Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξαρθρώθηκε ομάδα της διεθνούς συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες»
  • [02] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι πωλητές λαϊκών αγορών - Συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο στην Ολομέλεια
  • [03] Παρατείνεται η ισχύς των βιβλιαρίων υγείας των ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ
  • [04] Την αποδέσμευση των 9μηνων εμπρόθεσμων καταθέσεων, αποφάσισε η Τράπεζα Κύπρου
  • [05] Το Κίεβο προσπαθεί να ανακαταλάβει το Σλαβιάνσκ
  • [06] «Πράσινο φως» για προμελέτη διαχείρισης όμβριων υδάτων στην επιφάνεια της Ακρόπολης
  • [07] Ζ. Μακρή: Χωρίς καμία εξαίρεση ο έλεγχος στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας

  • [01] Εξαρθρώθηκε ομάδα της διεθνούς συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες»

    Τρία μέλη της περιβόητης συμμορίας Σέρβων, «Ροζ Πάνθηρες», που θεωρείται ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος των διωκτικών Αρχών διεθνώς, για κλοπές τεράστιας αξίας, κοσμημάτων και έργων τέχνης, έπεσαν στα χέρια της Ασφάλειας Αττικής, μετά από μεθοδικές έρευνες και ενέδρες. Οι τρεις συλληφθέντες είναι Σέρβοι υπήκοοι και μαζί με ένα ακόμα άτομο που διαφεύγει, αποτελούσαν ομάδα, που έχει διαπράξει περισσότερες από 30 διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων στην Αττική, με λεία που ξεπερνάει τα 550.000 ευρώ, καθώς και κλοπές αυτοκινήτων.

    Οι δράστες εισέβαλαν στα κοσμηματοπωλεία γκρεμίζοντας τις βιτρίνες με κλεμμένα αυτοκίνητα, άρπαζαν ταχύτατα τα κοσμήματα από τις προθήκες και διέφευγαν με άλλα οχήματα. Ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένονται το μεσημέρι από την ΕΛΑΣ.

    [02] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι πωλητές λαϊκών αγορών - Συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο στην Ολομέλεια

    Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών, με αφορμή τη συζήτησηστην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης.

    Αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίαςστο κέντρο της Αθήνας, στην πλ. Κάνιγγος, ενώ για αύριο (Σάββατο 3 Μαΐου) έχουν προγραμματίσει δωρεάν διανομή τροφίμων στον Περισσό στην οδό Σαλαμίνος.

    [03] Παρατείνεται η ισχύς των βιβλιαρίων υγείας των ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ

    Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015, με απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), η ισχύς των βιβλιαρίων υγείας των ανασφάλιστων υπερηλίκων του Οργανισμού, των οποίων η σύνταξη διακόπηκε από 1.1.2013 και μετά. Η ίδια ρύθμιση ισχύει και για τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους. Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης, η απόφαση αυτή, «αποτελεί μια σημαντική κυβερνητική πρωτοβουλία για τη στήριξη και την ανακούφιση μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας της χώρας μας, των ανασφάλιστων υπερηλίκων, καθώς δίνει τη δυνατότητα τόσο στους ίδιους, όσο και στα προστατευόμενα μέλη τους, να έχουν πρόσβαση στο αγαθό της δημόσιας υγείας».

    Για τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους, οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους αρμόδιους ανταποκριτές του ΟΓΑ.

    [04] Την αποδέσμευση των 9μηνων εμπρόθεσμων καταθέσεων, αποφάσισε η Τράπεζα Κύπρου

    Την αποδέσμευση των εννιάμηνων εμπρόθεσμων καταθέσεων, που είχαν δεσμευθεί βάσει των διαταγμάτων ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας τον Ιούλιο του 2013 και οι οποίες έληγαν στις 30 Απριλίου 2014, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, η συγκεκριμένη απόφαση έχει ληφθεί μετά από διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

    Ειδικότερα, η τράπεζα προχώρησε στην αποδέσμευση των εννιαμήνων εμπρόθεσμων καταθέσεων ως ακολούθως:

    - Ένα τρίτο (1/3) των καταθέσεων αποδεσμεύεται άμεσα και είναι διαθέσιμο σε τρεχούμενους λογαριασμούς των κατόχων τους.

    - Ένα τρίτο (1/3) των καταθέσεων μετατρέπεται σε τρίμηνη εμπρόθεσμη κατάθεση που λήγει και αποδεσμεύεται αυτόματα στις 31 Ιουλίου 2014.

    - Ένα τρίτο (1/3) των καταθέσεων μετατρέπεται σε εξάμηνη εμπρόθεσμη κατάθεση που λήγει και αποδεσμεύεται αυτόματα στις 31 Οκτωβρίου 2014.

