Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Προχωράμε μπροστά με σταθερά βήματα
  • [02] Φάκελος με τρεις σφαίρες απεστάλη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου
  • [03] Αισιοδοξία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg
  • [04] Σχεδόν 40 εκατ. ευρώ έχει ανακτήσει το Δημόσιο από αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις
  • [05] Κρ. Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ υποτίμησε τις συνέπειες της δημοσιονομικής εξυγίανσης για την ανάπτυξη στην Ελλάδα
  • [06] Δημοψήφισμα ανεξαρτησίας θα διεξαγάγει το Λουχάνσκ
  • [07] Ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ λέει ότι θα ανταλλάξει τις μαθήτριες με μέλη της οργάνωσής του

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Προχωράμε μπροστά με σταθερά βήματα

    Την ευγνωμοσύνη του για την προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος, αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην ελληνική κοινωνία, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μίλησε σε ημερίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με θέμα «Αλληλεγγύη, το κοινωνικό έργο της εκκλησίας και η κοινωνική διάσταση των πολιτικών της ΕΕ». Ο πρωθυπουργός είπε ότι από τη μια πλευρά έχει τους αριθμούς και την από την άλλη τους ανθρώπους, τονίζοντας ότι στόχος είναι η βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και όχι κάποιος απρόσωπος αριθμός ή δείκτης. Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια που γίνεται για την εξυγίανση της οικονομίας, ώστε να μη φτάσουμε ποτέ ξανά μπροστά σε μια ανάλογη κρίση και έδωσε τα εύσημα στην Εκκλησία για την προσφορά της. «Τώρα που τα πιο δύσκολα στην ανηφόρα είναι πίσω, οφείλω να τονίσω ότι στις δύσκολες στιγμές την ελληνική κοινωνία κράτησαν όρθια η οικογένεια και η Εκκλησία», είπε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του.

    Επίσης, ανακοίνωσε ότι εκτός από τα μέτρα ανακούφισης, το κοινωνικό μέρισμα, τα μέτρα στήριξης των αστέγων και τα έργα της Εκκλησίας, υπάρχει ένα έκτακτο πρόγραμμα τροφίμων και ειδικής βοήθειας που αποφασίστηκε από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και την ελληνική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα είπε ότι πρόκειται για πρόγραμμα ύψους 281 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2014- 2020 και μπορεί να ξεπεράσει τα 350 εκατ. και ανέφερε ότι τα μισά από αυτά θα τα διαχειριστεί η Εκκλησία της Ελλάδος. «Στον πόλεμο δεν υπάρχουν άθεοι. Ζούμε αυτό τον πόλεμο επιβίωσης της πατρίδας, που όλα δείχνουν ότι κερδίζουμε» συνέχισε ο κ. Σαμαράς και είπε ότι έγιναν στραβά και λάθη στο παρελθόν αλλά σήμερα προχωράμε κοιτάζοντας μπροστά με σταθερά βήματα.

    [02] Φάκελος με τρεις σφαίρες απεστάλη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου

    Φάκελος, με σημείωμα και τρεις σφαίρες, απεστάλη, μέσω ΕΛΤΑ, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αποστολέας φέρεται άτομο με το επώνυμο «Αλεπουδέλη», πραγματικό επώνυμο του Οδυσσέα Ελύτη, ο οποίος καταγόταν από τη Μυτιλήνη, ιδιαίτερη πατρίδα της εισαγγελέως του ΑΠ, Ευτέρπης Κουτζαμάνη. Ο φάκελος περιείχε σημείωμα με αόριστες αναφορές κατά συγγενών εισαγγελέων, αντεισαγγελέων και υπουργών, που έχουν εμπλακεί σε διάφορες υποθέσεις, χωρίς όμως να αναφέρεται σε ποιες ακριβώς. Επιπλέον, με το σημείωμα ο άγνωστος αποστολέας ζητεί αποφυλακίσεις, χωρίς επίσης να αναφέρει για ποια πρόσωπα. Ο φάκελος πέρασε από έλεγχο και διαπιστώθηκε η ύπαρξη των τριών φυσιγγίων και παραδόθηκε στην ασφάλεια της εισαγγελέως για τα περαιτέρω.

    [03] Αισιοδοξία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg

    Αισιοδοξία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εκφράζουν οι ειδικοί του χρηματοπιστωτικού τομέα στην τριμηνιαία έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, αλλά λιγότερο ένθερμη σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα στις αρχές του έτους. Ταυτόχρονα, οι ειδικοί, συνδρομητές του οικονομικού πρακτορείου, αξιολογούν θετικά τις πολιτικές που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην Ελλάδα, καθώς σε ποσοστό 37% θεωρούν ότι δημιουργούν αισιοδοξία για το επενδυτικό κλίμα.

