Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με τις ανακρίτριες
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Tο θέμα είναι η κυβερνητική σταθερότητα
  • [03] Αναστέλλουν την απεργία οι πωλητές λαϊκών αγορών
  • [04] «Τη δεκαετία 1999 - 2010 διακινήθηκε το περισσότερο "μαύρο" χρήμα»
  • [05] Επίσχεση ξεκινούν από τις 12/5 οι ιδιωτικοί φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας
  • [06] Το νοτιοκορεάτικο πλοίο που βυθίστηκε μετέφερε βάρος τρεις φορές μεγαλύτερο από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο

  • [01] Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με τις ανακρίτριες

    Ως εγκληματική οργάνωση με «πολιτικό και επιχειρησιακό σκέλος» περιγράφουν οι ανακρίτριες τη «Χρυσή Αυγή» του 1987 και τη «μετεξέλιξή της σε "Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή"», στα κατηγορητήρια που συνέταξαν σε βάρος των τεσσάρων νέων κατηγορούμενων βουλευτών του κόμματος που χθες έλαβαν προθεσμίες για τις απολογίες τους για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

    Οι δύο εφέτες ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου αναφέρονται στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» στην οποία εντάχθηκαν σταδιακά όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση «από το 1987 και εφεξής». Αναφέρουν δε στα κατηγορητήριά τους ότι η εν λόγω κλειστή ολιγάριθμη ομάδα ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών του 1987 «μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό υπό την αυτή επωνυμία "Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή"» με την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, κατά τα πρότυπα του κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Tο θέμα είναι η κυβερνητική σταθερότητα

    Το πλαίσιο στο οποίο κινείται η ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας, με αφορμή και τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά και το πολιτικό πλαίσιο, στο οποίο κινείται η χώρα, συζήτησαν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, «αυτό που έχει σημασία είναι η συνολική εικόνα. Δεν πρέπει, το βράδυ του β΄γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών να μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η χώρα έχει περιπέσει σε κατάσταση κρίσης και αμφισβήτησης».

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβερνητική σταθερότητα και η ολοκλήρωση της εθνικής στρατηγικής διασφαλίζεται μέσα από τον ρόλο του προοδευτικού πόλου, γιατί -όπως είπε- χωρίς αυτόν δεν μπορούν να διατηρηθούν οι κυβερνητικές ισορροπίες. Ερωτηθείς για το αν αυτή η θέση του θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως προαναγγελία αποχώρησης απ΄την κυβέρνηση, εάν η «Ελιά» δεν «πιάσει» τα ποσοστά που επιθυμεί, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Η κυβέρνηση ανήκει στη συνεργασία. Δεν υπάρχει χωρίς εμάς κυβέρνηση». «Άρα» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος «το θέμα είναι η κυβερνητική σταθερότητα ως τέτοια συνολικά».

    [03] Αναστέλλουν την απεργία οι πωλητές λαϊκών αγορών

    Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών και την απόφαση αυτή την πήραν «μετά την εξ' αρχής στήριξη σύσσωμης της αντιπολίτευσης, καθώς και την πρωτοβουλία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δια του εισηγητή του Μ. Κασσή, τον οποίον συγχαίρουμε και ευχαριστούμε, να καταψηφίσει το Επίμαχο Άρθρο του διαχωρισμού και κληρώσεων των θέσεων, διασφαλίζοντας τις ήδη υπάρχουσες θέσεις πάγκων των Λαϊκών Αγορών» όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση των Ομοσπονδιών Λαϊκών Αγορών.

    Οι Ομοσπονδίες των Λαϊκών Αγορών, στην έκτακτη απογευματινή συνεδρίασή τους, αποφάσισαν ομόφωνα την αναστολή της απεργίας διαρκείας, δηλώνοντας ότι «θα συνεχίσουν τον αγώνα για να ανατραπούν και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις που θίγουν τις λαϊκές αγορές, και θα επιμένουν ώσπου η Πολιτεία να φτιάξει ένα θεσμικό πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πατρίδας μας, των καταναλωτών και των παραγωγών των λαϊκών αγορών».

    [04] «Τη δεκαετία 1999 - 2010 διακινήθηκε το περισσότερο "μαύρο" χρήμα»

    Η δεκαετία 1999 - 2010 φαίνεται να είναι η περίοδος κατά την οποία διακινήθηκε το περισσότερο "μαύρο" χρήμα στη χώρα μας με την αξιοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, σύμφωνα με εκτιμήσεις μελών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

    Η εκτίμηση αυτή διατυπώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η οποία συνεκλήθη προκειμένου να εγκρίνει την ανασυγκρότηση της Αρχής με την τοποθέτηση 12 νέων τακτικών μελών.

    Πρόκειται για πρόσωπα με μεγάλη εμπειρία κυρίως στον ελεγκτικό τομέα και θα πλαισιώσουν κρίσιμες μονάδες της Αρχής.

    [05] Επίσχεση ξεκινούν από τις 12/5 οι ιδιωτικοί φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

    Από την τσέπη τους θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τις διαγνωστικές εξετάσεις από Δευτέρα 12 Μαΐου, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον Οργανισμό, καθώς οι ιδιωτικοί φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προχωρούν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών, ζητώντας άμεση εξόφληση των οφειλομένων (υπολογίζονται περίπου στο 1 δισ. ευρώ) και ξεκάθαρους όρους συνεργασίας.

    Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών φορέων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χαρακτήρισαν «άδικη και ισοπεδωτική» την απαίτηση του υπουργείου Υγείας για εφαρμογή του clawback (μηχανισμός αυτόματων επιστροφών όταν διαπιστώνεται υπέρβαση της δαπάνης) και ζήτησαν ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις εξετάσεις.

    [06] Το νοτιοκορεάτικο πλοίο που βυθίστηκε μετέφερε βάρος τρεις φορές μεγαλύτερο από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο

    Το νοτιοκορεάτικο πλοίο που βυθίστηκε το πρωί της 16ης Απριλίου μετέφερε βάρος τρεις φορές μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο του, ανέφεραν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα έκθεση των εμπειρογνωμόνων της αστυνομίας.

    Το επιβατηγό οχηματαγωγό Sewol μετέφερε φορτίο 3.608 τόνων, συμπεριλαμβανομένων 108 οχημάτων, την 16η Απριλίου, όταν ανατράπηκε και βυθίστηκε ενώ έπλεε από το λιμάνι της πόλης Ιντσόν στο νησί Τζετζού, τουριστικό θέρετρο της Νότιας Κορέας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Γιονάπ, επικαλούμενο την ομάδα έρευνας για τις συνθήκες του ναυτικού δυστυχήματος. Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της έρευνας, κατά τον απόπλου το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο στα 139 από τα 241 δρομολόγια που έκανε στην συγκεκριμένη διαδρομή από τον Μάρτιο του 2013. Αξιωματούχοι υπολογίζουν τα έσοδα από το επιπλέον φορτίο που μετέφερε το πλοίο σε συνολικά 2,9 δισεκ. γουόν (2,8 εκατομμύρια δολάρια, περίπου 2 εκατ. ευρώ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 May 2014 - 16:30:24 UTC