Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί ο Π. Καμμένος
  • [02] Αλ. Τσίπρας: «Δημοψήφισμα ζωής» οι ευρωεκλογές
  • [03] Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από χαλαζόπτωση στην περιοχή του Άργους και της Νεμέας
  • [04] Ομογενής από τη Γεωργία έπεσε νεκρός σε επεισόδιο στις Αχαρνές
  • [05] Β. Κεγκέρογλου: Πιλοτικά, μετά τις εκλογές, η καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
  • [06] Mείωση του χρέους της γενικής κυβέρνησης κατά 15 πλέον δισ., τους επόμενους μήνες
  • [07] Aιχμάλωτοι πολέμου οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ, λένε οι αντάρτες στο Σλαβιάνσκ
  • [08] Μ. Αμπάς: Το Ολοκαύτωμα είναι «το πιο ειδεχθές έγκλημα» της σύγχρονης εποχής
  • [09] Προτομή του Μ. Αλεξάνδρου βρέθηκε σε ανασκαφές, στην Κύπρο

  • [01] Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί ο Π. Καμμένος

    Στην Κρήτη βρίσκεται από το πρωί ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας του στο νησί, συνοδευόμενος από υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος του. «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ξεκινάμε την προεκλογική εκστρατεία από εδώ, από την Κρήτη, την πατρίδα του Ελευθέριου Βενιζέλου, όπως ξεκινήσαμε και στις εκλογές του 2012» δήλωσε ο κ. Καμμένος κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο των Χανίων και πρόσθεσε: «Ξεκινάμε την προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές στο ευρωκοινοβούλιο. Ο Καζαντζάκης είπε ότι δεν υπάρχουν ιδέες, αλλά άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες, και οι ιδέες παίρνουν το μπόι των ανθρώπων που τις κουβαλούν. Το μπόι των ανθρώπων της Κρήτης είναι πολύ ψηλό, είναι ένα μπόι που προάσπισε τη Δημοκρατία, την εθνική κυριαρχία, τη Δικαιοσύνη, τις Αρχές που καταλύουν αυτή τη στιγμή η συγκυβέρνηση και η τρόικα.

    Ζούμε σε μια κατοχή και αυτή την κατοχή δεν την αντέχει η πλάτη των Κρητικών, η πλάτη των Ελλήνων. Θα το αποδείξουμε και στις ευρωεκλογές. Ας φωνάζουν τα μεγάλα κανάλια, ας οργιάζουν τα συμφέροντα. Ο ελληνισμός είναι πολύ πιο δυνατός, η Δημοκρατία πολύ πιο ισχυρή και θα νικήσει» δήλωσε.

    [02] Αλ. Τσίπρας: «Δημοψήφισμα ζωής» οι ευρωεκλογές

    Τα διλήμματα «Αριστερά ή λιτότητα και Αριστερά ή Μέρκελ» επανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον Πορτογάλων αυτή τη φορά, κατά την ομιλία του χθες το βράδυ στο Πόρτο, σε εκδήλωση που οργάνωσε το «Μπλόκο της Αριστεράς» για τα 40 χρόνια από την Επανάσταση των Γαρυφάλλων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος για την προεδρία της Επιτροπής, υπογράμμισε την ξεχωριστή αξία των ευρωεκλογών, σημειώνοντας πως «είναι δημοψήφισμα ζωής», καθώς, όπως είπε: «Για πρώτη φορά, το αποτέλεσμά τους είναι τόσο κρίσιμο για την Ευρώπη, για τις χώρες μας, για την καθεμία και τον καθένα από εμάς».

    Η ψήφος μας -είπε ο κ. Τσίπρας- επηρεάζει την πορεία, όχι μόνον της χώρας μας, όχι μόνον της Πορτογαλίας ή της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης. Γι αυτό -πρόσθεσε- θέλουμε, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πλημμυρίσει με ελπίδα. Να γεμίσει με τις γυναίκες και τους άνδρες βουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Απαντώντας στην ελληνική κυβέρνηση περί μνημονίων, ο κ. Τσίπρας υποστήστήριξε ότι «δεν είναι αλήθεια ότι τα μνημόνια τελειώνουν». «Λένε ψέματα» υπογράμμισε «γιατί τα μνημόνια δεν είναι ο δανεισμός, αλλά το καθεστώς της κοινωνικής διάλυσης και της απορύθμισης που έφτιαξαν τέσσερα χρόνια τώρα στις κοινωνίες των χωρών μας. Είναι το καθεστώς της διαρκούς λιτότητας, που θέλουν μάλιστα να θεσμοθετήσουν και στις ευρωπαϊκές συνθήκες».

