Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δέμα με εκρηκτικό μηχανισμό στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας
  • [02] Κακουργηματικού βαθμού έγιναν οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες για το δυστύχημα στο Ελληνικό
  • [03] Εισαγγελική έρευνα με αφορμή καταγγελίες για επικίνδυνα ανοικτά φρεάτια κατά μήκος της παραλιακής
  • [04] Παιδίατρος συνελήφθη για παιδική πορνογραφία στα Ιωάννινα
  • [05] «Φρένο» στην παράνομη κυκλοφορία ΙΧ αυτοκινήτων με πινακίδες Βουλγαρίας
  • [06] Λιγότερα δάνεια έδωσαν οι τράπεζες και τον Μάρτιο
  • [07] Στη Βουλή αύριο το νέο Μεσοπρόθεσμο
  • [08] Συμμετοχή της ΕΤεπ με 50 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο
  • [09] Προειδοποιεί η Gazprom για τυχόν επέκταση των κυρώσεων
  • [10] Αυτονομιστές στη Σλαβιάνσκ: Θα συζητήσουμε απελευθέρωση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ μόνο αν η ΕΕ άρει τις κυρώσεις της
  • [11] Σταθερή η κατάσταση της υγείας του δημάρχου του Χάρκοβο
  • [12] Άνοδος των ευρωσκεπτικιστών στη Γερμανία

  • [01] Δέμα με εκρηκτικό μηχανισμό στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας

    Ύποπτο δέμα εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας και ήδη μεταβαίνει στην περιοχή συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το συγκεκριμένο δέμα παρελήφθη με τη σημερινή αλληλογραφία προς το αστυνομικό τμήμα και μέσα υπήρχε ένα βιβλίο εντός του οποίου εντοπίστηκε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός. Πρόκειται για δύο δυναμίτες και καλώδια που βρέθηκαν μέσα στο δέμα ενώ αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση.

    [02] Κακουργηματικού βαθμού έγιναν οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες για το δυστύχημα στο Ελληνικό

    Κακουργηματικού βαθμού έγιναν οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες για το δυστύχημα στο παιδικό πάρκο στο Ελληνικό, το απόγευμα της Κυριακής, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της αδελφής του. Οι δικαστικές Αρχές μετέτρεψαν τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν χθες στους τέσσερις κατηγορουμένους από πλημμελήματα, σε κακουργήματα, καθώς φαίνεται να προέκυψαν νέα στοιχεία στην υπόθεση. Έτσι, η κατηγορία που αρχικά είχε απαγγελθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Ενόψει της εξέλιξης αυτής οι τέσσερις κατηγορούμενοι, δηλαδή ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο Ιταλός ενοικιαστής των παιχνιδιών και οι δύο υπάλληλοι, υπήκοοι Μπαγκλαντές, που επρόκειτο σήμερα να απολογηθούν για πλημμελήματα, ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή της υπόθεσης νέα προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

    [03] Εισαγγελική έρευνα με αφορμή καταγγελίες για επικίνδυνα ανοικτά φρεάτια κατά μήκος της παραλιακής

    Ενδεχόμενες ευθύνες αρμοδίων για ανοικτά φρεάτια κατά μήκος της παραλιακής στα όρια των δήμων Ελληνικού και Γλυφάδας θα αναζητήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με αφορμή καταγγελίες στον Τύπο. Με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών θα διενεργηθεί από εισαγγελέα Πρωτοδικών προκαταρκτική εξέταση με αφορμή διαδικτυακή ανάρτηση στο zougla.gr, στις 22-4-2014, για την ύπαρξη ανοικτών φρεατίων κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου στα όρια των δήμων Ελληνικού-Γλυφάδας, εκ των οποίων γεννάται κίνδυνος σωματικών βλαβών των χρηστών της οδού. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε περιστατικό σημαντικού τραυματισμού ποδηλάτη, εξαιτίας της κατάστασης του δρόμου. Η εισαγγελική έρευνα εφόσον διαπιστώσει τη βασιμότητα της καταγγελίας θα αναζητήσει τυχόν ευθύνες κάθε αρμόδιας Αρχής.

    [04] Παιδίατρος συνελήφθη για παιδική πορνογραφία στα Ιωάννινα

    Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της κατοχής και της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας βρίσκεται ένας 47χρονος αλλοδαπός παιδίατρος, που διατηρούσε ιατρείο στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Η σύλληψη του παιδιάτρου, έγινε από κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που μετέβη στα Ιωάννινα για να ασχοληθεί ειδικά με την υπόθεση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είχε εντοπίσει το ηλεκτρονικό ίχνος του 47χρονου ο οποίος τέθηκε σε παρακολούθηση. Αυτή την ώρα ο συλληφθείς, οδηγείται στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.