    [05] Το Κίεβο προσπαθεί να ανακαταλάβει το Σλαβιάνσκ

    Ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν σήμερα τα χαράματα επιδρομή για να προσπαθήσουν να ανακαταλάβουν από τους αυτονομιστές το Σλαβιάνσκ, περικυκλώνοντας την πόλη αυτή της ανατολικής Ουκρανίας και στέλνοντας στρατιωτικά ελικόπτερα, δύο από τα οποία κατερρίφθησαν από τους φιλορώσους αντάρτες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι πιλότοι τους. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ, ο οποίος κατηγόρησε τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι χρησιμοποιούν μισθοφόρους, δήλωσε ότι η ουκρανική επίθεση αντιμετωπίσθηκε με βαρύ πυροβολικό, καθώς οι αντάρτες χρησιμοποίησαν εκτοξευτήρες βομβίδων και φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους για να καταρρίψουν το αεροσκάφος.

    Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τους αυτονομιστές, οι οποίοι έχουν καταλάβει κτίρια σε όλη την ανατολική ουκρανική περιοχή του Ντονμπάς και ζητούν να διεξαχθεί στις 11 Μαΐου δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τουλάχιστον δύο ανατολικών περιφερειών. Η Ρωσία αρνείται την κατηγορία και χαρακτηρίζει τους αυτονομιστές ρωσόφωνους που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, τα οποία δέχονται επίθεση από τους φιλοδυτικούς ηγέτες του Κιέβου.

    [06] «Πράσινο φως» για προμελέτη διαχείρισης όμβριων υδάτων στην επιφάνεια της Ακρόπολης

    Λιμνάζουν τα νερά στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης; Ναι, δυστυχώς, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στην κατάσταση διατήρηση του τείχους και των πρανών του, όσο και στα ίδια τα μνημεία. Η καλή είδηση ωστόσο είναι ότι το ζήτημα της διαχείρισης των όμβριων υδάτων -και της φροντίδας του τείχους- έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης, όπως φάνηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, τα μέλη του οποίου έδωσαν το «πράσινο φως» στη σχετική προμελέτη.

    «Οι βροχοπτώσεις του 2013 και οι πτώσεις βράχων και λίθων από το νότιο τείχος της Ακροπόλεως αντιμετωπίζονται από την Επιτροπή Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ) αφενός με μια πιλοτική εφαρμογή στερεώσεως του τείχους μεταξύ των αντηρίδων της νοτίου πλευράς, που έχει ήδη εγκριθεί από το ΚΑΣ πριν λίγους μήνες, και αφετέρου με την ανάθεση μιας προμελέτης του συνόλου των προβλημάτων που δημιουργούν τα όμβρια ύδατα στα μνημεία και στο περιβάλλον της Ακροπόλεως», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΣΜΑ Χαράλαμπος Μπούρας, παρουσιάζοντας την προμελέτη της αρχιτέκτονα και συντηρήτριας της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, Ανθής Χατζηπαπά, που πήρε ομόφωνα τη θετική «ψήφο» του Συμβουλίου.

    [07] Ζ. Μακρή: Χωρίς καμία εξαίρεση ο έλεγχος στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας

    Στο μικροσκόπιο, των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείο Υγείας, μπαίνουν οι μονάδες Ψυχικής Υγείας, ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή από τον έλεγχο δεν θα εξαιρεθούν ούτε εκείνες στις οποίες συμμετέχουν εν ενεργεία πολιτικοί ή συγγενείς συνδικαλιστών ή οι έχοντες διαχρονικά ασυλία. «Αυτή τη φορά, τον τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη», είπε.

    Η υφυπουργός παρουσίασε τα αποτελέσματα δειγματοληπτικού ελέγχου, σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας, όπου διαπιστώθηκαν αρκετές παρατυπίες, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της συντονιστικής επιτροπής του Δικτύου για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Ψυχική Υγεία «Αργώ». Η κ. Μακρή υπογραμμίζει ότι τα Κέντρα Ημέρας μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες και σε ψυχικά πάσχοντες, που διαβιούν σε οικοτροφεία και ξενώνες, στην περίπτωση που οι ασθενείς αυτοί ετοιμάζονται να κάνουν το επόμενο βήμα στην κοινωνική τους επανένταξη, δηλαδή είτε να επιστρέψουν στην οικογένειά τους , είτε να ζήσουν αυτόνομα. Γι΄ αυτό και τα Κέντρα Ημέρας θεωρούνται παγκοσμίως ενδιάμεσες δομές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 May 2014 - 8:30:28 UTC