    Αυτά προκύπτουν από την τελευταία έρευνα του Bloomberg, υπό τον τίτλο «Bloomberg Markets Global Investor Poll» η οποία καταγράφει, επίσης, ανησυχία για διάφορους κινδύνους- από την αναταραχή στην Ουκρανία έως την απειλή αποπληθωρισμού στην Ευρώπη. Ειδικότερα, το 40% των συνδρομητών του πρακτορείου που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνει ότι η παγκόσμια οικονομία βελτιώνεται και το 43% ότι είναι σταθερή, ενώ μόνο το 12% θεωρεί ότι επιδεινώνεται. Ωστόσο, ο ενθουσιασμός τους έχει μειωθεί: Στην τελευταία έρευνα του Ιανουαρίου, το 59% των επενδυτών θεωρούσε ότι η οικονομία βελτιώνεται- το υψηλότερο ποσοστό μετά την έξοδο της παγκόσμιας οικονομίας από την ύφεση το 2009. Η έρευνα, που διεξάγεται κάθε τρίμηνο από τα τέλη του 2009, καταγράφει τις απόψεις 594 χρηματιστών, τραπεζιτών και διαχειριστών κεφαλαίων που είναι συνδρομητές στην επαγγελματική υπηρεσία του Bloomberg στο διάστημα από 22 έως 24 Απριλίου.

    [04] Σχεδόν 40 εκατ. ευρώ έχει ανακτήσει το Δημόσιο από αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις

    Δεν έχουν απογραφεί ως σήμερα 833 συνταξιούχοι του Δημοσίου από τους οποίους οι 415 είναι συνταξιούχοι ΟΓΑ/ Εθνικής Αντίστασης. Παράλληλα έχει διαπιστωθεί ο θάνατος 2.999 συνταξιούχων με ημερομηνία προγενέστερη τουλάχιστον έξι μήνες πριν τη διαγραφή τους από τα μητρώα του Δημοσίου. Το ποσό που καταβλήθηκε για τις περιπτώσεις αυτές ανέρχεται σε 57,1 εκατ. ευρώ, από τα οποία έως τώρα το Δημόσιο έχει ανακτήσει τα 37,7 εκατ. ευρώ.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της καταγραφής των συνταξιούχων του δημοσίου που συνεχίζεται και τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. «Αξιοποιώντας τα στοιχεία της καταγραφής, τα αποτελέσματα, στον τομέα αυτόν, είναι ορατά και μετρήσιμα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχουν ήδη επιληφθεί οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Σταϊκούρας.

    [05] Κρ. Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ υποτίμησε τις συνέπειες της δημοσιονομικής εξυγίανσης για την ανάπτυξη στην Ελλάδα

    «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποτίμησε τις συνέπειες της εξυγίανσης των προϋπολογισμών στην οικονομική ανάπτυξη, πχ. στην περίπτωση της Ελλάδας» παραδέχεται για μια ακόμη φορά η γενική διευθύντριά του, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία αναγνωρίζει μεν ότι η Ευρώπη ανακάμπτει, αλλά προειδοποιεί για τον κίνδυνο «παραπλανητικής ασφάλειας» λόγω της πτώσης των τιμών των ομολόγων. Τονίζει ακόμη ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει και ζητά συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και χαλαρότερη νομισματική πολιτική από την πλευρά της ΕΚΤ. «Ορισμένες χώρες έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τα προγράμματα βοήθειας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κρίση τελείωσε και ότι η αποστολή μας πέτυχε» τονίζει η κ. Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» και επισημαίνει ότι η ροή τραπεζικών πιστώσεων εξακολουθεί να εμποδίζεται, κυρίως στις χώρες υπό κρίση, όπου οι επιχειρηματίες δυσκολεύονται να δανειστούν, περισσότερο από ό,τι στις οικονομικά ισχυρές χώρες του ευρώ. «Επιπλέον, τα συνεχώς χαμηλά ποσοστά πληθωρισμού, φέρνουν περαιτέρω κινδύνους. Γι? αυτό η νομισματική πολιτική στην Ευρώπη θα πρέπει να συνεχίσει να δίνει ώθηση στην ανάπτυξη» τονίζει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

