Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Μεϊμαράκης: Θα ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης ασυλίας βουλευτών της ΧΑ
  • [02] Αποπέμφθηκε ο Αχμέτ Κουρτ από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Ξάνθης
  • [03] Η Μόσχα προτείνει σύγκληση συνόδου με Ουκρανία και ΕΕ για το ζήτημα του αερίου
  • [04] Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ρέντσι
  • [05] Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ στις 10 Μαΐου για την Ουκρανία
  • [06] Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 37-38 στο ημίχρονο

  • [01] Ευ. Μεϊμαράκης: Θα ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης ασυλίας βουλευτών της ΧΑ

    Τη διαβεβαίωση ότι η Βουλή θα προχωρήσει και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία επί των αιτήσεων άρσης της βουλευτικής ασυλίας που βρίσκονται σε εκκρεμότητα για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δίνει ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με επιστολή του προς τις ανακρίτριες του Εφετείου Αθηνών κυρίες Κλάπα - Χριστοδουλέα Ιωάννα και Δημητροπούλου - Ανδρεάδου Μαρία.

    Από την επιστολή δεν προκύπτει αν η διαδικασία θα ολοκληρωθεί πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, ωστόσο, ο Πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει πως όταν η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της (σ.σ. θα υπάρξει διακοπή εργασιών της ολομέλειας ενόψει των εκλογών) αναστέλλεται η προθεσμία για την απόφαση του Σώματος.

    [02] Αποπέμφθηκε ο Αχμέτ Κουρτ από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Ξάνθης

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του Αχμέτ Κουρτ, υποψηφίου με το ψηφοδέλτιο του κόμματος για την Περιφέρεια Ξάνθης μετά τις αποκαλύψεις ότι διάκειται ευνοϊκά προς το τουρκικό εθνικιστικό κόμμα του Μπαχτσελί.

    Σε σχετικό σημείωμά του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η στάση του κόμματος είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες. Είναι, προσθέτει, μια στάση ευθύνης, που απορρέει από την αξιακή αρχή του σεβασμού όλων των πολιτών της περιοχής και της θέσης ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι και να απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων και εναντιώνεται σε ακραίες εθνικιστικές επιδιώξεις, που υπονομεύουν την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα, και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου, όπως εκδηλώνονται, με την προσπάθεια διαμόρφωσης μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές.

    [03] Η Μόσχα προτείνει σύγκληση συνόδου με Ουκρανία και ΕΕ για το ζήτημα του αερίου

    Το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας πρότεινε στον επίτροπο Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γκίντερ Έτινγκερ τη σύγκληση μιας τριμερούς συνόδου σχετικά με το φυσικό αέριο με τη συμμετοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Ουκρανίας και της Κομισιόν στη Μόσχα την 28η Απριλίου, όπως ανακοίνωσε μια εκπρόσωπός του σήμερα.

    «Αποστέλλουμε την επιστολή στον Έτινγκερ προτείνοντας τη διεξαγωγή των συνομιλιών στη Μόσχα την (σ.σ. προσεχή Δευτέρα) 28η Απριλίου» είπε η εκπρόσωπος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Νωρίτερα, η ίδια εκπρόσωπος είχε αναφέρει ότι η Μόσχα έλαβε μια πρόταση από τον επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ Έτινγκερ για τη σύγκληση της συνόδου και είχε προσθέσει ότι επρόκειτο να του δοθεί απάντηση άμεσα.

    Ο υπουργός Ενέργειας της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας Γιούρι Προντάν είχε ανακοινώσει από το Κίεβο ότι πρόκειται να διεξαχθούν συνομιλίες σε επίπεδο υπουργών στην Μπρατισλάβα, την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, αλλά η Επιτροπή είχε διευκρινίσει πως ο Έτινγκερ δεν αναμένεται να συμμετάσχει σε αυτές.

    [04] Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ρέντσι

    Η βουλή της Ρώμης παρείχε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι, με 344 «ναι» και 188 «όχι». Η απαιτούμενη πλειοψηφία ήταν 265 ψήφοι.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός αποφάσισε να συνδέσει την ψηφοφορία αυτή με την έγκριση της πρώτης δέσμης μέτρων για τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τις εργασιακές σχέσεις, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα ανανέωσης πέντε συμβάσεων έργου, για συνολική χρονική διάρκεια τριών ετών, χωρίς την εξειδίκευση των καθηκόντων του κάθε εργαζόμενου.

    Ο Ιταλός υπουργός εργασίας Τζουλιάνο Πολέτι δήλωσε αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να εξασφαλισθεί και η έγκριση της γερουσίας, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές σε ό,τι αφορά τα κύρια περιεχόμενα του εν λόγω μέτρου.

    Στη γερουσία, όμως, η κυβέρνηση Ρέντσι δεν διαθέτει την άνετη αριθμητική υπεροχή της βουλής, όπου το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα έχει εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία. Επισήμως, η Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο, η οποία δεν συμφωνεί με το συγκεκριμένο μέτρο, έχει δεσμευθεί να στηρίξει μέχρι την τελική του έγκριση. Πολλοί παρατηρητές τονίζουν, όμως, ότι ουδείς είναι σε θέση, στη φάση αυτή, να αποκλείσει εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

    [05] Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ στις 10 Μαΐου για την Ουκρανία

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα υποδεχθεί τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις 10 Μαΐου στην Στράλσουντ, στην εκλογική της περιφέρεια στην ακτή της Βαλτικής, στην βορειοανατολική Γερμανία, αναφέρει σήμερα η περιφερειακή εφημερίδα "Όστζεε Τσάιτουνγκ".

    Η συνάντηση αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή, καθώς ούτε η καγκελαρία της Γερμανίας, ούτε το Μέγαρο των Ηλυσίων θέλησαν να σχολιάσουν σχετικά.

    Η καγκελάριος προσκάλεσε τον σοσιαλιστή πρόεδρο της Γαλλίας για άτυπες συνομιλίες, προσθέτει η εφημερίδα, η οποία αναφέρει ότι κύριο θέμα της συνάντησης θα είναι "η κατάσταση στην Ουκρανία".

    Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Επίτροπος που είναι αρμόδιος για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ θα συναντηθεί με αρμόδιους υπουργούς της Σλοβακίας και της Ουκρανίας αύριο στην Μπρατισλάβα για να συζητήσουν την πιθανότητα της αντιστροφής της ροής του φυσικού αερίου ώστε να μεταφέρεται πίσω στο Κίεβο.

    [06] Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 37-38 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 April 2014 - 18:30:23 UTC