Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Μιχελάκης: Θα κλείνουν όσοι παιδότοποι δεν έχουν σήμα ασφαλείας
  • [02] Αδ. Γεωργιάδης: «Θα βρούμε λύση μέχρι τη Δευτέρα» με τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ
  • [03] Αύριο η έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας
  • [04] ΗΠΑ: «Προκλητική και αχρείαστη» η επίσκεψη Πούτιν στην Κριμαία
  • [05] Σ. Λαβρόφ: Να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών

  • [01] Ι. Μιχελάκης: Θα κλείνουν όσοι παιδότοποι δεν έχουν σήμα ασφαλείας

    Κατηγορηματικός ότι μετά τις 30 Ιουνίου θα κλείνουν και θα σφραγίζονται όσοι παιδικοί ή βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδότοποι αλλά και ψυχαγωγικοί χώροι για παιδιά, δεν θα φέρουν το ειδικό σήμα που θα πιστοποιεί ότι τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

    Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 13χρονου στο λούνα παρκ του Ελληνικού και ενημερώνοντας τους βουλευτές σχετικά με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι παρότι η εντολή είναι όλοι οι δήμοι να έχουν ολοκληρώσει τους σχετικούς ελέγχους μέχρι τις 30 Ιουνίου, ωστόσο «ελάχιστοι είναι αυτοί που δυστυχώς ανταποκρίθηκαν για να εφοδιαστούν με το ειδικό σήμα». «Ή θα προσαρμοστούν ή θα σφραγιστούν. Το σήμα είναι απαραίτητο για να ξέρει ο κάθε γονιός ότι ο χώρος που πάει το παιδί του είναι πιστοποιημένος. Και πιστεύω ότι οι νέες δημοτικές αρχές που θα εκλεγούν θα έχουν την ευαισθησία να τον κλείσουν αν δεν τηρεί τις προδιαγραφές», διεμήνυσε.

    Από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλθηκε πολιτική σκοπιμότητα στον προγραμματισμό της συζήτησης λίγες μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ειδικότερα, έκαναν λόγο για στοχευμένη πολιτική δίωξη κατά του δημάρχου Ελληνικού, Χρήστου Κορτζίδη, ο οποίος δίνει μάχη, όπως είπαν, κατά των μεγάλων συμφερόντων και της διαπλοκής.

    [02] Αδ. Γεωργιάδης: «Θα βρούμε λύση μέχρι τη Δευτέρα» με τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ

    Την ελπίδα ότι τη Δευτέρα θα βρεθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τους παρόχους διαγνωστικών εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ και τελικώς δεν θα προχωρήσουν σε επίσχεση, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Βλασταράκο.

    Ο υπουργός Υγείας κάλεσε όλους τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, στο πνεύμα της καλής συνεργασίας, να μην ταλαιπωρήσουν τους ασφαλισμένους, γιατί όπως τόνισε, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά: «σε αυτή την περίπτωση, παρά την ειλικρινή μας βούληση να βρούμε λύση στα προβλήματα, μέσα βέβαια στους προϋπολογισμούς που έχει ο ΕΟΠΥΥ για το 2014, θα αναγκαστούμε και εμείς να αναζητήσουμε άλλες λύσεις για να παρέχουμε υπηρεσίες στους ασφαλισμένους μας».

    Ο 'Αδωνις Γεωργιάδης θα ανακοινώσει τις προτάσεις του, όπως είπε, τη Δευτέρα, αλλά σημείωσε ότι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα να μπει πλαφόν και στις διαγνωστικές εξετάσεις και παράλληλα να εφαρμοστούν τα διαγνωστικά πρωτόκολλα ως υποχρεωτικές οδηγίες, έτσι ώστε να ελέγχεται η ροή της συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων.

    [03] Αύριο η έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας

    Πραγματοποιείται αύριο, Σάββατο, η έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) με θέμα την έγκριση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου και των ειδικών όρων της.

    Η τράπεζα διέθεσε και σκοπεύει να εκδώσει 1.136.363.637 νέες κοινές μετοχές, στην τιμή των 2,20 ευρώ ανά μετοχή, για την άντληση 2,5 δισ.ευρώ. Η τιμή διάθεσης 2,20 ευρώ ανά μετοχή αντιστοιχεί σε περίπου 122% των ιδίων κεφαλαίων (έχοντας αφαιρέσει τα άυλα στοιχεία ενεργητικού) της τράπεζας ανά μετοχή, στις 31 Δεκεμβρίου 2013, pro forma για την ΑΜΚ. Η τιμή αυτή αντιστοιχεί σε διαφορά της τάξεως του 14,7% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος των 2.58 ευρώ στις 8 Μαΐου 2014 στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου υπερκαλύφθηκε σημαντικά επιβεβαιώνοντας το έντονο ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών για την ΕΤΕ.

    [04] ΗΠΑ: «Προκλητική και αχρείαστη» η επίσκεψη Πούτιν στην Κριμαία

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέκριναν σήμερα την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κριμαία, χαρακτηρίζοντάς την "προκλητική" και επαναλαμβάνοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν αποδέχεται την προσάρτηση της χερσονήσου από τη Ρωσία.

    "Το ταξίδι αυτό είναι προκλητικό και αχρείαστο. Η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία και, φυσικά, δεν αναγνωρίζουμε τις παράνομες, αθέμιτες ενέργειες της Ρωσίας" δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρμεντ Τζεν Ψάκι κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

    [05] Σ. Λαβρόφ: Να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι να ξεκινήσει άμεσα διάλογος μεταξύ του Κιέβου και των νοτιοανατολικών επαρχιών της Ουκρανίας με τη μεσολάβηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

    Ο Λαβρόφ κάλεσε επίσης την Ουάσινγκτον να βοηθήσει να τερματιστούν οι επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού στα νοτιοανατολικά.

    «Ο Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα ότι (. . .) η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί στενά με το Κίεβο ώστε να τερματιστούν οι στρατιωτικές ενέργειες στα νοτιοανατολικά, να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι και να δοθεί αμνηστία στους διαδηλωτές» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 May 2014 - 18:30:23 UTC