθητες πληροφορίες από τα αποτελέσματα των αναζητήσεων στο Ίντερνετ. Η υπόθεση φέρνει στη δημοσιότητα τη μάχη ανάμεσα στους υπέρμαχους της ελευθερίας της έκφρασης και τους υποστηρικτές του δικαιώματος στην ιδιωτικότητα, που λένε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν το "δικαίωμα στη λήθη", που σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορούν να αφαιρούν τα ψηφιακά ίχνη τους από το Ίντερνετ.

    Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως η απόφαση αυτή συνιστά έκπληξη, διότι αντιβαίνει στην άποψη του γενικού εισαγγελέα, την οποία ακολουθεί εν γένει το Δικαστήριο. Αυτός ο τελευταίος είχε δηλώσει τον Ιούνιο του 2013 πως η Google δεν είναι υπεύθυνη για τα προσωπικά δεδομένα που εμφανίζονται στις σελίδες της και πως δεν μπορεί να γίνει επίκληση του "δικαιώματος στην (ψηφιακή) λήθη" σε ό,τι την αφορά. Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECJ), που έχει την έδρα του στο Λουξεμβούργο, ήρθε αφού ένας Ισπανός, ο Μάριο Κοστέχα Γκονθάλεθ, διαμαρτυρήθηκε στην ισπανική υπηρεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων πως η παρουσία μιας ειδοποίησης πλειστηριασμού της κατοικίας του, έναντι ενός χρέους που στη συνέχεια είχε ρυθμισθεί, στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης της Google, συνιστά παραβίαση της ιδιωτικότητάς του.

    [06] Με τον Ουκρανό πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Γερμανός ΥΠΕΞ

    Οι προεδρικές εκλογές της 25ης Μαϊου στην Ουκρανία θα παίξουν «αποφασιστικό ρόλο» για την έξοδο από την κρίση, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Ουκρανό πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ στο αεροδρόμιο του Κιέβου προτού μεταβεί στην Οδησσό, θέατρο των αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών. Η κατάσταση σε τμήματα της Ουκρανίας παραμένει «επικίνδυνη και απειλητική», είπε ο Γερμανός υπουργός και πρόσθεσε ότι η προτεραιότητα είναι να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται. «Υποστηρίζουμε επίσης τις προσπάθειές σας για τη διεξαγωγή ενός εθνικού διαλόγου-- με το Κίεβο να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο-- που θα διεξαχθεί εδώ στη χώρα σας, μέσω συνομιλιών στρογγυλής τραπέζης σε κεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο», πρόσθεσε ο Στάινμαγερ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γιατσενιούκ.

    Από την πλευρά του ο Γιατσενιούκ ευχαρίστησε τον Γερμανό πρώην διπλωμάτη Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ, ο οποίος προεδρεύει στην ετήσια Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, και ο οποίος ορίστηκε μεσολαβητής του ΟΑΣΕ στις συνομιλίες που σύμφωνα με το Κίεβο ενδέχεται να ξεκινήσουν αύριο Τετάρτη. Το Κίεβο αρνείται να ανακοινώσει ποιές ομάδες θα συμμετάσχουν σε αυτές, αλλά ο μεταβατικός πρόεδρος Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ δήλωσε ότι οι «τρομοκράτες» -εννοώντας τους φιλορώσους αυτονομιστές--δεν μπορούν να λάβουν μέρος. Η Μόσχα, πάντως, υποστηρίζει ότι οι συνομιλίες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν αν δεν υπάρξει απευθείας διάλογος μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών.

