Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν στηρίζω κανένα κόμμα στις επερχόμενες εκλογές, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Μ. Θεοδωράκης
  • [02] Απάντηση Χρ. Σταϊκούρα στον Αλ. Τσίπρα στη Βουλή, στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο
  • [03] Ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι στρατηγικοί τομείς της χώρας, όπως το νερό και οι τράπεζες, παραδίδονται σε ξένους
  • [04] Φάρσα για βόμβα στο Μουσείο της Ακρόπολης
  • [05] Έγκλημα με κίνητρο τη ληστεία στα Εξάρχεια
  • [06] Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ
  • [07] Επικρίσεις από ΗΠΑ και Ουκρανία για την επίσκεψη Πούτιν στην Κριμαία

  • [01] Δεν στηρίζω κανένα κόμμα στις επερχόμενες εκλογές, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Μ. Θεοδωράκης

    Διαψεύδει, με ανακοίνωσή του, τα περί συνάντησής του με πολιτικό αρχηγό, ο Μίκης Θεοδωράκης, και υπογραμμίζει ότι δεν στηρίζει κανένα κόμμα.

    Η ανακοίνωση του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής: «Πληροφορούμαι ότι έχει κατακλύσει το διαδίκτυο "είδηση" για δήθεν συνάντησή μου με αρχηγό πολιτικού κόμματος και για δήλωση στήριξης εκ μέρους μου του κόμματος αυτού. Το ΔΙΑΨΕΥΔΩ κατηγορηματικά. Η "δήλωση" αυτή που αναπαράγεται τώρα, έχει γίνει προ διετίας, στα πλαίσια της προσπάθειας που είχα καταβάλει ως επί κεφαλής της ΣΠΙΘΑΣ για τη δημιουργία ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, στο οποίο βεβαίως είχε κληθεί να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια αυτή, όπως είναι γνωστό, δυναμιτίστηκε και απέτυχε. Πιστεύω ότι οι θέσεις μου είναι γνωστές και εύχομαι να μη χρειαστεί να βρεθώ ξανά στη θέση αυτή, να διαψεύδω τα αυτονόητα. Για τελευταία φορά, δεν έχω συναντήσει κανένα πολιτικό εδώ και πάρα πολύ καιρό και ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ στις επερχόμενες εκλογές, Δημοτικές και Ευρωεκλογές».

    [02] Απάντηση Χρ. Σταϊκούρα στον Αλ. Τσίπρα στη Βουλή, στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο

    «Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη νέα Ελλάδα- αλλά ποιες ήταν οι προβλέψεις του για τη σημερινή; Δεν έλεγε πως θα χρειαστεί συμπληρωματικός Προϋπολογισμός, νέα μέτρα λιτότητας και πέρσι και φέτος, ότι δεν θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, ότι δεν θα βγούμε στις αγορές; Στη σημερινή Ελλάδα, οι προβλέψεις, οι προσδοκίες σας, διαψεύστηκαν» απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    «Η νέα Ελλάδα του κ. Τσίπρα θα διώχνει επενδύσεις και επενδυτές; Θα επανακρατικοποιήσει όλες τις επιχειρήσεις -και τις ζημιογόνες; Θα δημιουργήσει μεγαλύτερο κράτος, θα διώξει την επιχειρηματικότητα; Αυτή είναι η Ελλάδα της στασιμότητας, του τέλματος. Εμείς αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και τη σταθερότητα στο εσωτερικό. Βήμα- βήμα, οδηγούμε τη χώρα στο αύριο» συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας.

    [03] Ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι στρατηγικοί τομείς της χώρας, όπως το νερό και οι τράπεζες, παραδίδονται σε ξένους

    Σχέδιο παράδοσης στρατηγικών τομέων της χώρας διαβλέπει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για την κυβερνητική πολιτική, κατηγορώντας τους για απαξίωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

