Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε επιφυλακή λόγω ανόδου της στάθμης του Έβρου
  • [02] Συνελήφθη αστυνομικός διευθυντής που εργαζόταν ως σεκιούριτι σε ιδιωτικό κανάλι
  • [03] Σ. Λαβρόφ: Η Ουκρανία πρέπει επειγόντως να εφαρμόσει τη συμφωνία της Γενεύης
  • [04] Αμερικανός δημοσιογράφος κρατείται στο Σλαβιάνσκ
  • [05] «Η Συρία παρέδωσε το 86% των χημικών της όπλων»

  • [01] Σε επιφυλακή λόγω ανόδου της στάθμης του Έβρου

    Σταθερές αλλά πάνω από τα όρια επιφυλακής παραμένουν οι στάθμες Έβρου και των παραποτάμων του, μετά την υπερχείλιση του φράγματος Ιβαήλογκραντ στη Βουλγαρία.

    Στις 9 το βράδυ στα σημεία μέτρησης των Κομάρων η στάθμη άγγιξε τα 5,10μ με όριο επιφυλακής τα 4,80μ., του Πυθίου τα 5,00μ με όριο επιφυλακής τα 4,70μ. και των Κήπων τα 3,70μ με όριο επιφυλακής τα 4,60μ.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπηρεσιών της περιφέρειας, τις τελευταίες ώρες παρουσιάζεται σταδιακή μείωση της ταχύτητας και του όγκου των νερών που εισρέουν από την Βουλγαρία στην κοίτη του ποταμού Έβρου.

    Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου.

    [02] Συνελήφθη αστυνομικός διευθυντής που εργαζόταν ως σεκιούριτι σε ιδιωτικό κανάλι

    Αστυνομικός διευθυντής, ο οποίος υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, συνελήφθη τις πρωινές ώρες σήμερα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ εκτελούσε καθήκοντα προσωπικού ασφαλείας (security) σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι.

    Ο αστυνομικός διευθυντής εργαζόταν μόνος του την νύχτα ως υπάλληλος σεκιούριτι στο κανάλι, όπου επέβλεπε τις κάμερες ασφαλείας και τυχόν επισκέπτες.

    Την ώρα που του έκαναν έλεγχο οι συνάδελφοι του, ο αξιωματικός αρχικά δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

    Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

    [03] Σ. Λαβρόφ: Η Ουκρανία πρέπει επειγόντως να εφαρμόσει τη συμφωνία της Γενεύης

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι ότι η Ουκρανία πρέπει να κάνει επειγόντως βήματα για να εφαρμόσει την συμφωνία της Γενεύης, η οποία έχει στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Ο Λαβρόφ σημείωσε ότι οι εντολές για την ανάπτυξη του στρατού για την αντιμετώπιση της κρίσης πρέπει να ακυρωθούν, η ουκρανική εθνικιστική οργάνωση Δεξιός Τομέας πρέπει να αφοπλιστεί, οι συλληφθέντες ακτιβιστές στην νοτιοανατολική Ουκρανία να αφεθούν ελεύθεροι και να αρχίσουν οι μεταρρυθμίσεις του Συντάγματος στην Ουκρανία, προστίθεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Η τηλεφωνική αυτή συνομιλία έγινε κατόπιν αμερικανικής πρωτοβουλίας και οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους, καταλήγει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

    [04] Αμερικανός δημοσιογράφος κρατείται στο Σλαβιάνσκ

    Φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία κρατούν έναν Αμερικανό δημοσιογράφο, τον Σάιμον Οστρόφσκι, στην πόλη Σλαβιάνσκ και ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Vice News για τον οποίο εργάζεται ανακοίνωσε ότι είναι σε επαφή με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την υπόθεση αυτή.

    Ο αυτονομιστής αυτοανακηρυχθείς δήμαρχος του Σλαβιάνσκ Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ είπε σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε ότι οι άνδρες του κρατούν έναν Αμερικανό δημοσιογράφο, χωρίς να τον κατονομάσει. Άλλοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή είπαν ότι ο Οστρόφσκι συνελήφθη από ενόπλους την Δευτέρα μαζί με άλλα άτομα όμως, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, δεν έχει ακόμη αφεθεί ελεύθερος.

    Το Vice News στον ιστότοπό του ανέφερε ότι "είναι ενήμερο για την κατάσταση και βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και άλλες κυβερνητικές αρχές για να διασφαλίσει την ασφάλεια του φίλου και συναδέλφου Σάιμον Οστρόφσκι".

    [05] «Η Συρία παρέδωσε το 86% των χημικών της όπλων»

    Η Συρία παρέδωσε το 86% των χημικών της όπλων, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), την ώρα που υπάρχουν υποψίες ότι η Δαμασκός έχει κάνει χρήση ενός χημικού βιομηχανικού προϊόντος σε επιθέσεις που εξαπέλυσε στις αρχές του μήνα.

    Ο τελευταίος αυτός απολογισμός παρουσιάζεται καθώς η Συρία έχει δεσμευτεί να παραδώσει το χημικό της οπλοστάσιο έως την 27η Απριλίου προκειμένου να καταστραφεί στις 30 Ιουνίου.

    Ένα νέο φορτίο παραδόθηκε σήμερα στο λιμάνι της Λαττάκειας με το οποίο «η ποσότητα των χημικών όπλων που έχει παραδώσει η Συρία έχει φθάσει στο 86,5% του συνόλου» σύμφωνα με μια ανακοίνωση του ΟΑΧΟ.

    «Το σημερινό φορτίο ήταν το 17ο κατά σειρά και το 6ο από τις 4 Απριλίου. Πρόκειται για μια σημαντική επιτάχυνση του ρυθμού των παραδόσεων στο λιμάνι της Λαττάκειας κατά τη διάρκεια του μήνα» εξήγησε ο οργανισμός που εδρεύει στη Χάγη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 April 2014 - 20:30:23 UTC