Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ ενάντια στην αξιολόγηση
  • [02] Ο οίκος S&P μείωσε τη βαθμολογία της Ρωσίας, από «BBB» σε «ΒΒΒ-»
  • [03] Ο οίκος S&P αύξησε τη μακροπρόθεσμη βαθμολογία του αξιόχρεου της Κύπρου
  • [04] Ι. Βρούτσης: Οι περιπτώσεις «μαϊμού» συντάξεων και επιδομάτων ανήκουν στο παρελθόν
  • [05] «H Naftogaz της Ουκρανίας οφείλει στη Gazprom άλλα 11 δισ. δολάρια»
  • [06] Ο οίκος Fitch επιβεβαίωσε τη βαθμολογία ΒΒΒ+ για το αξιόχρεο της Ιταλίας
  • [07] Η έρευνα για το Boeing είναι πιθανόν να συνεχισθεί για χρόνια, εκτιμά Αμερικανός αξιωματούχος
  • [08] Ο ΟΗΕ υποστηρίζει, υπό όρους, την παλαιστινιακή ενότητα
  • [09] Για πιθανή επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία προειδοποιεί ο Τζ. Κέρι

  • [01] Κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ ενάντια στην αξιολόγηση

    Σε κινητοποιήσεις προχωρά από σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ- ΟΤΑ), αντιδρώντας στην απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προβούν άμεσα σε αξιολόγηση του προσωπικού των ΟΤΑ. Η ΠΟΕ- ΟΤΑ, η οποία αμφισβητεί τη νομική εγκυρότητα της ρύθμισης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για αξιολόγηση των υπαλλήλων ΟΤΑ Α' βαθμού, θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια έξω από το υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Για τη Δευτέρα 28 Απριλίου, η Ομοσπονδία, με ευθύνη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων-μελών της, έχει προγραμματίσει καταλήψεις σε όλα τα δημαρχεία της χώρας. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός είναι «να μην εκδοθεί καμία απόφαση για τον χαρακτηρισμό και καταμερισμό των εργαζομένων σε κατηγορίες που θέτουν χιλιάδες στον προθάλαμο των απολύσεων».

    [02] Ο οίκος S&P μείωσε τη βαθμολογία της Ρωσίας, από «BBB» σε «ΒΒΒ-»

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's μείωσε σήμερα τη βαθμολογία του αξιόχρεου της Ρωσίας από «ΒΒΒ» σε «ΒΒΒ-» και διατήρησε την «αρνητική» προοπτική της λόγω των αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία. «Η τεταμένη γεωπολιτική κατάσταση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει επιπλέον σημαντικές εξόδους ξένων αλλά και εθνικών κεφαλαίων από τη ρωσική οικονομία και θα μπορούσε έτσι να καταστήσει εύθραυστες τις ήδη ασθενείς προοπτικές ανάπτυξης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος.

    [03] Ο οίκος S&P αύξησε τη μακροπρόθεσμη βαθμολογία του αξιόχρεου της Κύπρου

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's ανέβασε σήμερα κατά ένα βαθμό τη μακροπρόθεσμη βαθμολογία του αξιόχρεου της Κύπρου, διευκρινίζοντας πως εξετάζει το ενδεχόμενο να την αυξήσει και πάλι μέσα στους επόμενους 12 μήνες εφόσον η οικονομική επίδοση του νησιού συνεχίσει να βελτιώνεται. Ο οίκος ανέβασε τη μακροπρόθεσμη βαθμολογία της Κύπρου από το «Β-» στο «Β» εξαιτίας μιας «καλύτερης απ' ό,τι προβλεπόταν οικονομικής και δημοσιονομικής επίδοσης».

    [04] Ι. Βρούτσης: Οι περιπτώσεις «μαϊμού» συντάξεων και επιδομάτων ανήκουν στο παρελθόν

    Μέσα στους προγραμματισμένους στόχους του κρατικού προϋπολογισμού κινείται η συνταξιοδοτική δαπάνη για το πρώτο τετράμηνο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της 11ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας, που αφορά στις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα για το μήνα Απρίλιο. Παράλληλα, στην έκθεση του Απριλίου, δεν εντοπίζονται περιπτώσεις παραβατικότητας σε ότι αφορά τις συντάξεις ή τα επιδόματα.

    «Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, που έχει ήδη φέρει αποτελέσματα» δήλωσε αναφερόμενος στα αποτελέσματα του συστήματος, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης και τόνισε: «Σήμερα το ασφαλιστικό σύστημα είναι πλήρως θωρακισμένο από την παραβατικότητα που κόστισε πάνω από 5 δισεκ. ευρώ μόνο τα τελευταία 15 χρόνια. Το απόστημα που δηλητηρίαζε για δεκαετίες το ασφαλιστικό σύστημα, επιτέλους, έχει σπάσει! Οι υποθέσεις «μαϊμού» συντάξεων που έρχονται σήμερα στο φως αφορούν παλαιότερες υποθέσεις παραβατικότητας που εντοπίσθηκαν από τις διασταυρώσεις που κάναμε πριν την εφαρμογή του συστήματος «Ήλιος» και πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης».

