Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελαφρύ προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και ΝΔ στις εθνικές εκλογές, σε νέα δημοσκόπηση
  • [02] Ολοκληρώθηκε το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Αποκαστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας
  • [04] Δύο συλλήψεις στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια
  • [05] Συνελήφθη 76χρονη, πρώην μέλος ΜΚΟ, για χρέη 1 εκατ. ευρώ
  • [06] Εντοπίστηκε κρούσμα του κοροναϊού MERS στην Αίγυπτο
  • [07] Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Γιατσενιούκ διακόπτει την επίσκεψή του στην Ιταλία

  • [01] Ελαφρύ προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και ΝΔ στις εθνικές εκλογές, σε νέα δημοσκόπηση

    Έλαφρύ προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και ΝΔ στις εθνικές εκλογές, καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωελογές με 0,5% και η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές με 0,7%.

    Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΝΔ 22,2%, ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, Χρυσή Αυγή 6,7%, Ποτάμι 5,3%, Ελιά 4,9%, ΚΚΕ 4,7%, ΑΝΕΛ 3,6%, ΔΗΜΑΡ 2,5%, Επάλ (Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό) 1%, άλλο κόμμα 5,2%, λευκό 2,4%, αποχή 4,5%, αναποφάσιστοι 15,5%.

    Για τις ευρωεκλογές, η πρόθεση ψήφου καταγράφεται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 22,3%, ΝΔ 21,8%, Ποτάμι 7,2%, Χρυσή Αυγή 7%, ΚΚΕ 5, Ελιά 4,8%, ΑΝΕΛ 3,4%, ΔΗΜΑΡ 2,2%, Επάλ (Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό) 1,1%, Λάος 0,5%, Οικολόγοι 0,9%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,9%, Εθνικό Μέτωπο 0,7%, άλλο 2,4%, λευκό 3,3%, αποχή 5,2%, αναποφάσιστοι 11,3%. Ποσοστό 41% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι κριτήριο της ψήφου τους στις ευρωεκλογές είναι η πολιτική σταθερότητα, ενώ 42% έχουν ως κριτήριο την ανατροπή της κυβέρνησης.

    Εμπιστεύονται τον Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργό με 32%, έναντι 20% του Αλέξη Τσίπρα. Εξάλλου, 45% δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται κανέναν. Ποσοστό 29% θεωρούν ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Οικονομία δικαιώνουν τον Αντώνη Σαμαρά, 21% τον Αλέξη Τσίπρα και 50% δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν.

    [02] Ολοκληρώθηκε το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

    Ο συνταγματολόγος Ηλίας Νικολόπουλος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και η συνδικαλίστρια Αλκηστις Τσολάκου είναι τα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Με τα δύο αυτά πρόσωπα ολοκληρώνεται το ψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Η απόφαση ελήφθη κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία συζήτησε επίσης την ενίσχυση της πολιτικής και επικοινωνιακής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ, τον καλύτερο συντονισμό και ζητήματα τακτικής ενόψει των ευρωεκλογών.

    [03] Αποκαστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας

    Πριν από λίγη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, που διεξαγόταν με δυσκολία λόγω της έλευσης των πούλμαν με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στην Αθήνα με αφορμή τον αγώνα της ομάδας τους με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδος.

    [04] Δύο συλλήψεις στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια

    Δύο άτομα, 33 και 37 χρόνων, συνελήφθησαν σήμερα κατά τη διάρκεια έρευνας της αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα, στα γραφεία Συνδέσμου Φιλάθλων του ΠΑΟΚ επί της οδού Πειραιώς, στο κέντρο της Αθήνας.

    Κατά τη διάρκεια της έρευνας στους εσωτερικούς χώρους των γραφείων, στο κλιμακοστάσιο και σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 15 βεγγαλικά, τρεις μεταλλικές ράβδοι, τέσσερα διάφανα πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και δύο μαχαίρια.

    Οι συλληφθέντες είναι οι υπεύθυνοι των γραφείων του Συνδέσμου και οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

    [05] Συνελήφθη 76χρονη, πρώην μέλος ΜΚΟ, για χρέη 1 εκατ. ευρώ

    Για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ, συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη 76χρονη, πρώην μέλος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ). Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σε βάρος της ηλικιωμένης γυναίκας έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε 1.069.293,24 ευρώ. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

    [06] Εντοπίστηκε κρούσμα του κοροναϊού MERS στην Αίγυπτο

    Το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού MERS εντοπίστηκε στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα σε ασθενή που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Καϊρου και είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Σαουδική Αραβία, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

    Ο συγκεκριμένος ιός προκαλεί βήχα, υψηλό πυρετό και πνευμονία κι έχει εξαπλωθεί από τις χώρες του Κόλπου στην Ευρώπη με αποτέλεσμα να έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους δεκάδες άτομα.

    Από τον Σεπτέμβριο του 2012 που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του, οι θάνατοι από τον MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο Μέσης Ανατολής) ανέρχονται σε 92.

    [07] Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Γιατσενιούκ διακόπτει την επίσκεψή του στην Ιταλία

    Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ αποφάσισε να διακόψει την επίσκεψή του στην Ιταλία, για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στη χώρα του. Σήμερα το πρωί, ο Γιατσενιούκ συναντήθηκε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματτέο Ρέντσι και στην συνέχεια έγινε δεκτός από τον πάπα Φραγκίσκο. Σύμφωνα με το αρχικό του πρόγραμμα, ο Ουκρανός πρωθυπουργός θα έπρεπε να παραμείνει στην ιταλική πρωτεύουσα και αύριο, για να παραστεί στην τελετή αγιοποίησης του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄ και του πάπα Ιωάννη του 23ου.

    Κατά το πέρας της συνάντησή του με τον Φραγκίσκο, ο ποντίφικας δώρισε στον Γιατσενιούκ ένα στυλό, λέγοντας ότι «ελπίζει να του φανεί χρήσιμο, για να μπορέσει να υπογράψει, με το στυλό αυτό, την ειρηνευτική συμφωνία». «Το ελπίζω και εγώ» απάντησε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας ο οποίος, με την σειρά του, θέλησε να δωρίσει στον Αργεντινό πάπα μια φωτογραφία της πλατείας Μαϊντάν, με συγκεντρωμένο το διαμαρτυρόμενο πλήθος, τη νύχτα της περασμένης Πρωτοχρονιάς. «Εδώ οι Ουκρανοί πάλεψαν για την ελευθερία και τα δικαιώματά τους, πάλεψαν εκατομμύρια άτομα», εξήγησε στον πάπα Φραγκίσκο. Από την πλευρά του, ο πάπας διαβεβαίωσε τον Γιατσενιούκ ότι θα «κάνει ό,τι είναι δυνατόν» για την ειρήνη στην Ουκρανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 April 2014 - 14:30:24 UTC