    [07] Συνεχίζεται η αιματοχυσία στο Ιράκ

    Σειρά επιθέσεων με παγιδευμένα οχήματα που σημειώθηκε σήμερα εναντίον σιιτικών συνοικιών της Βαγδάτης στοίχισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άνω των 50, ανακοίνωσαν πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας και ιατρικές πηγές, αναθεωρώντας προς τα επάνω ένα προηγούμενο απολογισμό. Επτά οχήματα φορτωμένα με εκρηκτικά εξερράγησαν σε ώρα αιχμής σε συνοικίες της βόρειας, της ανατολικής και της κεντρικής Βαγδάτης, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

    [08] Πέθανε ο γιατρός των φτωχών, Χαθίντο Κονβίτ, ο οποίος εξέλιξε το εμβόλιο κατά της λέπρας

    Ένας μεγάλος φιλάνθρωπος και επιστήμονας ο γιατρός από τη Βενεζουέλα Χαθίντο Κονβίτ πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 101 ετών. Ο Κονβίτ συνέδεσε την ύπαρξη του και απέκτησε μεγάλη φήμη με την εξέλιξη του εμβολίου κατά της λέπρας και δαπάνησε μια ολόκληρη ζωή βοηθώντας τους φτωχούς.

    Γεννημένος το 1913 από μια οικογένεια Ισπανών μεταναστών σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Καράκας, ο Κονβίντ έδωσε μάχη για να υπερκεράσει το στιγματισμό των ασθενών με λέπρα και συνεργάστηκε με τους περιθωριοποιημένους στις παρυφές των πόλεων αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές της ζούγκλας. «Ο Δρ Κονβίντ έγινε λαϊκός ήρωας στη Βενεζουέλα λόγω της αφοσίωσής του στους φτωχούς και στους περιθωριοποιημένους ασθενείς» αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του. «Σε όλη τη σταδιοδρομία του, ποτέ δεν πληρώθηκε για τις υπηρεσίες που προσέφερε στους ασθενείς του» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

    [09] Ανακοινώθηκαν νωρίτερα οι τελικές λίστες του Αναγνώστη για τα λογοτεχνικά βραβεία του 2014

    Ανακοινώθηκαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», οι τελικές λίστες του ηλεκτρονικού περιοδικού «Ο αναγνώστης» για τα λογοτεχνικά βραβεία του 2013. Η πλούσια παραγωγή, οι πρωτότυπες καλλιτεχνικές συλλήψεις και η εμφάνιση μιας νέας, δυναμικής γενιάς ποιητών και πεζογράφων ήταν, σύμφωνα, με τους εκπροσώπους του περιοδικού, τα κυριότερα χαρακτηριστικά του λογοτεχνικού 2013.

    Όπως είπαν από την πλευρά της κριτικής επιτροπής για τα βραβεία ο Γιάννης Μπασκόζος και ο Αριστοτέλης Σαϊνης, η περσινή χρονιά ήταν πλούσια τόσο ως προς τις θεματικές επιλογές όσο και ως προς τις μορφικές αναζητήσεις, άλλοτε «εγχέοντας στοιχεία της παράδοσης σε προωθημένα αφηγηματικά σχήματα ή ποιητικές συλλήψεις, άλλοτε αντλώντας από τον μύθο και την Ιστορία, άλλοτε ρίχνοντας μιαν ανελέητη ματιά στη σύγχρονη κοινωνική συνθήκη και άλλοτε αναδιφώντας σε χώρους εσωτερικούς». Όπως διευκρίνισαν οι εκπρόσωποι της κριτικής επιτροπής του περιοδικού, «φέτος δεν μπήκαν ηλικιακά όρια στις κατηγορίες ( στην κατηγορία των πρωτοεμφανιζόμενων συγκαταλέχθηκαν και συγγραφείς άνω των πενήντα ετών) ούτε τηρήθηκε αυστηρά ο κανόνας της μη προδημοσίευσης (ιδίως στις συλλογές διηγημάτων ή στις φιλολογικές μελέτες)».