    [05] «H Naftogaz της Ουκρανίας οφείλει στη Gazprom άλλα 11 δισ. δολάρια»

    Η κρατική εταιρεία αερίου της Ρωσίας Gazprom ανακοίνωσε ότι οι οφειλές της ουκρανικής ενεργειακής εταιρείας Naftogaz προς την ίδια αυξάνονται κατά ακόμη 11,4 δισ. δολάρια (8,2 δισ. ευρώ), ένα ποσό που είναι πενταπλάσιο σε σχέση με τις προηγούμενες απαιτήσεις της, εντείνοντας την πίεση που ασκεί στο Κίεβο εν μέσω της βαθύτερης κρίσης στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

    Η πολιτική κρίση στην Ουκρανία, η οποία διανύει πλέον τον τέταρτο μήνα της, έχει φέρει τη Ρωσία αντιμέτωπη με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που επέβαλαν κυρώσεις στη Μόσχα εξαιτίας της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας.

    [06] Ο οίκος Fitch επιβεβαίωσε τη βαθμολογία ΒΒΒ+ για το αξιόχρεο της Ιταλίας

    Ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε σήμερα ότι ανεβάζει την προοπτική του αξιόχρεου της Ιταλίας από «αρνητική» σε «σταθερή», διατηρώντας πάντως τη βαθμολογία στο BBB+. Ο οίκος επισημαίνει πως η ύφεση έλαβε τέλος, πως οι συνθήκες χρηματοδότησης της Ιταλίας έχουν βελτιωθεί και πως οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα έχουν μειωθεί επειδή οι μεγάλες ιταλικές τράπεζες επωφελήθηκαν από τη βελτίωση των συνθηκών της αγοράς για να ενισχύσουν τα ίδια κεφάλαιά τους.

    [07] Η έρευνα για το Boeing είναι πιθανόν να συνεχισθεί για χρόνια, εκτιμά Αμερικανός αξιωματούχος

    Οι έρευνες για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines είναι πιθανόν να συνεχισθούν για χρόνια, δήλωσε σήμερα προς το πρακτορείο Ρόιτερς ένας ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου, καθώς η υποβρύχια έρευνα για οποιοδήποτε ίχνος από τα συντρίμμια του αεροπλάνου στα ανοικτά της δυτικής Αυστραλίας φαίνεται ότι απέτυχε. Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί επειδή δεν είχε αρμοδιότητα να σχολιάσει τις έρευνες, δήλωσε πως δεν βρέθηκαν συντρίμμια έπειτα από δύο εβδομάδες έρευνας του βυθού του Ινδικού Ωκεανού με ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

    Στο μεταξύ, πολλές δεκάδες Κινέζοι, συγγενείς των αγνοουμένων της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, διαδήλωσαν στη διάρκεια της νύκτας της Πέμπτης προς την Παρασκευή μπροστά από την πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο, απαιτώντας να γίνουν δεκτοί από αξιωματούχους. Η συγκέντρωση αυτή ακολούθησε μια ταραχώδη συνάντηση που έγινε χθες, Πέμπτη, ανάμεσα στις οικογένειες και εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας, κατά την οποία χρειάσθηκε να επέμβουν οι δυνάμεις της τάξης.

    [08] Ο ΟΗΕ υποστηρίζει, υπό όρους, την παλαιστινιακή ενότητα

    Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι υποστηρίζει την ενδοπαλαιστινιακή συμφιλίωση με την προϋπόθεση ότι θα σεβαστεί τις προηγούμενες δεσμεύσεις της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) να αναγνωρίσει το Ισραήλ και να αποκηρύξει τη βία. Ο συντονιστής του ΟΗΕ για τη διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή Ρόμπερτ Σέρι συναντήθηκε στη Ραμάλα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για να συζητήσουν τη συμφωνία που υπέγραψαν την Τετάρτη η ΟΑΠ και η Χαμάς.

    Στη διάρκεια της συνάντησης ο Σέρι «έλαβε τη διαβεβαίωση ότι αυτή η ενδοπαλαιστινιακή συμφωνία για ενότητα θα εφαρμοστεί υπό την ηγεσία του προέδρου Αμπάς και στη βάση των δεσμεύσεων της ΟΑΠ», σύμφωνα με μια ανακοίνωση του γραφείου του. «Ο πρόεδρος Αμπάς υπογράμμισε ότι αυτές οι δεσμεύσεις περιλαμβάνουν την αναγνώριση του Ισραήλ, τη μη βία και τη συμμόρφωση με προηγούμενες συμφωνίες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. «Επίσης (ο Αμπάς) επανέλαβε ότι εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων και της μη βίαιης λαϊκής μάχης», συνεχίζει το κείμενο.

    [09] Για πιθανή επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία προειδοποιεί ο Τζ. Κέρι

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, άφησε την Πέμπτη να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι πολύ κοντά στο να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι τα χρονικά περιθώρια για να αλλάξει η Μόσχα πορεία σε σχέση με την κρίση στην Ουκρανία, εξαντλούνται. Στα ασυνήθιστα επικριτικά σχόλια που έκανε, ο Κέρι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί τεχνάσματα προπαγάνδας προκειμένου να καλύψει, όπως το χαρακτήρισε, αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία: να αποσταθεροποιήσει την περιοχή αυτή και να υπονομεύσει τις ουκρανικές εκλογές που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον επόμενο μήνα.

    «Τα περιθώρια για να αλλάξει πορεία στενεύουν», δήλωσε στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία εάν ο Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν δεν μεταβάλλει την πολιτική του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 April 2014 - 6:30:25 UTC