Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Aλλαγή στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Στην Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας
  • [03] Άνοδος της θερμοκρασίας και σκόνη από την Αφρική
  • [04] Χωρίς τρένα και σήμερα
  • [05] Στο εδώλιο η γυναίκα που κατηγορείται πως σκότωσε επτά νεογέννητα, στις ΗΠΑ
  • [06] Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου στη Ν. Κορέα
  • [07] Διπλωματικές διεργασίες για την Ουκρανία
  • [08] Ο Ντι Κάπριο έχει προταθεί για να ενσαρκώσει τον Στιβ Τζομπς
  • [09] Η Κολομβία και το Μεξικό αποχαιρέτησαν μαζί τον Μάρκες

  • [01] Aλλαγή στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

    Την αντικατάσταση της Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά με τον Μεστάν Οσμάν Ουμίζ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «σε κοινή συνεδρίαση των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του γραμματέα της Κ.Ε. Δ. Βίτσα, αποφασίστηκε η μη συμμετοχή ως υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο για την ευρωβουλή της Σουλεϊμάν Σαμπιχά. Ως υποψήφιος για την ευρωβουλή από τον χώρο της μειονότητας θα συμμετέχει ο Μεστάν Οσμάν Ουμίζ».

    [02] Στην Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας

    Περιοδεία στο Ρέθυμνο και τα Χανιά πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Θα επισκεφτεί, μεταξύ άλλων, το νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου θα έχει συζήτηση με γιατρούς και εργαζόμενους και θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Σπήλι του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Το βράδυ, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

    [03] Άνοδος της θερμοκρασίας και σκόνη από την Αφρική

    Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές προβλέπονται για σήμερα, Τρίτη του Πάσχα με τις μετεωρολογικές συνθήκες να ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το βράδυ στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

    Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου.

    [04] Χωρίς τρένα και σήμερα

    Ταλαιπωρία αναμένεται να αντιμετωπίσουν και σήμερα όσοι έχουν επιλέξει να μετακινηθούν με τρένο, λόγω της τριήμερης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών,

    Τα τρένα του ΟΣΕ είναι ακινητοποιημένα από το Μεγάλο Σάββατο έως και σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα.

    [05] Στο εδώλιο η γυναίκα που κατηγορείται πως σκότωσε επτά νεογέννητα, στις ΗΠΑ

    Μία γυναίκα από την πολιτεία Γιούτα των ΗΠΑ, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε επτά παιδιά της, εμφανίστηκε τη Δευτέρα ενώπιον του δικαστηρίου, ωστόσο οι εισαγγελείς ζήτησαν από τον δικαστή να τους δοθεί περισσότερος χρόνος για να υποβάλουν την επίσημη κατηγορία, αναφέρει η εφημερίδα Salt Lake Tribune. Σύμφωνα με την αστυνομία, η Μέγκαν Χάντσμαν, 39 ετών, συνελήφθη αφού κατηγορείται ότι σκότωσε επτά νεογέννητα βρέφη που έφερε στον κόσμο σε διάστημα μίας δεκαετίας, από το 1996 έως το 2006. Η αστυνομία δέχτηκε κλήση από τον εν διαστάσει σύζυγο της γυναίκας σχετικά με ένα νεκρό βρέφος που βρήκε στο πατρικό του σπίτι. Όταν οι αρχές έσπευσαν στην περιοχή Πλέζεντ Γκρόουβ, νότια του Σολτ Λέικ Σίτι, ανακάλυψαν τα πτώματα τα οποία ήταν τοποθετημένα μέσα σε χαρτόκουτα στο γκαράζ του παλιού σπιτιού της Χάντσμαν.

    Μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία, η 39χρονη υποστήριξε ότι τα βρέφη είχαν γεννηθεί νεκρά. Η Χάντσμαν κρατείται στη φυλακή, ενώ το ποσό της εγγύησής της έχει οριστεί στα 6 εκατομμύρια δολάρια.

    [06] Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου στη Ν. Κορέα

    Μέλη του πληρώματος του πλοίου της Νότιας Κορέας το οποίο ναυάγησε μεταφέροντας εκατοντάδες επιβάτες, ζητούσαν επανειλημμένα από τους αξιωματικούς της γέφυρας να τους απαντήσουν σχετικά με το αν θα έπρεπε να δώσουν εντολή για την εγκατάλειψη του πλοίου, ωστόσο δεν πήραν καμία απάντηση, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις. Το πλοίο Sewol βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια του δρομολογίου που εκτελούσε από το λιμάνι Ίντσεον στο τροπικό νησί Τζέζου, το οποίο αποτελεί ταξιδιωτικό προορισμό. Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ο απολογισμός των νεκρών έχει φτάσει πλέον τους 104.