    [03] Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από χαλαζόπτωση στην περιοχή του Άργους και της Νεμέας

    Έντονη βροχόπτωση και ισχυρή χαλαζόπτωση, έπληξε το Άργος και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και την περιοχή της Νεμέας, σήμερα το πρωί προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες στον αργείτικο κάμπο. Ήταν τέτοια η ένταση της χαλαζόπτωσης, που μέσα σε περίπου μισή ώρα, το χαλάζι μεγέθους αμυγδάλου, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην περιφέρεια των χωριών του αργείτικου κάμπου, Κόκλα, Κεφαλάρι, Ελληνικό, Ίναχος και Σκαφιδάκι, καθώς και στην περιοχή της Νεμέας, την Αρχαία Νεμέα και τις Αρχαίες Κλεωνές. Μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί καλλιέργειες βερικοκιάς, ελιές, κηπευτικά, αμπελοειδή, ακόμα και εσπεριδοειδή.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Τάσος Χειβιδόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Β. Έξαρχο, και τον διευθυντή των περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη, Κ. Αγγελόπουλο, και αύριο το πρωί κλιμάκια γεωπόνων του ΕΛΓΑ θα επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές και θα προχωρήσουν σε εκτίμηση της ζημιάς, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για αποζημίωση των παραγωγών.

    [04] Ομογενής από τη Γεωργία έπεσε νεκρός σε επεισόδιο στις Αχαρνές

    Νεκρός από τραύμα με μαχαίρι, έπεσε ομογενής από τη Γεωργία, τα ξημερώματα, σε επεισόδιο στις Αχαρνές. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της Αστυνομίας, ο άνδρας τραυματίσθηκε θανάσιμα από άλλον ομογενή της Γεωργίας, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού τους για προσωπικές διαφορές, στον καταυλισμό του στρατοπέδου Καποτά, όπου διέμεναν. Ο τραυματισθείς μεταφέρθηκε στις 04:00 στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ ο δράστης, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στην Αστυνομία, αναζητείται. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

    [05] Β. Κεγκέρογλου: Πιλοτικά, μετά τις εκλογές, η καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

    «Αμέσως μετά τις εκλογές» θα ξεκινήσει πιλοτικά η καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, είπε ότι για τον ορισμό των δικαιούχων θα ληφθούν υπόψιν και περιουσιακά κριτήρια. Εκτίμησε ότι το όριο για την καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι περί τα 4.800 ευρώ, ενώ - διευκρίνισε- θα καταβάλλονται περίπου 400 ευρώ τον μήνα. Θα υπάρξουν, δε, όπως είπε, και άλλες παροχές. Για τους δικαιούχους, θα περιλαμβάνονται υπηρεσίες, όπως προγράμματα για ένταξη στην εργασία, ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, το επίδομα θέρμανσης και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

    Ο Β. Κεγκέρογλου σημείωσε ότι η πλήρης - καθολική εφαρμογή του μέτρου είναι προγραμματισμένη για το 2015.

    [06] Mείωση του χρέους της γενικής κυβέρνησης κατά 15 πλέον δισ., τους επόμενους μήνες

    «Η Ελλάδα πέτυχε την έγκαιρη έξοδό της στις διεθνείς αγορές. Ωστόσο, η πρόσβαση στις αγορές δεν συνίσταται μόνο στα 3 δισ. που δανείστηκε το ελληνικό Δημόσιο, με επιτόκιο 4,95% (που μειώθηκε ήδη στο 4,76% στη δευτερογενή αγορά) και με προσφορά κεφαλαίων άνω των 20 δισ ευρώ.

    Σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank, συνίσταται και στα ακόλουθα:

    - Στο ότι τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου (ΕΓΔ), ύψους περί τα 15 δισ ευρώ, τα οποία είχαν εκδοθεί με μέσο επιτόκιο άνω του 4,2%, αναμένεται τώρα να αναχρηματοδοτηθούν με μέσο επιτόκιο κάτω του 3% και με μεγάλη συμβολή από ξένους επενδυτές.

    - Στο ότι έχουν ήδη αντληθεί ίδια κεφάλαια ύψους 2,95 δισ ευρώ από τις δύο μεγάλες συστημικές τράπεζες της χώρας (Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς) και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για άντληση επιπλέον ιδίων κεφαλαίων ύψους 5,4 δισ ευρώ από την Eurobank και από την Εθνική Τράπεζα.

    - Στο ότι έχουν ήδη αντληθεί κεφάλαια ύψους 1,25 δισ ευρώ μέσω ομολογιακών εκδόσεων με πολύ ικανοποιητικά επιτόκια από δύο συστημικές τράπεζες. Ύστερα από αυτές τις εξελίξεις, οι τράπεζες ήδη προχωρούν σε εξαγορά του συνόλου των προνομιούχων μετοχών τους, ύψους 4,5 δισ ευρώ που είχαν αγοραστεί από το ελληνικό Δημόσιο το 2009. Ήδη, η Alpha Bank προχώρησε στην εξαγορά των δικών της προνομιούχων μετοχών ύψους 940 εκατ. ευρώ και επίκειται αντίστοιχη ενέργεια και από την Τράπεζα Πειραιώς και, αργότερα, και από τις δύο άλλες συστημικές τράπεζες.

    Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, το δημόσιο χρέος της χώρας και οι δανειακές ανάγκες του ελληνικού Δημοσίου τον Μάιο του 2014 θα έχουν μειωθεί κατά 4,5 δισ ευρώ. Επιπλέον, τα ταμειακά διαθέσιμα ύψους 11 δισ ευρώ του Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) δεν θα χρειάζονται πλέον για την κάλυψη των εναπομεινάντων κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, αφού αυτές οι ανάγκες θα έχουν καλυφθεί πλήρως και με το παραπάνω από τον ιδιωτικό τομέα. Επομένως, τα διαθέσιμα του ΤΧΣ, τα οποία δεν θα έπρεπε να είχαν καταγραφεί καν στο δημόσιο χρέος, θα επιστραφούν έγκαιρα στο EFSF με αποτέλεσμα την αντίστοιχη μείωση του χρέους της γενικής κυβέρνησης της χώρας. Επομένως, με την ολοκλήρωση των αυξήσεων μετοχικών κεφαλαίων (ΑΜΚ) και των τραπεζών που είναι σε εξέλιξη, το χρέος της γενικής κυβέρνησης θα μειωθεί απότομα από τα 318,7 δισ ευρώ (175,1% του ΑΕΠ), που ανακοίνωσε (23.4.2014) η Eurostat, στα 303,2 δισ ευρώ (166,5% του ΑΕΠ) στους επόμενους μήνες.

    [07] Aιχμάλωτοι πολέμου οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ, λένε οι αντάρτες στο Σλαβιάνσκ

    Οι στρατιωτικοί παρατηρητές του ΟΑΣΕ που κρατούνται από την Παρασκευή από φιλορώσους αντάρτες στο Σλαβιάνσκ, τη μικρή πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, είναι «αιχμάλωτοι πολέμου», δήλωσε σήμερα ο αυτονομιστής ηγέτης της Σλαβιάνσκ Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ στους δημοσιογράφους, ανακοινώνοντας παράλληλα και τη "σύλληψη" από τους αντάρτες τριών ουκρανών αξιωματικών, οι οποίοι επίσης κρατούνται.

    Ο Πονομαριόφ δήλωσε ότι θα συναντηθεί εντός της ημέρας με αντιπροσωπεία διαπραγματευτών του ΟΑΣΕ που κατευθύνεται στην περιοχή και διευκρίνισε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον ΟΑΣΕ συμφώνησε να συναντήσει την αντιπροσωπεία αυτή.

    [08] Μ. Αμπάς: Το Ολοκαύτωμα είναι «το πιο ειδεχθές έγκλημα» της σύγχρονης εποχής

    Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς χαρακτήρισε τη γενοκτονία των Εβραίων κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο «το πλέον ειδεχθές έγκλημα» της σύγχρονης εποχής, σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποίησε σήμερα η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), την ημέρα που το Ισραήλ τιμά με μεγάλη επισημότητα το Ολοκαύτωμα. Ο Αμπάς εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στις «οικογένειες των Εβραίων θυμάτων, όπως και για τα πολλά ακόμη αθώα θύματα που σκότωσαν οι ναζί», ενώ επίσημες ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης της Σοά πραγματοποιούνται στο Ισραήλ.

    Είναι η ισχυρότερη μέχρι σήμερα καταδίκη του Ολοκαυτώματος από τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, ο οποίος είχε επικριθεί στο παρελθόν έχοντας εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με την έκταση της σφαγής των Εβραίων. «Αυτό που συνέβη στους Εβραίους κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος είναι το πιο αποτρόπαιο έγκλημα της ανθρωπότητας στη σύγχρονη εποχή» δήλωσε ο Αμπάς στην ανακοίνωσή του.

    [09] Προτομή του Μ. Αλεξάνδρου βρέθηκε σε ανασκαφές, στην Κύπρο

    Μια δεύτερη τρίκλιτη βασιλική, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, στη θέση «Καταλύματα των Πλακωτών» Ακρωτηρίου Κύπρου, στη θέση των βρετανικών βάσεων. Οι ανασκαφές του τμήματος Αρχαιοτήτων, στην περιοχή, είναι σε εξέλιξη από το 2007, οπότε είχε αποκαλυφθεί η πρώτη βασιλική. Ωστόσο, η νέα, δεν είναι το μόνο σημαντικό εύρημα, καθώς αποκαλύφθηκε και μαρμάρινη στήλη με την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ως προσωποποίηση του βυζαντινού αυτοκράτορα Ηρακλείου, καθώς πρόκειται για μεταγενέστερο δημιούργημα και αποτελεί έναν «νέο Αλέξανδρο».

    Οι δύο βασιλικές είναι τμήμα ενός μνημειώδους εκκλησιαστικού συγκροτήματος, το οποίο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, σε συνέδριο της Μητροπόλεως Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, η υπεύθυνη της ανασκαφής, αρχαιολογική λειτουργός Α΄του Τμήματος Αρχαιοτήτων, δρ. Ελένη Προκοπίου, συνδέεται με τον Αμαθούσιο Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, πολιούχο της Λεμεσού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 April 2014 - 10:30:24 UTC