    Όπως είπε ο κ. Καμμένος, την ίδια στιγμή που οι μικροομολογιούχοι αντιμετωπίζονται με τα ΜΑΤ, μεγάλοι κερδοσκόποι αποζημιώνονται, «η Εθνική Τράπεζα παραδίδεται στον Τζορτζ Σόρος» ενώ, όπως είπε, στον Τζον Πόλσον επιδιώκεται να περάσει το 10% της ΕΥΔΑΠ ώστε να ελέγχει το νερό στην Ελλάδα, καθώς και τα κατασχεμένα από τις τράπεζες σπίτια των Ελλήνων. «Αυτό το σχέδιο ξεκίνησε ο Γιώργος Παπανδρέου το συνέχισε η κυβέρνηση Παπαδήμου και το ολοκληρώνει η κυβέρνηση Σαμαρά» ανέφερε και πρόσθεσε πως όταν εκείνος μιλούσε για παιχνίδια με CDS και τις συναντήσεις του Σόρος με τον Παπανδρέου, «μας κατηγορούσαν για σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

    [04] Φάρσα για βόμβα στο Μουσείο της Ακρόπολης

    Φάρσα εκτιμάται ότι ήταν το τηλεφώνημα για βόμβα στο Μουσείο της Ακρόπολης που κινητοποίησε την Αστυνομία νωρίς το απόγευμα. Ειδικότερα, άγνωστος τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα» στις 14:35 αναφέροντας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Μουσείο, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά. Αμέσως η Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, το Μουσείο εκκενώθηκε από τους επισκέπτες και τους υπαλλήλους, αλλά ο χρόνος πέρασε χωρίς να σημειωθεί έκρηξη και γι αυτό εκτιμάται ότι πρόκειται για φάρσα. Ωστόσο, για παν ενδεχόμενο το κτίριο ερευνάται από πυροτεχνουργούς τού Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και εκπαιδευμένα σκυλιά, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κάτι.

    [05] Έγκλημα με κίνητρο τη ληστεία στα Εξάρχεια

    Νεκρή, βρέθηκε στο διαμέρισμά της στα Εξάρχεια, μία 82χρονη Φιλιππινέζα. Η ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία βρέθηκε δεμένη και φιμωμένη, πιθανότατα έπεσε θύμα ληστείας, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε, παρουσίασε σημάδια έρευνας. Για τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος, διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Αττικής.

    [06] Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ

    Παρατείνεται έως τις 16 Μαΐου, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ. Η παράταση αφορά τόσο στους δικαιούχους, όσο και τους παρόχους των κατασκηνωτικών επιχειρήσεων.

    Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013, εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία έξι τουλάχιστον μηνών με οικογενειακό εισόδημα οικονομικού έτους 2013 μέχρι 16.000 ευρώ και οι δικαιούχοι επιλέγονται με αυτοματοποιημένη διαδικασία μοριοδότησης και επιδοτούνται για τη διαμονή των παιδιών τους σε Παιδική Κατασκήνωση του Μητρώου Παροχών του ΟΑΕΔ. Tα παιδιά των δικαιούχων, θα πρέπει να έχουν γεννηθεί από 01.01.1999 έως 14.06.2008 και μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση σε μία και μόνο κατασκηνωτική περίοδο και μέχρι 15 συνεχόμενες ημέρες κατ' ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης.

    [07] Επικρίσεις από ΗΠΑ και Ουκρανία για την επίσκεψη Πούτιν στην Κριμαία

    Ο Λευκός Οίκος επέκρινε την επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κριμαία, τη χερσόνησο που προσάρτησε η Ρωσία αποσπώντας την από την Ουκρανία, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμά της ενέργειας αυτής θα είναι «να αυξηθεί η ένταση» στην περιοχή.

    Ο Ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του, δήλωσε ότι ηεπιστροφή της Κριμαίας στην Ρωσία αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια, μιλώντας ενώπιον χιλιάδων κατοίκων της Σεβαστούπολης. Ο Πούτιν, ο οποίος στεκόταν όρθιος στην γέφυρα του λευκού ταχύπλοου φορώντας ένα μαύρο αδιάβροχο και είχε δίπλα του τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, συνεχάρη μέσω ενός μεγάφωνου τα πληρώματα, τα οποία στέκονταν προσοχή, των περίπου δέκα πολεμικών πλοίων μπροστά από τα οποία πέρασε. Οι προκυμαίες του λιμανιού της Σεβαστούπολης ήταν κατάμεστες από κόσμο, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.

    Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την πρώτη αυτή επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Κριμαία από την προσάρτησή της στην Ρωσία, χαρακτηρίζοντάς την μια σκόπιμη κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ των δύο χωρών.

    Καιο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν την χαρακτήρισε «ανάρμοστη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 May 2014 - 14:30:24 UTC