Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του παρουσίασε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος
  • [02] Μ. Μασουράκης: Το κράτος-κωπηλάτης είναι νεκρό
  • [03] Κ. Χατζηδάκης: Νέο τοπίο στην επιχειρηματικότητα
  • [04] Τουλάχιστον 30 νεκροί σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο Ιράκ

  • [01] Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του παρουσίασε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

    Σημαντικά ονόματα από τον αθλητικό χώρο, περιλαμβάνονται στον συνδυασμό «Μας Ενώνει ο Πειραιάς», του νυν και υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, που παρουσιάστηκε σήμερα από τον ίδιο, σε μεγάλη εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).

    Ο Χρήστος Αρβανίτης, παλαίμαχος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, που αγωνίζονταν στη θέση του τερματοφύλακα, ο Τάσος Μητρόπουλος, διεθνής ποδοσφαιριστής και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Σιγάλας νυν δημοτικός σύμβουλος και πρώην παίκτης μπάσκετ του Ολυμπιακού, ο ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Γιάννης Μιτάκης και η Γεωργία Δημάκου αθλήτρια κωπηλασίας με σημαντικές διακρίσεις εκτός Ελλάδος, περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Μιχαλολιάκου.

    Οι εκλογές δεν είναι μια διαδικασία εμπόλεμη, αλλά γιορτή της δημοκρατίας, τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Πειραιά.

    Πρόσθεσε επίσης, ότι μοναδικός του αντίπαλος, είναι η ηττοπάθεια και τα προβλήματα του Πειραιά και ότι η δημοτική αρχή πέτυχε σε συνθήκες εθνικής χρεοκοπίας και με τη συμμαχία των εργαζομένων, να μειώσει το χρέος του δήμου, να πληρώνονται όλοι οι εργαζόμενοι στην ώρα τους και να απαλλάξει την πόλη από τα σκουπίδια, που ήταν στην κυριολεξία πνιγμένη.

    [02] Μ. Μασουράκης: Το κράτος-κωπηλάτης είναι νεκρό

    «Το κράτος-κωπηλάτης είναι νεκρό. Για να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη, θα πρέπει η ελληνική οικονομία να πάψει να είναι κρατικοδίαιτη. Το κράτος θα πρέπει να συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη με ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, ένα αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής προστασίας και τη διοχέτευση πόρων σε υποδομές. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν απαιτούνται κρατικές επιδοτήσεις και επενδυτικά κίνητρα για την ανάπτυξη συγκεκριμένων κλάδων ή δραστηριοτήτων. Οι επενδυτές γνωρίζουν πολύ καλά πού να βάλουν τα λεφτά τους. Και το μόνο που απαιτείται είναι να μην εμποδίζονται στις επενδύσεις τους, και αυτό για λόγους προστασίας κατεστημένων συμφερόντων» επισήμανε σε ομιλία του στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της Alpha Bank, Μιχάλης Μασουράκης.

    Στην ομιλία του με τίτλο «Σε αναζήτηση του νέου αναπτυξιακού προτύπου», ο κ. Μασουράκης τόνισε ότι πρέπει να αναγνωρισθεί ο κυρίαρχος ρόλος της κερδοφορίας και της ελευθερίας δράσεων της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας.

    [03] Κ. Χατζηδάκης: Νέο τοπίο στην επιχειρηματικότητα

    Ως μια πρωτοβουλία που «φιλοδοξεί να αποτελέσει μια σημαντική μεταρρύθμιση που θα αλλάξει την εικόνα για την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας», υπερασπίστηκε το σχέδιο νόμου «Απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας», ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας απόψε στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής επί της αρχής του νομοσχεδίου. Όπως τόνισε ο υπουργός, με την πρωτοβουλία αυτή η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα ότι στην Ελλάδα κάτι αλλάζει ουσιαστικά, ότι η γραφειοκρατία αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και ότι γίνεται ένα ουσιαστικό άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα.

    Γιατί απαιτείται αυτή η αλλαγή; Είναι χαρακτηριστικό, όπως έσπευσε να επισημάνει ο κ. Χατζηδάκης, πως «η χώρα το 2012 ήταν στις τελευταίες χώρες διεθνώς από την άποψη των δικαιολογητικών για να εγκατασταθεί μια επιχείρηση, μόλις πριν από την Ινδία και την Κίνα». Σε όσες πλευρές αμφισβήτησαν ότι υπήρξε η αναγκαία προετοιμασία και διαβούλευση, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε πως το σχέδιο νόμου στηρίχθηκε στη μελέτη του Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος, σημειώνοντας πως υπήρξε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ τους δύο τελευταίους μήνες, εκτός από τη δημόσια διαβούλευση, αναπτύχθηκε μια παραγωγική συνεργασία με τα συναρμόδια, οκτώ τον αριθμό, υπουργεία.

    [04] Τουλάχιστον 30 νεκροί σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο Ιράκ

    Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι που σημειώθηκε στο βορειοανατολικό Ιράκ, ανέφερε ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας, ανεβάζοντας στους 57 το συνολικό αριθμό των νεκρών στις επιθέσεις σε όλη τη χώρα σήμερα, δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

    Ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί εναντίον μιας ομάδας που είχε συγκεντρωθεί για να πανηγυρίσει με αφορμή τη μετάδοση ενός βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί, όπου εμφανίζεται ο Ιρακινός πρόεδρος Τζαλάλ Ταλαμπανί, ένας Κούρδος, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γερμανίας από το 2012, να ψηφίζει.

    Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 50 τραυματίστηκαν.

    Οι Ιρακινοί που ζουν στο εξωτερικό ψήφισαν σήμερα και χθες για τις βουλευτικές εκλογές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 April 2014 - 20:30:25 UTC