Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να φύγουν όσοι υλοποίησαν τα μνημόνια
  • [02] ΄Ανοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ από τον Φ. Κουβέλη
  • [03] Ι. Στουρνάρας: Χρειάζεται ψήφος για το συμφέρον και το καλό της χώρας κι οχι ψήφος οργής
  • [04] Επτά νεκροί από τον κοροναϊό MERS στη Σαουδική Αραβία
  • [05] Οργή Ερντογάν για ομιλία του προέδρου των δικηγόρων

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να φύγουν όσοι υλοποίησαν τα μνημόνια

    «Στις ευρωεκλογές το μήνυμα που θα σταλεί δεν θα αφορά μόνο τους συντάκτες των μνημονίων και την τρόικα. Θα είναι και ξεκάθαρο μήνυμα να φύγουν αυτοί που υλοποίησαν την πολιτική των μνημονίων» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο Αλ Τσίπρας.

    "Ο κ. Σαμαράς είναι το πολιτικό προιόν της κρίσης. Η εφεδρεία τους συστήματος που ανασύρθηκε από την ανυποληψία των τελευταίων 15 χρόνων, για να υπηρετήσει με την ακροδεξιά παρέα του, τα μνημόνια" λέει χαρακτηριστικά και επιτίθεται προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας:"Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κρίση θα εξαφανίσει τον κ Σαμαρά. Εμείς σηκώνουμε το γάντι. Να δούμε ποιός είναι η νέα Ελλάδα και ποιός η παλιά".

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως οι Ευρωεκλογές του 2009 αποτέλεσαν πρόκριμα για πρόωρες εθνικές εκλογές και πως τώρα κάποιοι προσπαθούν κουτοπόνηρα, ποπως λέει, να πείσουν οτι "δεν τρέχει και τίποτα". Προσθέτει ακόμη , ότι «σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τη ζωή μας" και σημειώνει:" Όσοι ετοιμάζονται να δικαιολογήσουν την συντριβή τους και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, τους υπενθυμίζουμε ότι την τελευταία τετραετία δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περιφέρεια και σε κανέναν μεγάλο δήμο. Τώρα, διεκδικεί με αξιώσεις τη συμμετοχή του στον δεύτερο γύρο σε όλες".

    [02] ΄Ανοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ από τον Φ. Κουβέλη

    'Ανοιγμα στους πολίτες που επέλεγαν το ΠΑΣΟΚ, κάνει με συνέντευξή του, στο ΈΘνος της Κυριακής, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ Κουβέλης. Ο κ Κουβέλης βάζει διαχωριστικές γραμμές, με την ηγεσία του συγκυβερνώντος κόμματος λέγοντας ότι έχει καταστεί το ΠΑΣΟΚ δορυφόρος της ΝΔ . Εκτιμά επίσης ότι το δίλημμα που θέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα λειτουργήσει, ως μπούμερανγκ ενισχύοντας τελικά τον κ Σαμαρά ενώ θεωρεί ότι θα γίνουν εκλογές εντός του 2014.

    [03] Ι. Στουρνάρας: Χρειάζεται ψήφος για το συμφέρον και το καλό της χώρας κι οχι ψήφος οργής

    " Η οργισμένη ψήφος είναι ενάντια στα συμφέροντα του πολίτη και πιστεύω ότι πολλοί θα το ξανασκεφτούν και θα ψηφίσουν με βάση το συμφέρον τους και το καλό της χώρας. Ο καθένας θα ψηφίσει με βάση ποιό κόμμα του ανοίγει μια προοπτική για το μέλλον και όχι με βάση την οργή του" δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,μιλώντας στο "Πρώτο Θέμα". Θεωρεί ακόμη ότι "ο κόσμος θα εκτιμήσει την επιτυχία της κυβέρνησης". Δηλώνει ότι δεν του έχει γίνει καμία συζήτηση για μετακίνησή του στην Τράπεζα Ελλάδας και λέει χαρακτηριστικά: "Ο Σαμαράς θα μας ανακοινώσει στις 20 Ιουνίου την απόφασή του. Δεν έχει καμία σημασία τι θέλω ή δεν θέλω εγώ. Ο Σαμαράς θα αποφασίσει".

    [04] Επτά νεκροί από τον κοροναϊό MERS στη Σαουδική Αραβία

    Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα ότι άλλοι επτά άνθρωποι, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τον κοροναϊό MERS κατέληξαν, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στη χώρα στους 133.

    Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας της χώρας, τρεις άνδρες -94, 51 και 42 ετών- πέθαναν στη Τζέντα, στα δυτικά, ένας 74χρονος στην Τάεφ καθώς και μία γυναίκα 71 ετών και δύο άνδρες 81 και 25 στην πρωτεύουσα Ριάντ. Σύμφωνα με το υπουργείο, τα νέα αυτά στοιχεία ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη Σαουδική Αραβία σε 473 από τότε που εμφανίστηκε ο MERS το 2012.

    Ο κοροναϊός MERS θεωρείται συγγενής ιός, περισσότερο θανατηφόρος αλλά λιγότερο μολυσματικός από τον ιό του SARS, του Σοβαρού και Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου που προκάλεσε 800 θανάτους παγκοσμίως το 2003.

    [05] Οργή Ερντογάν για ομιλία του προέδρου των δικηγόρων

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδοκίμασε σήμερα οργισμένος τον πρόεδρο της Ένωσης Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κατηγορώντας τον για αγένεια επειδή μίλησε πολλή ώρα, διέκοψε την ομιλία του καταγγέλλοντάς την ως "πολιτική" και στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα.

    Ο πρόεδρος της τουρκικής Ένωσης Δικηγορικών Συλλόγων έθεσε ζητήματα όπως η καταστολή της ελευθερίας του λόγου, η καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και ο τρόπος με τον οποίο οι αρχές χειρίστηκαν τα επακόλουθα του σεισμού το 2011 στον οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 600 άνθρωποι στην πόλη Βαν της ανατολικής Τουρκίας.

    "Παραφέρεστε. Αρκετά. Εκφωνείτε πολιτική ομιλία" φώναξε ο Ερντογάν στον Φεϊζίογλου, τον οποίο στη συνέχεια κατηγόρησε ότι ψεύδεται και ότι μιλάει περισσότερο από τον χρόνο που του αναλογεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 May 2014 - 16:30:23 UTC