Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ο καθένας να ψηφίσει εν γνώσει των ευθυνών και συνεπειών»
  • [02] Εξοργισμένη η Μισέλ Ομπάμα από την απαγωγή μαθητριών στη Νιγηρία
  • [03] Με άρωμα Ελλάδας ο εορτασμός της ημέρας της Ευρώπης στο Λονδίνο
  • [04] Ο Στέφανος Τσιαλής, νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

  • [01] «Ο καθένας να ψηφίσει εν γνώσει των ευθυνών και συνεπειών»

    «Ο καθένας πρέπει να ψηφίσει εν γνώσει των ευθυνών και των συνεπειών», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε σε περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Λάρισας. Έκανε σαφές πως «χωρίς τους 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση, δεν υπάρχει σταθερότητα, δεν υπάρχει εθνική προοπτική, ενώ επισήμανε, ότι όσοι τον κατηγορούν πως το δίλημμα που θέτει είναι εκβιαστικό, είναι οι ίδιοι έτοιμοι να το θέσουν εκ των υστέρων και να πουν ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης.

    Το στοίχημα των εκλογών δεν είναι αν θα έρθει πρώτο κόμμα η Ν.Δ. ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Το διακύβευμα είναι η σταθερότητα, διότι το ΠΑΣΟΚ είναι συστατικό της κυβέρνησης και πυλώνας της σταθερότητας, τόνισε και πρόσθεσε: «Το να έρθει πρώτη η Ν.Δ. και δεν πάει να χαθεί το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι για να βοηθάει, αυτό πρέπει να ξεχαστεί. Εάν δεν υπήρχε το ΠΑΣΟΚ δεν θα υπήρχε τίποτε».

    Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ σχετικά με τη συζήτηση για το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές, είπε ότι αυτό είναι «δευτερεύον» θέμα. Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι διακατέχεται από το «σύνδρομο του 1989». Για τους αντιμνημονιακούς είπε ότι «προσεύχονται τρεις φορές την ημέρα μη τυχόν και βγούμε από το Μνημόνιο και την κρίση», ενώ για το «Ποτάμι» και τον Σταύρο Θεοδωράκη επισήμανε ότι δεν έχουν τοποθετηθεί ιδεολογικά και πολιτικά.

    Εξω από το ξενοδοχείο «Divani», όπου έδινε τη συνέντευξη ο κ. Βενιζέλος είχε συγκεντρωθεί μια ομάδα εκπαιδευτικών που φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του ιδίου.

    [02] Εξοργισμένη η Μισέλ Ομπάμα από την απαγωγή μαθητριών στη Νιγηρία

    Την οργή της όσο και του συζύγου για την απαγωγή περίπου 200 μαθητριών στη Νιγηρία από τους κοιτώνες του σχολείου τους, εξέφρασε σήμερα ηΜισέλ Ομπάμα που ανέλαβε να εκφωνήσει το εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό μήνυμα του συζύγου της Μπαράκ Ομπάμα.

    "Αυτή η παράλογη πράξη διαπράχθηκε από μία τρομοκρατική οργάνωση, αποφασισμένη να κρατήσει αυτά τα κορίτσια μακριά από την εκπαίδευση δήλωσε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. "Θέλω να γνωρίζετε ότι ο Μπαράκ έχει καθοδηγήσει την κυβέρνησή μας να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Νιγηρίας να βρεθούν αυτά τα κορίτσια και να επιστραφούν στα σπίτια τους τόνισε η Μισέλ Ομπάμα.Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν δήλωσε την Παρασκευή ότι θεωρεί πως τα κορίτσια που απήχθησαν στις 14 Απριλίου, από την ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, βρίσκονται ακόμη στη χώρα.

    Οι μαθήτριες απήχθησαν από το σχολείο όπου φοιτούσαν ως εσωτερικές στην πόλη Τσιμπόκ κοντά στην πολιτεία Μπόρνο της βόρειας Νιγηρίας, την ώρα που έδιναν γραπτές εξετάσεις. Πενήντα από αυτές κατάφεραν να δραπετεύσουν, αλλά περισσότερες από 200 εξακολουθούν να κρατούνται.

    Αμερικανοί και Βρετανοί εμπειρογνώμονες έφθασαν χθες στη Νιγηρία για να συμμετάσχουν στις έρευνες για την απελευθέρωση τους.

    [03] Με άρωμα Ελλάδας ο εορτασμός της ημέρας της Ευρώπης στο Λονδίνο

    Με μεγάλη συναυλία της Ευρωπαϊκής ορχήστρας νέων για 500 προσκεκλημένους στο Ναό του Αγίου Ιωάννη στο κέντρο του Λονδίνου γιορτάστηκαν φέτος τα γενέθλια της Ευρώπης στην Βρετανική πρωτεύουσα.

    Η ορχήστρα ερμήνευσε έργα του Νίκου Σκαλκώτα και δυο ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, ενώ παράλληλα παρουσιάσθηκαν αποσπάσματα από έργα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία: από τον Ορφέα του Μοντεβέρντι, τη Σεμέλη του Χέντελ, την 'Αλκηστη του Γκλουκ, την Διδώ και Αινεία του Πουρσέλ, τον Δαρδανό του Ραμώ, τις Σφήκες του Ραλφ Βον Ουιλιαμς, τον Ιδομενέα του Μότσαρτ και την ωραία Ελένη του Ζακύνθου 'Οφενμπαχ.

    Την εκδήλωση προλόγισαν ο Έλληνας Πρέσβης στο Λονδίνο Κωνσταντίνος Μπίκας, η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπή Ζακελίν Μάινορ και ο επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Βρετανία Μπιόρν Κιέλστρεμ. Της συναυλίας προηγήθηκε δεξίωση στους χώρους της αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Λονδίνο όπου παρουσιάζεται έκθεση 100 χρόνων ελληνικής χαρακτικής της συλλογής του Γιάννη Παπακωνσταντίνου.

    [04] Ο Στέφανος Τσιαλής, νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

    Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών τοποθετήθηκε με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου ο Στέφανος Τσιαλής. Ο Στέφανος Τσιαλής διαδέχεται τον Βασίλη Χριστόπουλο, του οποίου η θητεία ολοκληρώθηκε χθες.

    Ο κ. Τσιαλής, είχε σήμερα συνάντηση με τον κ. Παναγιωτόπουλο και κατόπιν είχε την πρώτη σύσκεψη εργασίας με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θεόδωρο Φορτσάκη.

    Ο Στέφανος Τσιαλής γεννήθηκε στην Ερμούπολη το 1964. Μετά από σπουδές στο πιάνο στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, αποφοίτησε με διακρίσεις από την Ακαδημία Μουσικής της Βιέννης, όπου σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας, ενώ παρακολούθησε και σεμινάρια των Leonard Bernstein, Vaclav Neumann και Rolf Reuter.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 May 2014 - 12:30:23 UTC