Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Προχωράμε με σταθερά βήματα μπροστά
  • [02] Π. Καμμένος: Στόχος να ξεπεράσουμε το ποσοστό της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης
  • [03] Στα πρόθυρα του λιμού το Νότιο Σουδάν

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Προχωράμε με σταθερά βήματα μπροστά

    «Βάλτε την υπογραφή σας στην ιστορία που φτιάχνουμε. Δώστε μας τη δύναμη να κάνουμε τη Νέα Ελλάδα πραγματικότητα. Σήμερα από την Τρίπολη στέλνουμε το προμήνυμα της νίκης σε όλη την χώρα»τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη του προεκλογική ομιλία, για τις Ευρωεκλογές.

    Ο πρωθυπουργός μίλησε με σκληρή γλώσσα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι:« Νέα Ελλάδα δεν είναι οι συνιστώσες, οι επαγγελματίες εργατοπατέρες και οι συντεχνίες στο Δημόσιο. Ούτε αυτοί που χαϊδεύουν τους κουκουλοφόρους και υπονομεύουν τις μεταρρυθμίσεις. Αυτοί ανήκουν στο χθες, στο βαθύ χθες, στην εποχή των παγετώνων. Αναγκάζονται να μιλούν για το αύριο , αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν απ' το χθες». Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι, ο κ. Τσίπρας είναι εναντίον των επενδύσεων, όπως το σχέδιο του Ελληνικού,το οποίο είπε πως ίσως είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην Ευρώπη. Χαρακτήρισε ?'ρουκέτα του ΣΥΡΙΖΑ'' τα όσα ανέφερε ο Μανόλης Γλέζος για εσωτερικό δανεισμό, υπογραμμίζοντας: «Ευτυχώς ο κόσμος αυτούς τους ανθρώπους δεν τους παίρνει στα σοβαρά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα γινόταν ζημιά στη χώρα με τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό. Κάνουν ό,τι μπορούν για να γυρίσουμε στην κρίση κι επιδιώκουν την αστάθεια, γιατί ξέρουν ότι θα εξαφανιστούν μόλις εξαφανιστεί η κρίση, που έχει αρχίσει να ξεπερνιέται».

    [02] Π. Καμμένος: Στόχος να ξεπεράσουμε το ποσοστό της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης

    «Έχουμε δυστυχώς επιβεβαιωθεί σε ό,τι έχουμε πει στον ελληνικό λαό τα προηγούμενα χρόνια. Θα ήθελα ο ελληνικός λαός, να μας επιβραβεύσει γι' αυτό αλλά και για τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει για τη χώρα. Επιδιώκουμε να πάρουμε το μεγαλύτερο ποσοστό στις Ευρωεκλογές αλλά, σε κάθε περίπτωση, στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε έστω και, κατά μία ψήφο, το ποσοστό της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης».Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα, το απόγευμα από τη Λάρισα, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Θεσσαλία.

    Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος των ΑΝΕΛ είναι να βρίσκονται κοντά στους πολίτες και με τη στήριξη τους, να ανατρέψουν την πολιτική, που σήμερα ασκείται, οδηγώντας στην ανάπτυξη ,μέσα από ένα μεγάλο σοκ, το οποίο , όπως είπε, μπορεί να προέλθει μέσα από την στάση πληρωμών των τοκοχρεολυσίων.

    [03] Στα πρόθυρα του λιμού το Νότιο Σουδάν

    Το Νότιο Σουδάν, το οποίο μαστίζεται εδώ και σχεδόν πέντε μήνες από εμφύλιο πόλεμο, βρίσκεται στα πρόθυρα του λιμού, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

    Η έλλειψη ασφάλειας όσον αφορά τη διατροφή πλήττει ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο ποσοστό του πληθυσμού που αγγίζει το ένα τρίτο των 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων του Νοτίου Σουδάν, προειδοποίησε ο FAO.

    Υπάρχει "υψηλός κίνδυνος να ξεσπάσει πείνα τους ερχόμενους μήνες" σε "ορισμένες περιοχές της χώρας", υπογραμμίζει επίσης ο FAO, στηριζόμενος σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο και αυτόν τον μήνα στην χώρα.

    Ο πρόεδρος της χώρας Σάλβα Κιρ και ο πρώην αντιπρόεδρός του Ρικ Μάκαρ, οι δυνάμεις των οποίων συγκρούονται από τα μέσα Δεκεμβρίου στο Νότιο Σουδάν, υπέγραψαν χθες μια συμφωνία με την οποία δεσμεύονται για την παύση των εχθροπραξιών. Οι Κιρ και Μάκαρ συμφώνησαν ότι όλες οι εχθροπραξίες θα σταματήσουν εντός 24 ωρών στην χώρα, έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες σύγκρουσης, κατά την οποία διαπράχθηκαν πολλές ωμότητες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 May 2014 - 20:30:22 UTC