    [05] «Φρένο» στην παράνομη κυκλοφορία ΙΧ αυτοκινήτων με πινακίδες Βουλγαρίας

    «Φρένο» στην παράνομη κυκλοφορία ΙΧ αυτοκινήτων στην Ελλάδα με ξένες πινακίδες γειτονικών χωρών (πχ Βουλγαρία) από Έλληνες κατοίκους επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη. Στην απόφαση ορίζεται ότι προϋπόθεση για τη νόμιμη κυκλοφορία από Έλληνες κατοίκους αυτοκινήτων ΙΧ με ξένες πινακίδες είναι να εργάζονται σε άλλο κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να χρησιμοποιούν στην Ελλάδα επιβατικό όχημα που είναι ταξινομημένο στο όνομα εταιρείας που εδρεύει στο άλλο κράτος- μέλος. Επίσης, στην περίπτωση άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ξένη χώρα από Έλληνα κάτοικο θα πρέπει να αποδεικνύεται από επίσημα έγγραφα η δραστηριότητα της εταιρίας ( βεβαιώσεις καταβολής ασφαλιστικών εισφορών κ.α.).

    [06] Λιγότερα δάνεια έδωσαν οι τράπεζες και τον Μάρτιο

    Συνεχίστηκε η μείωση των χορηγήσεων τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκε κατά 4,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013. Η καθαρή ροή χρηματοδότησης ήταν αρνητική κατά 718 εκατ. ευρώ. Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Μάρτιο του 2014, ήταν αρνητική κατά 405 εκατ. ευρώ (Μάρτιος 2013: αρνητική καθαρή ροή 131 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε -5,3%, από -5,2% τον Φεβρουάριο του 2014.

    [07] Στη Βουλή αύριο το νέο Μεσοπρόθεσμο

    Αύριο το μεσημέρι, εκτός απροόπτου, θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας 2015- 2018. Θα έχει προηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία θα εξεταστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο έως την προσεχή Δευτέρα 5 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα θέσει στη συνεδρίαση του Eurogroup το ζήτημα της νέας μείωσης του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το ζήτημα θα τεθεί μεν στο Eurogroup, «αλλά η διαδικασία θα είναι μακρά» για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων. Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, ότι η διαδικασία αναμένεται να είναι ανάλογη εκείνης του Νοεμβρίου 2012, όταν εξετάστηκε από τους εταίρους το σύνολο των δεδομένων. Τώρα, πρόσθεσε, θα συμπεριληφθούν στα νέα δεδομένα, τα στοιχεία για τις τράπεζες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι όποιες αποφάσεις προσδιορίζονται χρονικά προς το τέλος του έτους, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα ευρωπαϊκά stress tests στα πιστωτικά ιδρύματα.

    [08] Συμμετοχή της ΕΤεπ με 50 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

    Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν διατεθεί σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα πρώτα χρήματα από το δεύτερο «υποταμείο» του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου. Αυτό αναφέρθηκε σήμερα στην εκδήλωση υπογραφής μνημονίου συνεργασίας του ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με την Ελληνική Δημοκρατία, σχετικά με τη συμμετοχή της ΕΤΕπ στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο. Όπως ανακοινώθηκε η ΕΤΕπ θα συμβάλει στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο με 50 εκατ. ευρώ ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της Ελληνικής κυβέρνησης και με Γαλλικό Επενδυτικό Ταμείο, τη Γαλλική Τράπεζα Παρακαταθηκών και Δανείων και με ιδιώτες για τη συμμετοχή και νέων κεφαλαίων στο ίδιο ταμείο. Στόχος του Ταμείου είναι να προάγει την ανάπτυξη, την καινοτομία και την απασχόληση μέσω της παροχής μεσομακροπρόθεσμων πιστώσεων και ιδίων κεφαλαίων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) καθώς και σε μικρού μεγέθους έργα υποδομής που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε καίριους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Τη συμφωνία υπέγραψαν από την πλευρά της Ελληνικής Δημοκρατίας ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και από την πλευρά του Ομίλου ΕΤΕπ ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόιερ, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι τα κονδύλια δεν είναι πολύ υψηλά, αλλά μπορούν να προσεγγίσουν πολύ περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια και επανέλαβε τη σημασία της αποκατάστασης της ρευστότητας για την πορεία προς την ανάπτυξη. Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόιερ, οποίος σημειώνεται ότι επισκέπτεται την Ελλάδα για τέταρτη φορά μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε πρόσθετη στήριξη στις ελληνικές ΜΜΕ μέσω του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, εφόσον η ΕΤΕπ αξιολογήσει θετικά το επιχειρηματικό σχέδιο του Ταμείου, μόλις το λάβει από τις ελληνικές αρχές». Ακόμη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τα νέα προγράμματα που ετοιμάζει η ΕΤΕπ σημείωσε ότι πολλοί επιχειρηματίες πλησιάζουν τον ίδιο και στελέχη της τράπεζάς και δηλώνουν ότι επειδή η επιχείρηση τους είναι πολύ μικρή δεν έχει πρόσβαση σε χρηματοδοτικά προγράμματα που εξαγγέλλονται. Γι αυτό, είπε ο ίδιος, ήδη έχει ανοίξει μία συζήτηση ώστε να διαμορφωθούν προγράμματα που απευθύνονται σε ακόμη μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις.

