Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι ελληνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες σε συνεχή επαφή με τους ομογενείς της Ουκρανίας
  • [02] Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή στην Αθήνα
  • [03] Ράσμουσεν: Η Ρωσία διαπράττει ένα «ιστορικό λάθος» αποσταθεροποιώντας την Ουκρανία

  • [01] Οι ελληνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες σε συνεχή επαφή με τους ομογενείς της Ουκρανίας

    Οι διπλωματικές αντιπροσωπείες της χώρας μας στο Κίεβο, τη Μαριούπολη και την Οδησσό παρακολουθούν την έκτακτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία και βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την Ομοσπονδία των ελληνικών συλλόγων και τα μέλη τους.

    Αυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, όπου επισημαίνεται επίσης η δήλωση «βαθειάς ανησυχίας» του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλου για την κλιμάκωση της βίας στις ανατολικές περιοχές της χώρας.

    Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως «πρώτη προϋπόθεση για την αναζήτηση λύσεων στην Ουκρανία είναι η ασφάλεια όλων των πολιτών της χώρας. Μόνον έτσι», παρατήρησε ο κ.Βενιζέλος, μπορεί να υπάρχει «η συμμετοχή όλων των περιοχών, των πολιτικών, κοινωνικών και εθνοτικών δυνάμεων μέσα σε ένα αξιόπιστο δημοκρατικό πλαίσιο, με σεβασμό στο κράτος δικαίου, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

    [02] Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή στην Αθήνα

    Ανοικτά θα είναι την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα στο πλαίσιο της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου που θα διαρκέσει εως τις 10 Μαΐου.

    Λόγω του «3ου Ημιμαραθώνιου της Αθήνας», από τις 8 το πρωι έως τις 11.00, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, εκτιμώντας ότι η επιτυχία της εκδήλωσης θα συμβάλλει στην ανάδειξη της εικόνας της πόλης και της αγοράς της, προτείνει στους εμπόρους-μέλη του να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους από τις 12:00 έως τις 18:00.

    Η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 Μαΐου και σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.1 του Ν.4177/2013 επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή στις 4 Μαΐου.

    [03] Ράσμουσεν: Η Ρωσία διαπράττει ένα «ιστορικό λάθος» αποσταθεροποιώντας την Ουκρανία

    Ο γενικός γραμματέας του NATO, ο Δανός Άντερς Φο Ράσμουσεν, εκτίμησε ότι η Ρωσία διαπράττει «ένα ιστορικό λάθος» συνεχίζοντας να αποσταθεροποιεί την Ουκρανία σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και δημοσιεύεται στο φύλλο της γερμανικής εφημερίδας το οποίο κυκλοφορεί αύριο.

    Η Μόσχα διαπράττει ένα «ιστορικό λάθος» που μπορεί να έχει «σημαντικές συνέπειες για τη σχέση ανάμεσα στη Ρωσία και στη Δύση», τόνισε ο Ράσμουσεν, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε.

    Διευκρίνισε ότι ενδέχεται να επιβληθούν «πολύ σκληρές κυρώσεις σε βάρος της ρωσικής οικονομίας», ενώ ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι τα κράτη-μέλη του οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου «δεν (εξετάζουν) τη στρατιωτική επιλογή» στην ουκρανική κρίση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 May 2014 - 18:30:25 UTC