    Από τους 476 επιβάτες και πλήρωμα, οι 339 ήταν έφηβοι και εκπαιδευτικοί που πήγαιναν σχολική εκδρομή. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 174 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι θεωρούνται νεκροί. Ο καπετάνιος του πλοίου, Λι Τζουν-σέοκ, 69 ετών και άλλα μέλη του πληρώματος έχουν συλληφθεί αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για αμέλεια.

    [07] Διπλωματικές διεργασίες για την Ουκρανία

    Έντονες διπλωματικές προσπάθειες καταβάλλονται σε διεθνές επίπεδο προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κρίση στην Ουκρανία. Στο Κίεβο βρίσκεται από χθες ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα έχει σήμερα συναντήσεις με μέλη της ουκρανικής ηγεσίας, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει πακέτο τεχνικής βοήθειας εστιασμένο στη διανομή ενεργειακής και οικονομικής βοήθειας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιβάλλουν κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία, δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζεν Πσάκι. Ερωτηθείσα κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, Twitter σχετικά με το εάν οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν κυρώσεις προσωπικά στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, η Πσάκι απάντησε: «Είναι υπό εξέταση πολλοί αξιωματούχοι. Σε πολλούς ενδέχεται να επιβληθούν κυρώσεις πριν εξετάσουμε το ενδεχόμενο να γίνει το ίδιο και στον πρόεδρο Πούτιν».

    Στο μεταξύ, τηλεφωνική συνομιλία για το θέμα της Ουκρανίας είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Τζον Κέρι κάλεσε τη Δευτέρα τη Ρωσία να λάβει «συγκεκριμένα μέτρα» προκειμένου να διευκολύνει την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης που στοχεύει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ουκρανία. Αναφορικά με την αιματηρή ανταλλαγή πυροβολισμών στο Σλαβιάνσκ ο Αμερικανός υπουργός θύμισε στο Σεργκέι Λαφρόφ ότι το Κίεβο έχει υποσχεθεί μια «πλήρη έρευνα». Νωρίτερα ο Λαφρόφ είχε κατηγορήσει την Ουκρανία ότι «παραβιάζει βάναυσα» τη συμφωνία της Γενεύης.

    [08] Ο Ντι Κάπριο έχει προταθεί για να ενσαρκώσει τον Στιβ Τζομπς

    Η βιογραφία του Στιβ Τζομπς, ενός από τους ιδρυτές της Apple, αναμένεται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με τίτλο «Jobs», αναφέρει η ιστοσελίδα Variety. Την ταινία πρόκειται να σκηνοθετήσει ο βραβευμένος με BAFTA και Χρυσή Σφαίρα, Ντάνι Μπόιλ. Η ταινία θα είναι βασισμένη στην επίσημη βιογραφία του συνιδρυτή της Apple, ο οποίος πέθανε το 2011 μετά τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο, όπως την έχει καταγράψει ο Γουόλτερ Ίσακσον. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει προταθεί για να ενσαρκώσει τον ρόλο του γκρουρού της τεχνολογίας, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση.

    [09] Η Κολομβία και το Μεξικό αποχαιρέτησαν μαζί τον Μάρκες

    Με μία κοινή τελετή στο Μέγαρο των Καλών Τεχνών στην πόλη του Μεξικού, η Κολομβία, η πατρίδα όπου γεννήθηκε, και το Μεξικό, η πατρίδα που εκείνος υιοθέτησε, τίμησαν τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, παρουσία της οικογένειάς του, των προέδρων των δύο χωρών και μεγάλου πλήθους που είχε παρελάσει τις προηγούμενες τέσσερις ώρες μπροστά από το βάθρο όπου είχε τοποθετηθεί η τεφροδόχος στολισμένη με κίτρινα τριαντάφυλλα. «Ενωμένοι τιμούμε εκείνον που μία μέρα του Δεκεμβρίου 1982, από την παγωμένη Στοκχόλμη, συγκλόνισε τον κόσμο μιλώντας για την μοναξιά της Λατινικής Αμερικής» είπε εμφανώς συγκινημένος ο Πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος. «Αιώνια δόξα σε εκείνον που μάς έδωσε μεγαλύτερη δόξα». Στη συνέχεια, ο Πρόδρος της Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο απηύθυνε χαιρετισμό «στον μεγαλύτερο λογοτέχνη όλων των εποχών της Λατινικής Αμερικής, τον πρωτοπόρο της παγκόσμιας λογοτεχνίας».

    Την Τετάρτη, 23 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου, η κυβέρνησης της Κολομβίας προγραμματίζει ανάγνωση του μυθιστορήματος «Ο Συνταγματάρχης δεν έχει κανέναν να τού γράψει»(1961) σε βιβλιοθήκες, πάρκα και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η Κολομβία αναμένει την απόφαση της οικογένειας για τον τελικό προορισμό της τέφρας του Γκαρσία Μάρκες, η οποία είναι πιθανόν να μοιραστεί ανάμεσα στο Μεξικό και τη γενέτειρά του στην Κολομβία, το Αρακατάκα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 April 2014 - 6:30:25 UTC