Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Έχω εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα», δηλώνει ο Μανώλης Γλέζος
  • [02] «Επαναστατικό Αγώνα» και Ν. Μαζιώτη δείχνει η ΕΛΑΣ για τη ληστεία στην Κλειτορία Καλαβρύτων
  • [03] Αρνητικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων για κοροναϊό σε 70χρονο
  • [04] Κανονικά σήμερα το βράδυ τα δρομολόγια του τραμ
  • [05] Δεν πρόκειται να αλλάξουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2014, είπε ο Ασ. Παπαγεωργίου
  • [06] Βάσει του πλέον δυσμενούς σεναρίου θα γίνουν εφέτος τα stress tests των τραπεζών
  • [07] Πέφτει η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα
  • [08] Οι πιλότοι της Air France εξήγγειλαν απεργία διαρκείας
  • [09] Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε την ανέγερση σχεδόν 14.000 κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς τους τελευταίους 9 μήνες
  • [10] Ι. Αλαφούζος: Χριστούγεννα αρχίζουν τα έργα στη Λεωφόρο

  • [01] «Έχω εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα», δηλώνει ο Μανώλης Γλέζος

    «Θέλω να μεταφέρω στην Ευρωβουλή όχι το πείραμα που λένε μερικοί ότι γίνεται στην Ελλάδα, αλλά το ξεκίνημα που κάνει για να αποκτήσουμε μια Ευρώπη των λαών και της πραγματικής δημοκρατίας, των πολιτών και όχι μια Ευρώπη του κεφαλαίου, του χρήματος και των συμφερόντων», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» ο Μανώλης Γλέζος αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ερωτηθείς για την απουσία του Αλ. Τσίπρα από το πρώτο ευρω-ντιμπέιτ και στην παρατήρηση ότι πρόκειται για λάθος κίνηση, ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε: «Πρώτη φορά παίρνω είδηση το γεγονός (ότι μιλάνε για λάθος κίνηση Τσίπρα). Δεν το ξέρω και όταν δεν έχω όλα τα στοιχεία, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Έχω κάποια εμπιστοσύνη στον Αλέξη. Πολλοί με κακολογούν γι' αυτό και μου λένε ότι του δίνεις μεγάλη εμπιστοσύνη. Ναι του έχω εμπιστοσύνη. Είναι ένας νέος άνθρωπος και εγώ, χωρίς να είναι περιαυτολογία αυτό, είχα χρηματίσει σε πιο υπεύθυνες θέσεις. Του δίνω την εμπιστοσύνη μου, όταν βλέπω ότι ακολουθούν ένα σωστό δρόμο».

    [02] «Επαναστατικό Αγώνα» και Ν. Μαζιώτη δείχνει η ΕΛΑΣ για τη ληστεία στην Κλειτορία Καλαβρύτων

    Τον Επαναστατικό Αγώνα και τον καταζητούμενο Νίκο Μαζιώτη, δείχνουν στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την αιματηρή ένοπλη ληστεία, που διαπράχθηκε στις 10 Μαρτίου 2014, στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στην Κλειτορία Καλαβρύτων. Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ έδωσε επίσης στη δημοσιότητα 28 φωτογραφίες, από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της τράπεζας, που απεικονίζουν τους δράστες την ώρα της ληστείας. Όπως φαίνεται, οι δύο δράστες έχουν ακάλυπτα τα πρόσωπα, αλλά είναι μεταμφιεσμένοι με περούκες. Σε ό,τι αφορά στα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και τις εργαστηριακές εξετάσεις στα εκληματολογικά εργαστήρια, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, προκύπτουν τα εξής: Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε κάλυκα από πυροβολισμό, ενός εκ των δραστών της ληστείας, εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε πληθώρα αντικειμένων που κατασχέθηκαν: - Κατά τη σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», το 2010, σε οικία επί της οδού Ανθέων 3 στα Καλύβια Αττικής, όπου διέμεναν ο Νίκος Μαζιώτης και η Παναγιώτα Ρούπα. - Σε διαμερίσματα - κρυσφύγετα, επί των οδών Μηδείας 7 και Πάρου στην Κυψέλη και Σαραντόγλου 35 στη Νέα Φιλαδέλφεια, που χρησιμοποιούσε η ίδια οργάνωση. - Σε «γιάφκα» επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη, όπου βρέθηκε το σύνολο σχεδόν του οπλισμού, καθώς και προκηρύξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Το ίδιο βιολογικό υλικό ανιχνεύθηκε και σε ΙΧ αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο Νίκος Μαζιώτης, (όχι ιδιοκτησίας του), με αριθμό κυκλοφορίας ΖΗΙ-4209. Στελέχη της ΕΛΑΣ, ανέφεραν πως όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το παραπάνω βιολογικό υλικό ανήκει στο Νίκο Μαζιώτη, ωστόσο αυτό δεν διασταυρώνεται επίσημα, καθώς ο καταζητούμενος, όταν είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2010, είχε αρνηθεί να δώσει δείγμα βιολογικού υλικού για DNA, γι' αυτό και δεν μπορεί να γίνει σύγκριση, σύμφωνα με τον νόμο. Υπενθυμίζεται ότι η ένοπλη ληστεία στην Κλειτορία, έγινε από δύο άτομα, τα οποία εισέβαλαν στην τράπεζα και άρπαξαν 4.000 ευρώ από τα ταμεία, γιατί δεν άνοιγε το χρηματοκιβώτιο, όπως είχαν σχεδιάσει.