    Η ανακοίνωση και η τελετή της απονομής των λογοτεχνικών βραβείων του «Αναγνώστη» θα γίνει την Πέμπτη 5 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    [10] Το Facebook κατευθύνεται στο Πεκίνο

    Η Facebook Inc σχεδιάζει να ανοίξει γραφείο πωλήσεων στην Κίνα και να συνεργαστεί με τους τοπικούς διαφημιστές, αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές οι οποίες γνωρίζουν καλά το θέμα.

    Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες για τη μίσθωση γραφείων στο Fortune Financial Center στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή του Πεκίνου. Το γραφείο πωλήσεων θα φέρει για πρώτη φορά, εργαζομένους για λογαριασμό του Facebook, εντός της ηπειρωτικής Κίνας, όπου οι υπηρεσίες του μεγάλου μέσου κοινωνικής δικτύωσης παραμένουν δεσμευμένες.

    Το Facebook έχει ήδη ένα γραφείο πωλήσεων στο Χονγκ Κονγκ το οποίο ανήκει μεν στην κινεζική επικράτεια αλλά διέπεται από απολύτως διαφορετικούς κανόνες, έχοντας υψηλό βαθμό αυτονομίας.

    [11] Ζωήρεψε η μικρή... Ζωή, το αρκουδάκι που υιοθέτησε ο «Αρκτούρος»

    Ζωήρεψε η μικρή... Ζωή, το αρκουδάκι που είχε βρεθεί χωρίς τη μητέρα του πριν από περίπου δύο εβδομάδες και υιοθέτησε ο «Αρκτούρος». Όπως φαίνεται, το αρκουδάκι έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, αφού δείχνει πολύ καλά, τρώει, πλέον, κανονικά και με αρκετή όρεξη και έχει επανακτήσει τις δυνάμεις και το βάρος που είχε χάσει όταν εντοπίστηκε χωρίς τη μητέρα του. Μάλιστα, φαίνεται πως έχει συνηθίσει και στο νέο περιβάλλον της, στην Αγραπιδιά Φλώρινας. Είναι πολύ δραστήρια, παίζει αρκετά και δείχνει ανεξάρτητος χαρακτήρας.

    Ακολουθώντας το ίδιο πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε με επιτυχία στην περίπτωση των αρκούδων Τζον και Νικήτα, η καθημερινή της φροντίδα γίνεται αποκλειστικά από τους φροντιστές του «Αρκτούρου» Μελίνα Αυγερινού και Κώστα Στεφανίδη.

    [12] Τα παιδιά που μεγαλώνουν εν μέσω ύφεσης, γίνονται λιγότερο εγωκεντρικοί ενήλικοι

    Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και ύφεσης, είναι πιο πιθανό, όταν μεγαλώσουν, να έχουν γίνει λιγότερο εγωκεντρικοί ενήλικοι, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους, που γνώρισαν ένα ανέμελο και εύκολο ξεκίνημα στη ζωή τους. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια νέα έρευνα Αμερικανών ψυχολόγων, που υποστηρίζουν ότι η κρίση -με τον τρόπο της- αποτελεί ένα είδος «φάρμακου» κατά του ναρκισσισμού της εφηβείας.

    Το βασικό «μήνυμα» είναι ότι όσοι νέοι ενηλικιώθηκαν στη διάρκεια κάποιας οικονομικής κρίσης, περιστρέφονται συνήθως λιγότερο γύρω από τον εαυτό τους. Το επίπεδο της ανεργίας σε μια χώρα, κατά την εφηβεία, αφήνει το δικό του «αποτύπωμα» στην προσωπικότητα κάποιου μετά την ενηλικίωσή του. Αυτή η επίδραση έχει και τη θετική όψη της από ψυχολογική πλευρά, καθώς οι νέοι αυτοί παύουν να νιώθουν μοναδικοί και ξεχωριστοί. Αντίθετα, όσοι μεγαλώνοντας συνήθισαν στην ιδέα ότι τα πράγματα είναι πάντα εύκολα, έγιναν πιο ναρκισσιστικοί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 May 2014 - 10:30:26 UTC