Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινά από αύριο στις 18:00 το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ
  • [02] Συνελήφθη και τέταρτο μέλος των «Ροζ Πανθήρων»
  • [03] Βόμβα μολότοφ σε εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Αφγανιστάν: Tα συνεργεία διάσωσης αναζητούν επιζώντες στα ερείπια

  • [01] Ξεκινά από αύριο στις 18:00 το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ

    Με ένα νέο δελτίο ειδήσεων, μια ελληνική και μια ξένη ταινία και την Αθλητική Κυριακή ξεκινά από αύριο Κυριακή στις 18:00 το πρόγραμμα της η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση. Περίπου έντεκα μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, και το μεταβατικό κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης, η αντίστροφη μέτρηση θα ξεκινήσει λίγο πριν τις 18:00 και με μια «σεμνή τελετή» σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ κο Γ. Προκοπάκη, θα εμφανιστεί το νέο λογότυπο του καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης.

    «Η πρώτη μας προτεραιότητα από την αρχή που ξεκινήσαμε ήταν να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ πριν τις εκλογές για να υπάρχει μια ισορροπία», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ κος Γ. Προκοπάκης. Ο κος Προκοπάκης τόνισε πως η καθυστέρηση κατά μία εβδομάδα της πρεμιέρας της ΝΕΡΙΤ από την αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία της 27ης Απριλίου οφειλόταν σε διαδικαστικούς λόγους και την πλήρη ομαλοποίηση με την EBU. Με 16 νέες εκπομπές που θα ξεκινήσουν σταδιακά να προβάλλονται μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες και ενημερωτικές εκπομπές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές κάθε Τρίτη (εκτός της ερχόμενης Τρίτης λόγω Eurovision) ο νέος φορέας ξεκινά να λειτουργεί.

    [02] Συνελήφθη και τέταρτο μέλος των «Ροζ Πανθήρων»

    Συνελήφθη ακόμα ένα μέλος της εγκληματικής σπείρας «Ροζ Πάνθηρες», χθες το απόγευμα στην Κυψέλη. Πρόκειται για την τέταρτη σύλληψη μέλους της οργάνωσης, που ενέχεται σε σωρεία ληστειών και διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία. Ο 26χρονος είναι Σέρβος όπως και τα υπόλοιπα συλληφθέντα μέλη της σπείρας.

    Αφού εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, στην προσπάθειά του να διαφύγει απώθησε τους αστυνομικούς και τους χτύπησε με τα χέρια και τα πόδια, όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [03] Βόμβα μολότοφ σε εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

    Επίθεση, με βόμβα μολότοφ, πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ, που βρίσκεται στην οδό Σωκράτους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας μικρής έκτασης υλικές ζημίες.

    Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ερευνά την υπόθεση, ενώ η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, καταγγέλλει το γεγονός και κάνει λόγο για «θρασύδειλη επίθεση».

    [04] Αφγανιστάν: Tα συνεργεία διάσωσης αναζητούν επιζώντες στα ερείπια

    Με τις ελπίδες να λιγοστεύουν τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν από νωρίς το πρωί τις εντατικές έρευνες στο βόρειο-ανατολικό Αφγανιστάν για τον εντοπισμό τουλάχιστον 2.000 ανθρώπων που αγνοούνται ή έχουν θαφτεί κάτω από τους τόνους λάσπης και πέτρας μετά τις χθεσινές κατολισθήσεις που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 2.100 χωρικών και τον εκτοπισμό περισσότερων από 4.000, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και την αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (UNAMA).

    Μονάδες του αφγανικού στρατού και συνεργεία διάσωσης με φτυάρια στα χέρια σκάβουν ανάμεσα στα ερείπια των 350 - 400 κατεστραμμένων σπιτιών με την ελπίδα να βρουν παγιδευμένους, ένα δύσκολο έργο λόγω των τόνων της λάσπης που καταπλάκωσαν τα πρόχειρα φτιαγμένα σπίτια. Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ είναι σε ετοιμότητα να συνδράμουν στις έρευνες μόλις το ζητήσει η αφγανική κυβέρνηση. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνδράμει στα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή. Οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή τους εξέφρασαν επίσης τη βούλησή τους να προσφέρουν βοήθεια στην πληγείσα περιοχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 May 2014 - 12:30:27 UTC