    [03] Αρνητικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων για κοροναϊό σε 70χρονο

    Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη 70χρονος για τον κοροναϊό mers. Πρόκειται για Έλληνα υπήκοο, που έφτασε στη χώρα από την περιοχή του Περσικού Κόλπου και ο οποίος αρχικά νοσηλεύθηκε στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου «Σωτηρία».

    Οι ελληνικές υγειονομικές Αρχές διερεύνησαν άλλα δύο ύποπτα περιστατικά για κοροναϊό, τα οποία σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων βγήκαν και αυτά αρνητικά. Πρόκειται για μία γυναίκα και έναν άνδρα οι οποίοι είχαν φτάσει πρόσφατα στη χώρα από περιοχές της αραβικής χερσονήσου. Το μόνο εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από mers-κοροναϊό, είναι ο 69χρονος Έλληνας που επέστρεψε από τη Σαουδική Αραβία την Μ. Πέμπτη και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Σωτηρία».

    [04] Κανονικά σήμερα το βράδυ τα δρομολόγια του τραμ

    Κανονικά θα πραγματοποιηθούν σήμερα το βράδυ τα δρομολόγια του τραμ, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στο τμήμα «AΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ- ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ».

    [05] Δεν πρόκειται να αλλάξουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2014, είπε ο Ασ. Παπαγεωργίου

    Τα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι σταθερά από το 2013 και δεν πρόκειται να αλλάξουν το 2014, επεσήμανε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου. Στο πλαίσιο ενεργειακού συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο υφυπουργός ανέφερε ακόμη ότι η μνημονιακή υποχρέωση για άρση των σταυροειδών επιδοτήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ (δηλαδή η επιδότηση μιας κατηγορίας τιμολογίων με επιβάρυνση μιας άλλης) θα υλοποιηθεί σταδιακά χωρίς απαραίτητα να οδηγήσει σε αυξήσεις στα χαμηλά τιμολόγια. Συγκεκριμένα, όπως είπε, για το αγροτικό τιμολόγιο που εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία η λύση που θα δοθεί είναι η εγκατάσταση «έξυπνων» μετρητών (που έχουν τη δυνατότητα επιβολής διαφορετικών χρεώσεων στη διάρκεια του 24ώρου) κατά προτεραιότητα στις αγροτικές χρήσεις. Και για το πρώτο κλιμάκιο του οικιακού τιμολογίου (0-800 κιλοβατώρες) ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι αφορά είτε νοικοκυριά που έχουν ήδη ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο είναι εξοχικές κατοικίες. Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής των κλιμακίων του τιμολογίου της ΔΕΗ.

    [06] Βάσει του πλέον δυσμενούς σεναρίου θα γίνουν εφέτος τα stress tests των τραπεζών

    Βάσει του πλέον δυσμενούς σεναρίου για την πορεία της οικονομίας θα γίνουν εφέτος οι έλεγχοι αντοχής (stress tests)των ευρωπαϊκώντραπεζών, αναφέρει δημοσίευματου πρακτορείου οικονομικών ειδήσεωνBloombergμετά τις σχετικές ανακοινώσεις πουέκανε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ). Οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν μία μείωση των τιμών των κατοικιών κατά 21,2% καθώς και μία μεγάλη μείωση της οικονομικής δραστηριότητας και αύξηση της ανεργίας.

    Οι ασκήσεις αντοχής θα βασισθούν στην υπόθεση μείωσης των τιμών των μετοχών στην ΕΕ κατά 19,2% σε μία τριετία και των τιμών των εμπορικών ακινήτων κατά 14,7%.Όσον αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης, οι ασκήσεις θα λάβουν υπόψη ότι θα διαμορφωθεί σωρευτικά 7 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο από το 2014 έως το 2016, με αντίστοιχη αύξηση της ανεργίας στο 13% και σταθερές τιμές καταναλωτή. Για το ουγγρικό φιορίνι και το πολωνικό ζλότι γίνεται η υπόθεση ότι θα χάσουν το ένα τέταρτο της αξίας τους στο δυσμενές σενάριο.