    [09] Προειδοποιεί η Gazprom για τυχόν επέκταση των κυρώσεων

    Η ρωσική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε ότι τυχόν επέκταση των δυτικών κυρώσεων κατά της Μόσχας για την ανάμειξή της στην κρίση στην Ουκρανία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και στις μετοχές της. Η Gazprom και τα στελέχη της δεν έχουν γίνει στόχος των κυρώσεων που έχουν επιβάλει στη Μόσχα οι ΗΠΑ και η Ευρώπη. Ο ρωσικός κολοσσός , οι εξαγωγές του οποίου καλύπτουν το 30% της ζήτησης φυσικού αερίου στην Ευρώπη, προειδοποίησε επίσης ότι πιθανή διαφωνία με το Κίεβο επί της τιμής του φυσικού αερίου είναι πιθανόν να οδηγήσει στη διακοπή των εξαγωγών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω των αγωγών που διασχίζουν την Ουκρανία.

    Κατά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων η εταιρεία παρουσίασε καθαρά κέρδη ύψους 23 δισεκατομμυρίων ευρώ, 7% χαμηλότερα σε σχέση με το 2013, κυρίως εξαιτίας της πτώσης των πωλήσεων προς τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης και μεσούσης της έντασης με την Ουκρανία. Ο κύκλος εργασιών ωστόσο ενισχύθηκε κατά 10% στα 105 δισεκατομμύρια ευρώ, κυρίως χάρη στην αύξηση κατά 15% των πωλήσεων φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, στα 33.9 δισεκατομμύρια ευρώ.

    [10] Αυτονομιστές στη Σλαβιάνσκ: Θα συζητήσουμε απελευθέρωση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ μόνο αν η ΕΕ άρει τις κυρώσεις της

    Ο αυτοανακηρυχθείς δήμαρχος της πόλης Σλαβιάνσκ που ελέγχεται από τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ότι θα συζητήσει με τη Δύση την απελευθέρωση των κρατούμενων στρατιωτικών παρατηρητών μόνον εφ' όσον η ΕΕ άρει τις κυρώσεις εναντίον αρχηγών των ανταρτών.

    Ο Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ, ο ντε φάκτο δήμαρχος του Σλαβιάνσκ, δήλωσε προς το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ πως η επιβολή της απαγόρευσης έκδοσης θεώρησης εισόδου (βίζας) και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων που επιβλήθηκε στον Ντένις Πουσίλιν, αρχηγό της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, και στον Αντρέι Πούργκιν, έναν άλλο ηγέτη της ανατολικής αυτής περιοχής, "δεν συμβάλλουν στο διάλογο". Οι έξι παρατηρητές βρίσκονταν στην Ουκρανία υπό την αιγίδα του Οργανισμου για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Τέθηκαν υπό κράτηση την περασμένη εβδομάδα αφού αυτονομιστές είπαν ότι βρήκαν ανάμεσά τους έναν ουκρανό κατάσκοπο.

    [11] Σταθερή η κατάσταση της υγείας του δημάρχου του Χάρκοβο

    Ο δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της ανατολικής Ουκρανίας νοσηλεύεται σήμερα σε "σταθερή" κατάσταση σε νοσοκομείο του Ισραήλ, όπου μεταφέρθηκε αεροπορικώς ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του κατά την δολοφονική απόπειρα που εκδηλώθηκε χθες εναντίον του. Ο δήμαρχος του Χάρκοβο Γκενάντι Κερνές, ένας από τους επιφανέστερους πολιτικούς εβραϊκής καταγωγής της Ουκρανίας, δέχτηκε χθες πυροβολισμό στην πλάτη και την ίδια ημέρα υποβλήθηκε σε επέμβαση στην Ουκρανία.

    [12] Άνοδος των ευρωσκεπτικιστών στη Γερμανία

    Άνοδο του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» («AfD») και σταθερά ποσοστά για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL, το 65% των ψηφοφόρων επιλέγει τα δύο μεγάλα κόμματα, με τους Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) να αποσπούν το 41% της προτίμησης και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) να μένουν σταθεροί στο 24%. Η Αριστερά χάνει μία μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση και περιορίζεται στο 9%, οι Πράσινοι παραμένουν στο 10%, ενώ η AfD κερδίζει μία μονάδα και φθάνει στο 6%. Το ποσοστό των ερωτώμενων που δηλώνουν αναποφάσιστοι ή ότι δεν θα ψηφίσουν ανέρχεται σε 31%. Στο ερώτημα που αφορά απευθείας την επιλογή καγκελαρίου, η 'Αγγελα Μέρκελ κερδίζει δύο μονάδες και φθάνει στο 58% της προτίμησης, ενώ ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ περιορίζεται στο 14%.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 April 2014 - 10:30:26 UTC