    Οι συντάκτες ερωτούν την κ. Λαγκάρντ εάν τελικά το σωστό φάρμακο για τις υπερχρεωμένες χώρες είναι τα αυστηρά προγράμματα λιτότητας ή τα πακέτα ανάπτυξης και εάν το ΔΝΤ έχει βρει μια καθαρή γραμμή. «Ναι, υπάρχει καθαρή γραμμή. Είναι σωστό ότι το ΔΝΤ υποτίμησε τις συνέπειες της εξυγίανσης των προϋπολογισμών στην οικονομική ανάπτυξη, πχ στην Ελλάδα. Και γι? αυτό δεχτήκαμε και κριτική. Ο λόγος ήταν κυρίως ότι η κατάσταση στην Ευρώπη ήταν σημαντικά δυσκολότερη από το αναμενόμενο. Έτσι στην περίπτωση της Ελλάδας, η βαθιά και διαρκής πολιτική κρίση προκάλεσε επιπλέον ανασφάλεια στους επενδυτές» απαντά και προσθέτει: «Είμαι σίγουρη ότι η δημοσιονομική εξυγίανση και βήματα φιλικά προς την ανάπτυξη δεν αποκλείουν το ένα το άλλο. Αυτό δεν είναι μια εύκολη θέση, αλλά οι υπερχρεωμένες χώρες δεν μπορούν να αποφύγουν μια σημαντική μείωση του χρέους τους, εάν θέλουν να χτίσουν πάλι εμπιστοσύνη στις αγορές. Πρέπει εντέλει να δει κάθε χώρα προσεκτικά και να σκεφτεί καλά με ποιο ρυθμό θα μειωθεί το χρέος. Γι? αυτό δεν υπάρχει το ένα φάρμακο για χώρες υπό κρίση». Σε ό,τι αφορά τη «σωστή δόση» η κ. Λαγκάρντ τονίζει ότι «πολύ αποφασιστικό είναι πόσο μεγάλη είναι η πίεση των αγορών στη συγκεκριμένη χώρα» και αναφέρει: «Μια χώρα που δεν μπορεί να πάρει σχεδόν καθόλου χρήματα από τις αγορές, δεν έχει την πολυτέλεια να προωθήσει την δημοσιονομική εξυγίανση με μικρά βήματα. Αυτή ήταν η περίπτωση ειδικά στην Ελλάδα. Και η Πορτογαλία έπρεπε να κάνει γενναίες μεταρρυθμίσεις, διότι είχε χάσει την πρόσβαση στις αγορές. Οι μεταρρυθμίσεις, όμως, δεν ήταν τόσο εκτενείς όπως στην Ελλάδα, διότι η κατάσταση στην Πορτογαλία δεν ήταν τόσο κακή. Το πρόγραμμα προσαρμογής στην Ισπανία δεν ήταν τόσο σκληρό, διότι η πίεση των αγορών ήταν χαμηλότερη».

    [06] Δημοψήφισμα ανεξαρτησίας θα διεξαγάγει το Λουχάνσκ

    Η ανατολική περιφέρεια Λουχάνσκ της Ουκρανίας ενδέχεται να διεξαγάγει ένα δημοψήφισμα για την ένταξή της στη Ρωσία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο των φιλορώσων αυτονομιστών. «Εάν ληφθεί αυτή η απόφαση (σ.σ. να διεξαχθεί δημοψήφισμα με το ερώτημα εάν οι πολίτες θέλουν την ένταξη της επαρχίας στη Ρωσία), η βούληση του λαού θα ληφθεί υπόψη», μετέδωσε το RIA Novosti, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο των φιλορώσων αυτονομιστών. Η περιφέρεια αυτή ήταν η μία από τις δύο της ανατολικής Ουκρανίας όπου διεξήχθη δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής χθες Κυριακή.

    Διαβάστε επίσης: Ολ. Τουρτσίνοφ: «Φάρσα» χωρίς νομικά αποτελέσματα, το δημοψήφισμα , Το Κρεμλίνο σέβεται την έκβαση των δημοψηφισμάτων στην ανατολική Ουκρανία , Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ απορρίπτουν τα δημοψηφίσματα στην ανατολική Ουκρανία

    [07] Ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ λέει ότι θα ανταλλάξει τις μαθήτριες με μέλη της οργάνωσής του

    Ο Αμπουμπακάρ Σεκάου, ο ηγέτης της ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης της Νιγηρίας Μπόκο Χαράμ, δήλωσε σήμερα ότι θα απελευθερώσει τις 200 και πλέον μαθήτριες που απήχθησαν από μέλη της οργάνωσής του και θα τις ανταλλάξει με μέλη της που κρατούνται, σύμφωνα με ένα βίντεο που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Το πρακτορείο ανακοίνωσε ότι είδε το 17 λεπτών διάρκειας βίντεο στο οποίο εμφανίζονται περίπου 100 κορίτσια με ολικό κάλυμμα να προσεύχονται σε άγνωστη τοποθεσία, ενώ ο ίδιος ο ηγέτης της οργάνωσης εμφανίζεται να λέει ότι οι μαθήτριες ασπάστηκαν το Ισλάμ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 May 2014 - 12:30:26 UTC