    [07] Πέφτει η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα

    Η δημοτικότητα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται σε σαφή πτώση, καθώς μια πλειονότητα των Αμερικανών επικρίνει την πολιτική του στην οικονομία και την υγειονομική περίθαλψη, καθώς και τη διαχείριση εκ μέρους του της κρίσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση. Το ποσοστό έγκρισης του ενοίκου του Λευκού Οίκου έπεσε στο 41% τον Απρίλιο από 46% που ήταν στη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών της χρονιάς, σύμφωνα με μια έρευνα των Ουάσινγκτον Ποστ - ABC News που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, Δευτέρα, το βράδυ. Δυσαρεστημένο μαζί του είναι το 52%, από 50% στην αρχή του 2014. Μόνο 42% των ερωτηθέντων εγκρίνουν τη διαχείριση του Ομπάμα στην οικονομία και 37% τον τρόπο με τον οποίο εφάρμοσε το νέο νόμο για την υγεία, τη μεταρρύθμιση-φάρο του, που επονομάσθηκε "Obamacare" και είχε μια δύσκολη αρχή, αλλά τελικά βρήκε τελικά περισσότερους από επτά εκατομμύρια συνδρομητές, όπως ήλπιζε η κυβέρνηση Ομπάμα. Μόλις 34% των ερωτηθέντων είναι εξάλλου ικανοποιημένοι από τη διαχείριση εκ μέρους του προέδρου της κρίσης στην Ουκρανία, αναφέρεται στη δημοσκόπηση.

    [08] Οι πιλότοι της Air France εξήγγειλαν απεργία διαρκείας

    Η Air France σχεδιάζει να ματαιώσει αδιευκρίνιστο αριθμό πτήσεων ως αποτέλεσμα ενδεχόμενης πανεθνικής απεργιακής κινητοποίησης η οποία σχεδιάζεται από τις 3 ως τις 30 Μαΐου από το συνδικάτο των πιλότων SNPL, ανακοίνωσε σήμερα η αεροπορική εταιρεία. «Αυτή η απεργιακή κινητοποίηση είναι ασυνήθιστη τόσο για το μέγεθός της, καθώς θα διαρκέσει σχεδόν ένα μήνα, όσο και για τις μεθόδους της, εξαιτίας των οποίων οι πτήσεις της Air France θα πλήττονται σε δύο περιόδους αιχμής στη διάρκεια της ημέρας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία.

    Το μεγαλύτερο συνδικάτο πιλότων της Γαλλίας καλεί τα μέλη του να απεργούν για δύο ώρες το πρωί και τρεις ώρες το απόγευμα και οι περισσότερες από τις πτήσεις που θα επηρεαστούν από την απεργία θα ματαιωθούν, αναφέρει η Air France στην ανακοίνωσή της.

    [09] Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε την ανέγερση σχεδόν 14.000 κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς τους τελευταίους 9 μήνες

    Το Ισραήλ ενέκρινε την ανέγερση 13.851 κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ στη διάρκεια των τελευταίων εννέα μηνών που μετείχε στις διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους οι οποίες λήγουν σήμερα χωρίς αποτέλεσμα, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση κατά της εποικιστικής δραστηριότητας "Ειρήνη Τώρα".

    Τα στοιχεία αυτά που αφορούν την έγκριση 50 κατοικιών κατά μέσον όρο ημερησίως είναι πρωτοφανή ως προς το μέγεθός τους. Σύμφωνα με τη μκο, το χρονικό αυτό διάστημα οι ισραηλινές αρχές προώθησαν σχέδια ανέγερσης 8.983 κατοικιών, εκ των οποίων 6.661 στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης και οι υπόλοιπες στους εβραϊκούς οικισμούς της προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Το ίδιο διάστημα δημοσιεύτηκαν 4.868 προσκλήσεις υποβολής προσφορών για την ανέγερση κατοικιών στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

    Παράλληλα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε πολλά παλαιστινιακά κτίρια, ανάμεσά τους ένα τζαμί, που κατασκευάστηκαν χωρίς την έγκρισή του σε χωριό βορείως της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

    [10] Ι. Αλαφούζος: Χριστούγεννα αρχίζουν τα έργα στη Λεωφόρο

    Το πλάνο για την ανακατασκευή της ιστορικής έδρας του Παναθηναϊκού, αλλά και τη νέα τιμολογιακή πολιτική για τα εισιτήρια διαρκείας παρουσίασε ο Γιάννης Αλαφούζος σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το μεσημέρι. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ξεκαθάρισε ότι οι «πράσινοι» θα παραμείνουν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, εξήγησε ότι από αύριο ξεκινούν να «τρέχουν» οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και εκτίμησε ότι, αν και οι εργασίες θα είναι σε θέση να αρχίσουν από τον Οκτώβριο, πιθανότατα θα μετατεθούν για το Δεκέμβριο, μετά τη λήξη του πρώτου γύρου του επόμενου πρωταθλήματος. Τα έργα αναμένεται να διαρκέσουν 3-4 μήνες και στο διάστημα αυτό το «τριφύλλι» θα αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ, ενώ μετά την ολοκλήρωσή τους η Λεωφόρος θα έχει χωρητικότητα 20-22.000 θεατών και θα πληροί τις προδιαγραφές της UEFA.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 April 2014 - 14:30:25 UTC