Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του»
  • [02] Αερογέφυρα ζωής για τη μεταφορά 35χρονης εγκύου
  • [03] Μαζική συμμετοχή στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς
  • [04] Η Μέρκελ ζήτησε τη βοήθεια του Πούτιν για την απελευθέρωση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ
  • [05] Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε φυλακή στις ΗΠΑ

  • [01] Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του»

    «Aν δεν πάει καλά η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά, που μας ενδιαφέρει εμάς, στις εκλογές, ή αν το άθροισμα π.χ. της κυβέρνησης είναι πιο χαμηλό από του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει περίπτωση να κρατηθεί κυβέρνηση; Σε κάθε περίπτωση, αν το άθροισμα των δύο κομμάτων είναι μικρότερο από του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει κάποιος που θα πει ότι προχωράμε; Πώς θα πει προχωράμε και πού;» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφερόμενος στις δηλώσεις Βενιζέλου για το μέλλον της κυβέρνησης. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα πρόσθεσε «Εάν ήμασταν σε ένα ευρωπαϊκό κράτος, οι ευρωεκλογές θα ήταν ευρωεκλογές. Δυστυχώς, όμως, τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα».

    Παραδέχθηκε ότι «έχουν κάνει κακό στην πορεία της παράταξης όλα αυτά τα εσωτερικά ζητήματα που δεν οδηγούν πουθενά» και συμπλήρωσε «Υπήρξε κάτι με ιδιαίτερο συμβολισμό: η επιλογή του κ. Παπανδρέου να πάει στην παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Κοππά, με την παρουσία του κ. Κουβέλη, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και όπως καταλαβαίνετε, αυτό είχε αντιδράσεις σε όλο το πλάτος της παράταξης. Δεν νομίζω ότι υπήρξε κάποιος που είπε ότι έκανε σωστά ο κ. Παπανδρέου. Από εκεί και πέρα, όπως είπα και εγώ και όλοι, ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και δεν θα του υποδείξω βέβαια εγώ τι να κάνει. Αλλά θα προτιμούσα να πάει σε μια εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ ή της Ελιάς».

    [02] Αερογέφυρα ζωής για τη μεταφορά 35χρονης εγκύου

    Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε το μεσημέρι από τη Ρόδο στο Ηράκλειο Κρήτης, 35χρονη έγκυο η οποία παρουσίασε πρόβλημα κύησης ενώ διανύει την 30η εβδομάδα. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 13:15 το μεσημέρι στο Ηράκλειο και η έγκυος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η αερομεταφορά της εγκύου έγινε μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ.

    [03] Μαζική συμμετοχή στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

    Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας όπου ολοκληρώθηκε η πορεια των συνδικάτων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Στην ειρηνική κινητοποίηση συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας ενώ δυναμικό παρόν έδωσαν οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης και οι σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Στελέχη της ΓΣΕΕ χαρακτήρισαν τις συγκεντρώσεις της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων, μαζικές και δυναμικές, και πρόσθεσαν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν όσο συνεχίζονται οι πολιτικές που πλήττουν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

    [04] Η Μέρκελ ζήτησε τη βοήθεια του Πούτιν για την απελευθέρωση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ζήτησε σήμερα από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να «συμβάλει» στην απελευθέρωση των επιθεωρητών του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), τους οποίους κρατούν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε το Κρεμλίνο.

    Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας «Η Μέρκελ ζήτησε (από τον Πούτιν) να συμβάλει στην απελευθέρωση των στρατιωτικών παρατηρητών που κρατούνται στη νοτιοανατολική Ουκρανία και οι οποίοι προέρχονται από χώρες της Ευρώπης περιλαμβανομένης της Γερμανίας» σημείωσε το Κρεμλίνο σε ένα δελτίο τύπου. Από την πλευρά του ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στην Άγγελα Μέρκελ ότι η απόσυρση των ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων από την νοτιοανατολική Ουκρανία, ο τερματισμός της βίας και η έναρξη ενός διεθνούς διαλόγου αποτελούν καίρια ζητήματα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

    [05] Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε φυλακή στις ΗΠΑ

    Δύο κρατούμενοι στις φυλακές της κομητείας Εσκάμπια, στη βορειοδυτική Φλόριντα σκοτώθηκαν και 100 με 150 κρατούμενοι και δεσμοφύλακες τραυματίστηκαν σε μια κατά τα φαινόμενα έκρηξη φυσικού αερίου που σημειώθηκε νωρίς σήμερα στις εγκαταστάσεις της, στη βορειοδυτική Φλόριντα, στις νότιες ΗΠΑ ανακοίνωσε αξιωματούχος της κομητείας. Η έκρηξη ισοπέδωσε μέρος των τετραώροφων κεντρικών εγκαταστάσεων της φυλακής, στην οποία κρατούνται 600 τρόφιμοι, περίπου στις 23:00 τοπική ώρα της Τετάρτης (06.00 ώρα Ελλάδος σήμερα), δήλωσε η εκπρόσωπος της κομητείας Κάθλιν Κάστρο.

    Τραυματισμένοι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής και όσοι δεν τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν σε άλλα κέντρα κράτησης στην κομητεία Εσκάμπια και στη γειτονική κομητεία Σάντα Ρόζα, δήλωσε η Κάστρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 May 2014 - 12:30:25 UTC